Головне

Прем'єр-ліга. 10-й тур. Шахтар - Зоря 1:0. Фонсека виграв у Вернидуба

02.10.2016 19:50 6552 0
Прем'єр-ліга. 10-й тур. Шахтар - Зоря 1:0. Фонсека виграв у Вернидуба

Донецький Шахтар в центральному поєдинку 10-го туру виграв у Зорі в Запоріжжі. Поєдинок вийшов досить динамічним, Вернидуб спробував зіграти проти Фонсеки другим номером з розрахунком на контратаки, але результату така тактика не принесла. Шахтар виглядав більш переконливо, а тому саме цей клуб поповнив свою скарбничку на три очки.

На старті зустріч команди грали в не дуже високому темпі. Шахтар володів м'ячем та ініціативою і шукав шляхи до воріт Шевченка. В свою чергу, Зоря намагалася зіграти організовано в обороні і при першій же нагоді швидко виходити в контратаки.

В першій половині гри у гірників було більше моментів для взяття воріт. Попереду постійно нагнітав обстановку Феррейра, також небезпечні епізоди були за участі Марлоса та Дентіньо, а в кінцівці тайму м'яч влучив у поперечку після прострілу-удару від Ісмаїлі.

Світлина ФК Шахтар

Друга половина вийшла більш швидкісна. Шахтар з перших хвилин відразу пішов вперед, затиснувши суперника біля воріт. Забивати на старті тайму мав Тайсон, але після його удару і рикошету від воротаря влучив у стійку. А за п'ять хвилин м'яч таки опинився у сітці після того, як Марлос вивів Феррейру на побачення з голкіпером і той впевнено розібрався в епізоді.

Після цього Шахтар продовжив атакувати, не даючи супернику можливості зачепитися за м'яч. Зоря намагалася "перевернути" гру, при цьому помиляючись в обороні. І тому в гірників стало з'являтися більше моментів для взяття воріт. В одному з них після провалу оборони Феррейра "вибачив" суперника, також близьким до забитого гола був Дентіньо, але після його удару м'яч влучив у хрестовину.

В кінцівці зустрічі Фонсека випустив на підсилення атаки Коваленка і Тайсона, але більше в цій зустрічі гірникам забити не вдалося. При цьому, і Зорі на нічию донецький клуб шансів практично не залишив, а тому він продовжує очолювати турнірну таблицю, збільшивши свій відрив від переслідувачів.

Зоря, в свою чергу, грала непогано, але на нічию в цій грі не заслужила. Схоже, втома від того ритму і класу суперників, з яким команда Вернидуба проводила свої останні поєдинки, дається взнаки. Адже команда ніби то все робить правильно, а для досягнення результату їй чогось не вистачає, як це було в грі з тими ж Фенербахче і Манчестер Юнайтед. 

Коментарі ()