Головне

Суркіс: Циганков з тієї категорії футболістів, як був свого часу Шевченко

30.09.2016 22:53 2650 0

Майбутнє київського Динамо за такими футболістам як Віктор Циганков і Артур Рудько, і клуб повинен розвиватися саме в такому напрямку.

Так вважає президент столичного клубу Ігор Суркіс, який розповів про ситуацію в команді.

"Напевно, Ребров мене почув і сам розуміє, що колись і він починав у футболі в 17 років. Цим хлопцям потрібно починати грати у футбол. Вони стануть футболістами, тільки якщо будуть грати. Якщо вони будуть весь час в перспективних, то вони не гратимуть ніколи", – сказав він Футбол 24, коментуючи гру молодих футболістів команди в матчі з Бешикташем.

"Очевидно, психологічно Рудько був готовий. Наскільки я знаю, Саша Шовковський все розуміє і у нього немає ніяких питань. На сьогоднішній день він і так, спасибі йому величезне, робить в такому віці для команди все можливе. Я думаю, що він теж приймав участь в питанні з Рудьком, тому що воротарська каста – це особлива каста. І Рудько психологічно виявився готовим. Не дарма Ребров поставив його з Олімпіком", - вважає президент Динамо.

За словами президента, молодий півзахисник Віктор Циганков психологічно до таких матчів був готовим і рік тому.

"А що стосується Циганкова, то він психологічно був готовим і рік тому. Є така категорія футболістів, як свого часу був Андрій Шевченко. Це не той випадок, як у нас кажуть, що молоді, вогкуваті, їм ще потрібен час. Є мужики, які вже в 15-16 років люблять футбол більше, ніж все інше, виходять і показують це", - сказав він.

"З Бешикташем він ще й забив непростий м'яч. І повірте мені, що якби він зупиняв, то йому б уже не дали забити. Футбол - це частки секунди, і він моментально прийняв рішення. Так само і в матчі з Наполі, коли він віддав гольову передачу. Хлопцеві треба рости, йому треба зміцніти", - впевнений Суркіс.

Суркіс зауважив, що у Циганкова, Рудька та інших молодих футболістів будуть і провальні матчі.

"Звичайно, у нього, напевно, будуть і провальні матчі, і будуть його критикувати. Але якщо він виявиться стійким, витривалим, то у нього велике майбутнє у футболі. Те ж стосується Рудька та інших наших футболістів", - сказав президент Динамо.

"Я сподіваюся, що і Ребров почув моє послання і наші вболівальники підтримають те, що потрібно створювати команду з наших українських хлопців, молодих, перспективних. Тому я з оптимізмом дивлюся в майбутнє і пов'язую київське Динамо з нашими українськими хлопцями, з нашими українськими патріотами, я вважаю, сьогодн", - додав він.

Суркіс ще раз підкреслив, що в Україні багато талановитої молоді, якій потрібно допомогти розкритися.

"Так, якщо ми беремо участь в Лізі чемпіонів, то змушені запрошувати легіонерів, але дуже сильних і тих, які хочуть тут грати. А не тих, які хочуть отримувати тільки гроші, а коли підписують контракт, то вже грати не хочуть", - зауважив функціонер.

"У нас багато талановитої молоді, якій треба допомогти розкритися. Треба бути не просто тренером, а й психологом і батьком-наставником. Я сподіваюся, що Сергій Станіславович пройшов такий футбольний шлях, таку кар'єру футболіста, що у нього все повинно вийти", - зазначив Ігор Суркіс.

Нагадаємо, Динамо у 2-му турі групового етапу Ліги Чемпіонів зіграло внічию з Бешикташем.

Коментарі ()