Головне

Динамо падає все нижче. Підсумки 12-го туру УПЛ

24.10.2016 18:42 2603 0
Динамо падає все нижче. Підсумки 12-го туру УПЛ

У черговому турі вищої ліги українського футболу в шести матчах було забито 14 голів. Шанувальники гри №1 стали свідками п’яти перемог різних клубів. В 12-му ігровому колі було зафіксований також один нічийний результат. Левову частку уваги вболівальників прикуло протистояння між Олександрією та київським Динамо. Сенсації, казуси, скандали й емоції – це чемпіонат нашої держави з футболу. Про все це й як завжди більше – у матеріалі від Чемпіона.

Подія туру

За підсумками результатів чергового ігрового кола у турнірній таблиці чемпіонату України сталися вагомі зміни. Так, серед касти лідерів відбулася своя "рокіровка" – луганська Зоря обійшла київське Динамо й перемістилася на другу позицію, яка дає право стартувати в кваліфікації найбільш престижного європейського клубного турніру. При цьому діючий віце-чемпіон країни, донецький Шахтар, залишається лідером першості з відривом від найближчого конкурента у шість балів. Крім того, футбольний клуб Олександрія закріпився на четвертій позиції після того, як сам зіграв унічию з київським Динамо, а одеський Чорноморець програв полтавській Ворсклі.

Матч туру

Протистояння Олександрії та київського Динамо було найбільш цікавим та таким поєдинком, який ніс в собі найбільшу інтригу до останньої хвилини зустрічі в провінційному місті області з центром у Кропивницькому. Команда Сергія Реброва знову провела непереконливий матч – "біло-сині" не показали якісний футбол, в першу чергу, в атаці, адже створили біля воріт суперника обмаль гольових моментів. Крім того, варто сказати, що гравці Динамо зіграли черговий нервовий матч – вочевидь, в області психології у більшості виконавців команди проблеми є. В свою чергу, Олександрія діяла дисципліновано та скористалася помилкою суперника.

Команда туру

Полтавська Ворскла стала кращим, на нашу думку, колективом туру, що минув. Як відомо, нині клуб узбецького хавбека Санжара Турсунова переживає не кращі часи – в таборі полтавців існує значна заборгованість по заробітній платі. Наставника команди Василя Сачка критикують за те, що цей тренер нібито використовує примітивні тактичні засоби для досягнення мети – мовляв, його футболісти грають у "бий-біжи". Проте в матчі з Чорноморцем Ворскла показала змістовний, а головне – результативний футбол, і переграла суперника заслужено. Таким чином, полтавці зуміли покінчити з восьмиматчевою серією одеситів без поразок у чемпіонаті України.

Світлина ФК Олександрія

Антигерої туру

Другий поспіль раз у цій сумнівній номінації "відзначаються" й тримають пальму першості футболісти київського Динамо. "Завдяки" чудернацькій помилці спільного авторства голкіпера Артура Рудька та хорватського захисника Домагоя Віди кияни знову не дарують перемогу своїм уболівальникам. Результати Динамо більш ніж "красномовні" – клуб, команда якого ставить перед собою найвищі завдання, не може виграти протягом вже трьох матчів. Так само три гри поспіль "біло-сині" пропускають м’ячі в свої ворота. Проте головним підсумком невдач Києва варто назвати катастрофічно очевидну відсутність малюнка Гри в діях команди.

Ювіляр туру

Півзахисник полтавської Ворскли Павло Ребенок проводить 100-й матч в елітному дивізіоні чемпіонату України. Протягом своєї багатої та насиченої кар’єри Павло встиг пограти за три українських клуби, серед яких харківський Металіст та одеський Чорноморець, також Ребенок виступав у Білорусі, де захищав кольори місцевого клубу Торпедо-Белаз. Нині Павло є одним із провідних виконавців клубу з Полтави – фактично головну команду для 31-річного Ребенка. За Ворсклу Павло, не рахуючи нинішнього періоду, також грав у 2004-2007-му роках, а також у 2011-2012-му роках.

Цитата туру

Наставник київського Динамо Сергій Ребров назвав свої варіанти виходу з неприємної ситуації, у якій "загруз" колектив під його керівництвом: "…Самі хлопці мають замислитися, що потрібно не лише на матчі себе мотивувати, але й на кожне тренування виходити максимально сконцентрованими. Для чого вони виходять на тренування? Щоб відпрацювати якісь моменти, які знадобляться потім у грі. Але якщо хтось із футболістів втратив мотивацію стосовно того, що не стосується гри… Я впевнений, що кожен хоче грати, але потрібно з таким же настроєм проводити кожне тренування. Якщо вони не хочуть робити цього, то потрібно з ними прощатися. Або прощатися з тренером. Тут два шляхи: або залишаємо всіх гравців та беремо нового тренера, або прощаємося з футболістами, які втратили мотивацію, які не хочуть прогресувати кожного дня й із яких дуже важко щось зліпити…"

Гравець туру

Нападник полтавської Ворскли Юрій Коломоєць став кращим, на нашу думку, гравцем туру, що минув. Коломоєць забив два голи у ворота одеського Чорноморця, що дозволило його команді відсвяткувати довгоочікувану перемогу (Ворскла не перемагала з середини вересня, зазнавши чотирьох поразок поспіль) й набрати вкрай необхідні три бали. Таким чином, Юрій забив свій шостий гол у поточному сезоні й порівнявся з бразильським нападником київського Динамо Жуніором Мораєсом. Тепер саме ці два форварди є лідерами гонки бомбардирів.

Гол туру

Хавбек Сталі з міста Кам’янське Максим Каленчук став автором кращого, на нашу думку, взяття воріт суперника у турі, що минув. Півзахиснику вдався прицільний удар у дальній кут воріт львівських Карпат у першій половині матчу – удар правою на виконання з-за меж штрафного майданчика став неприємним сюрпризом для голкіпера Львова Романа Мисака. Це перший гол Каленчука в поточному сезоні – завдяки старанням Максима його клуб перервав серію невдач із восьми матчів без перемог.

Коментарі ()