Головне

Рафаїлов: Шість гравців Зорі не зіграють з Шахтарем - це неправильно

30.09.2016 19:24 1430 0

Генеральний директор луганського клубу Сергій Рафаїлов не вважає правильним рішення Шахтаря заборонити орендованим футболістам грати в матчі 10-го туру УПЛ Шахтар – Зоря.

Про це він заявив у коментарі Футбол 24.

"Я не вважаю, що це правильне рішення, хоча з юридичної точки зору воно абсолютно вірне. Той договір, який існує між нами і Шахтарем на оренду футболістів, містить пункт, що вони не мають право грати проти Шахтаря, і велика сума штрафу, якщо це буде", - зазначив він.

"Щоразу перед грою з Шахтарем ми звертаємося з подібним проханням до них. І мені незрозуміло, для чого вони цих футболістів тримають, так би мовити, у себе і не хочуть їх побачити. Тренер Шахтаря міг би подивитися найближчий резерв безпосередньо на тлі тих гравців своєї команди, з якими він працює кожен день", - додав Рафаїлов.

На думку гендиректора Зорі, fair play повинно бути у всьому.

"Деякі фахівці і керівники клубів говорять, що у нас слабкий чемпіонат, і водночас самі роблять так, щоб ігри були менш цікаві. Також говорять про fair play, але воно повинно бути у всьому, і якщо цим футболістам можна грати проти Динамо, то чому не можна проти Шахтаря?", - поскаржився він.

"Тоді, напевно, не треба було цим футболістам грати і проти Динамо, щоб були рівні умови", - додав Рафаїлов.

Рафаїлов висловив думку, що з точки зору гри можна було дати цим футболістам зіграти в цьому матчі.

"Крім того, ці футболісти є потенційними кандидатами в збірну України, і на них можна було б подивитися в такому знаковому матчі для чемпіонату України. До останнього ми сподівалися, що все-таки здоровий глузд, з точки зору футболу, візьме гору", - повідомив він.

"На жаль, ситуація така. Я вважаю, що з точки зору гри можна було дати цим футболістам зіграти в цьому матчі. Тому з Шахтарем не зможуть зіграти Караваєв, Петряк, Гречишкін, Соболь, Кулач і Безбородько", - підкреслив Рафаїлов.

Нагадаємо, Шахтар заборонив орендованим Зорі футболістам грати в особистій зустрічі.

Як відомо, 29 вересня Зоря в рамках 2-го туру групового етапу Ліги Європи мінімально програла Манчестер Юнайтед.

Коментарі ()