Головне

Зіченко: Після переходу в ПСВ з Гвардіолою не сплікувався

12.10.2016 12:07 1238 0

Півзахисник збірної України та нідерландського ПСВ розповів про адаптацію в новій команді та зв'язок із англійським Манчестер Сіті, якому він і належить.

"Прийняли мене тут добре, у європейців такий менталітет, що кожен допоможе, підкаже і так далі. Когось одного виділити складно, всі потроху допомагали. Та й я вже і сам не маленький. Адаптація пройшла дуже швидко. Я вже трохи звик до зміни місць, але завжди найскладніше - це мова. Моя англійська, на щастя, мені дозволяє спілкуватися, але її ще потрібно вдосконалювати.

Тут дружній згуртований колектив, немає якихось окремих груп, втім, як і скрізь, де я був до цього. У команді взагалі спілкуються голландською. Це дуже складна мова, тому я поки знаю лише, як сказати "дякую".

Ось що тут впадає в очі, так це дисципліна. Всі повинні бути хвилина в хвилину на заняттях. Але я ще жодного разу не спізнювався, в цьому плані я відповідальний.

У тренувань хороша інтенсивність, багато роботи з м'ячем. У нас досить щільний графік – і чемпіонат, і Кубок, і Ліга чемпіонів. Тренування проходять в дворазовому режимі, але не завжди. Всього потроху, зараз більше тактичних занять, контролю м'яча, відпрацювання флангових подач, одним словом, все через м'яч.

Тренери Ман Сіті за мною стежать, після кожної гри розпитують, пишуть. Одним словом, одного мене не кинули. Але з Хосепом Гвардіолою з часу переходу сюди не спілкувалися. За Англією, в принципі, не сумую, не так багато я там провів часу, щоб сумувати, але повернутися туди я, звичайно ж, хочу", - цитує Зінченка Футбол 24.

Коментарі ()