Головне

Свято на вулиці Динамо й черговий жах Карпат. Підсумки 1/8 фіналу Кубку України

27.10.2016 14:45 4226 0
Свято на вулиці Динамо й черговий жах Карпат. Підсумки 1/8 фіналу Кубку України

У другому внутрішньому турнірі нашої держави відіграно матчі, після яких визначено, які команди зіграють у чвертьфіналі змагання. Ми не забули про головних героїв та невдах змагання, які отримають по "заслугам" у матеріалі від Чемпіона.

Подія стадії

За підсумками восьми матчів, які відбулися напередодні, визначилися команди, які, з високою імовірністю, розіграють другий за престижністю трофей нашої країни між собою. Про успіх київського Динамо ми написали нижче, а тут скажемо, що діючий віце-чемпіон країни, донецький Шахтар, в черговий раз переграв свого опонента не докладаючи значних зусиль і зігравши на класі. Перемога над Олександрією стала вже сьомою мінімальною для "Гірників" у поточному сезоні.

Команда стадії

Київське Динамо нарешті показало гру, яка достойна звання провідного клубу України. У матчі з луганською Зорею гравці колективу під орудою тренера Сергія Реброва заслужили того, щоб їх називали Командою. Не секрет, що з початку сезону на адресу виконавців ДК та тренерського штабу лунає перманентна критика, яку "заглушити" відповідними гарними результатами "біло-синім" не вдається. З початку кампанії під "номером" 2016/17 Динамо провело 17 матчів, й, не рахуючи перемоги над Шахтарем у Суперкубку України по пенальті, "великих" суперників іще не перемагало!

Матч стадії

Протистояння київського Динамо та луганської Зорі на головному стадіоні країни у столиці прихильників українського футболу не розчарувало. Карколомний сюжет, драма, інтрига, безліч голів (п’ять з яких забило Динамо, два – луганці) – усе це глядачі на арені НСК та біля екранів телевізорів побачили! Не варто забувати, що зважаючи на останні результати команд перед початком зустрічі багато хто називав Зорю ледь не фаворитом матчу. Проте діючий чемпіон України "відповів" усім скептикам так, як і має грати клуб-гранд у складний час. Ця перемога, незважаючи на можливу втрату одразу трьох гравців команди через травми (мова про захисників Олександра Тимчика та Євгена Хачеріді, а також хавбека Віктора Циганкова), може мати для Динамо стратегічне значення.

Світлина ФК Динамо Київ

Сенсації стадії

Одразу три клуби вищого дивізіону чемпіонату України несподівано поступилися своїм опонентам з нижчих за рангом ліг футбольної України й попрощалися з можливістю продовжити боротьбу за Кубок. Львівські Карпати не знають смаку перемог протягом 12-ти матчів, а останній успіх "Леви" відчули саме в Кубку України, коли в серії післяматчевих пенальті перемогли одеську Жемчужину. Цього разу команда білоруського тренера Олега Дулуба програла у Полтаві місцевому однойменному клубу. Луцька Волинь тільки-но перемогла в чемпіонаті України, перервавши невдалу серію з трьох матчів без перемог, аж от – нова прикрість, і це – виліт з Кубку від клубу Першої ліги Нафтовика-Укрнафти з Охтирки. Нарешті, ще один клуб УПЛ, Сталь з міста Кам’янське, у серії післяматчевих пенальті програла маріупольському клубу, який ніяк не здолає закон про декомунізацію – мова про Іллічівець.

Цитата стадії

Наставник луцької Волині Віталій Кварцяний в черговий раз відзначився красномовністю. "…Хомченко тренувався індивідуально, тому що не виконував ігрові завдання.. Це він в першому таймі зруйнував всю конструктивність в грі й не дав можливості загострити й грати швидше... Я пошкодував, що я його повернув до складу і більше не поведуся на провокації футболістів. У нього там травма якась... Ми його відправимо додому, нехай лікується. Все-таки не можна прощати, я його вже десять раз відраховував… Краще Діда, йому 17 років, він молодий і агресивний, швидкий і зіграв набагато цікавіше, ніж Хомченко. Якщо воно таке є, то воно таке і буде. Не будемо будувати ілюзій. Йому краще саперною лопаткою працювати, автомат почистити, картоплю. Одягнути бойовий бронежилет і йти захищати Батьківщину, там з нього більше користі буде. Там його б навчили, а то він вже ігнорує серйозні речі. Ми вже нічого від нього не чекаємо. Нічого він не принесе, ні людям добра, ні собі слави…"

Антигерой стадії

Захисник луганської Зорі, громадянин Білорусі Міхаіл Сіваков, ризикує надовго сісти на лаву запасних команди. Справа в тому, що цей захисник дуже слабко провів усі без виключення, а саме – три останніх матчі свого колективу. І нехай саме Сіваков забив другий гол у ворота Динамо, який дозволив перевести гру в екстра-тайм, проте в сенсі виконання на полі своїх безпосередніх обов’язків Міхаіл гру явно провалив. Помилки Сівакова призвели до трьох(!) забитих м’ячів у ворота "чорно-білого" клубу, й виправити ситуацію ще одним-двома взяттями воріт суперника бек уже не зміг.

 

Гравці стадії

Цього разу ми зробимо виняток й назвемо одразу трьох переможців даної номінації від Чемпіона! Отож, на нашу думку, на звання кращих виконавців раунду 1/8 Кубку країни в рівній мірі можуть претендувати "динамівці" Києва, півзахисники Віктор Циганков та парагваєць Дерліс Гонсалес, а також нападник, бразилець Жуніор Мораєс. Перший відзначився гольовою передачею та забив ключовий гол матчу, другий записав на свій рахунок дубль та постійно опинявся в епіцентрі подій. Нарешті, екс-гравець донецького Металурга забив два м’ячі (нехай і з пенальті) та віддав результативний пас.

Гол стадії

Хавбек клубу Нафтовик-Укрнафта Геннадій Пасіч забив кращий, на нашу думку, м’яч 1/8 фіналу Кубку України. Півзахисник отримав шкіряного на лівому фланзі атаки свого клубу, змістився в центр і пробив голкіпера Волині Віталія Неділька. Це перший гол Пасіча в поточному сезоні – раніше Геннадій не забивав ні в Кубку, ні в рамках Першої ліги. Цікаво, що його брат-близнюк, Євген Пасіч, забив перший гол у матчі. Таким чином, перемогу Нафтовика над клубом із Луцька можна назвати не інакше як родинною!

Коментарі ()