Головне

Провали Динамо та Шахтаря. Підсумки 11-го туру УПЛ

17.10.2016 18:08 2315 0
Провали Динамо та Шахтаря. Підсумки 11-го туру УПЛ

У черговому турі вищої ліги українського футболу у шести матчах було забито 12 голів. Шанувальники гри №1 стали свідками трьох перемог, в усіх випадках тріумфаторами вийшли команди, які грали на своєму полі, причому всі три матчі завершилися з однаковим рахунком 2:0.

В 11-му ігровому колі було зафіксований також три нічийних результати – й так само з однаковим, рахунком 1:1.

Левову частку уваги вболівальників прикуло протистояння між одеським Чорноморцем та київським Динамо.

Сенсації, казуси, скандали й емоції – це чемпіонат нашої держави з футболу. Про все це й як завжди більше – у матеріалі від Чемпіона.

Подія туру

В 11-му ігровому колі залікові бали втратили одразу два гранди українського футболу – і Динамо, й Шахтар не дорахувалися очок у протистояннях із своїми суперниками. Пригадати, коли востаннє вітчизняні "гегемони" синхронно втрачали очки, не так легко! Таким чином, черговий тур склався на користь, в першу чергу, луганської Зорі, яка завдяки власній перемозі та хибі в виконанні Києва з Динамо за очками порівнялася. Центральним матчем наступного туру буде гра в Олександрії, куди завітає діючий чемпіон.  

Матч туру

Битва в Одесі між місцевим Чорноморцем та столичним Динамо шанувальників гри №1 не розчарувала. Завдяки тому, що господарі перед іменитим суперником не тушувалися й запропонували доволі високий темп і "гойдалки" на перших хвилинах матчу, одесити ледь не повели в рахунку. Загалом команда Олександра Бабича провела вельми сильний матч, і якби мала трохи більш досвідчених футболістів, могла би сподіватися на перемогу. Таким чином, безпрограшна серія Чорноморця триває – така налічує вже вісім матчів у чемпіонаті УПЛ 2016/17!

Команда туру

Донецький Олімпік – команда під керівництвом Романа Санжара – заслужив звання кращого колективу туру, що минув. "Олімпійці" провели матч проти лідера змагань, донецького Шахтаря, дуже дисципліновано та зібрано. Команда Санжара протиставила перевазі у техніці та виконавській майстерності "гірників" порядок та жорсткість. Шахтар не отримав головного для втілення своєї переваги на полі – простору та можливості безперешкодно комбінувати. Таким чином, Олімпік продовжує перебувати у шістці кращих команд поточного чемпіонату.

 

Антигерой туру

Захисник київського Динамо Євген Хачеріді провів не кращий матч у кар’єрі – в поєдинку з одеським Чорноморцем бек збірної України підвів свою команду. Й справа не у забитому у свої ворота на останніх секундах матчу голі. На початку матчу Євген ледь не "привіз" пенальті у свої ворота – лише той факт, що рефері матчу не "помітив", що Хачеріді наступив на ногу Олексію Хобленку, врятував Динамо від одинадцятиметрового покарання. Крім того, протягом усього матчу Хачеріді грав нервово й програв немалу кількість силових єдиноборств.    

Цифра туру

Одразу до кількох клубів УПЛ по закінченні 11-го ігрового кола "причепилася" відповідна цифрова "позначка". 450 – саме стільки матчів у вищому дивізіоні чемпіонату України провели луганська Зоря (+140=96-214, різниця забитих та пропущених м’ячів складає 462-679) та луцька Волинь (+136=101-213, різниця забитих та пропущених м’ячів складає 462-680). 450 – саме стільки голів на своєму полі забив одеський Чорноморець у матчах вищої ліги.

Дебют туру

Голкіпер Дніпра Андрій Лунін провів перший матч за основну команду Дніпра й прем’єрний поєдинок у вищій лізі українського футболу. Задум тренерського штабу клубу простий – 17-річний вихованець клубу має вирішити воротарську проблему команди "синьо-біло-блакитних". Піти з поля "сухим" по закінченні першого матчу в "рамці" свого клубу Лунін не зміг – його команда один м’яч пропустила. Крім того, перший матч у чемпіонатах України на лаві львівських Карпат провів новий наставник "Левів", білорус Олег Дулуб.

 

Цитата туру

Хавбек київського Динамо Андрій Ярмоленко прокоментував невдачу своєї команди в матчі з Чорноморцем і не тільки: "…Потрібно зібратися і не допускати більше таких помилок, якщо ми хочемо в цьому році поборотися за чемпіонство. Якщо нас влаштує друге місце, звичайно, можемо собі спокійно грати, але я думаю, що Динамо Київ – це не той клуб, якого влаштує друге місце. Всім потрібно переглянути своє ставлення до справи і рухатися далі. Ще нічого не втрачено, але будь-яка наступна наша помилка може поставити хрест на чемпіонстві. Цього разу нам просто пощастило, що Шахтар теж втратив очки…"

Гравець туру

Півзахисник кропивницької Зірки Хонатан Мойя, на нашу думку, вніс найбільш помітний доробок у перемогу своєї команди серед гравців усіх команд вищої ліги нашого чемпіонату. На рахунку хавбека з паспортом Коста-Ріки гол і результативна передача на партнера по команді в протистоянні з полтавською Ворсклою. Це вже четвертий гол для гравця в поточному сезоні, проте два м’ячі виконавець забив ще в футболці коста-риканського клубу Депортиво Сапрісса. У команді аргентинського наставника Даріо Друді Мойя є одним зі стрижневих футболістів.    

Гол туру

М’яч, який забив у ворота Сталі з міста Камянське Сергій Старенький, варто назвати кращим взяттям воріт у турі, що минув. Півзахисник Олександрії відгукнувся на "приховану" передачу орендованого в київського Динамо нападника Романа Яремчука й забив у ворота Юрія Паньківа, уникнувши офсайдної "пастки". Для 32-річного хавбека це третій гол у сезоні. Цікаво, що Яремчук не йде з поля без результативної дії другий тур поспіль – у 10-му ігровому колі форвард забив два м’ячі в ворота Дніпра. 

Коментарі ()