Головне

Гарна гра, проте різний результат Зорі й Шахтаря. Огляд іноземної преси

30.09.2016 16:05 2423 0
Гарна гра, проте різний результат Зорі й Шахтаря. Огляд іноземної преси

Українські клуби провели чергові матчі в другому за престижністю європейському клубному турнірі. Двадцяти з лишком хвилин не вистачило луганській Зорі, щоби відібрати очки в грізного опонента в обличчі англійського Манчестер Юнайтед на полі суперника. А от Шахтар, не докладаючи надзвичайних зусиль, досяг перемоги в протистоянні з португальською Брагою. Чемпіон звернувся до публікацій британських та португальських ЗМІ, які дали свою оцінку баталіям, що відбулися напередодні.

Журналісти провідного світового ресурсу, який пише про футбол так само давно, як обіймають свої пости глави країн Центральної Азії, а мова про FourFourTwo, від гри МЮ очікувано не в захваті. "…Уейн Руні знову опинився на лаві запасних Манчестер Юнайтед, проте команда все ж обіграла Зорю з рахунком 1:0 у Лізі Європи. Це сталося завдяки голу головою від Златана Ібрагімовича. Незважаючи на наявність у складі Ібрагімовича, Поля Погба та інших зіркових футболістів, завдяки відмінній організації гри в суперника господарі довго не могли зламати оборону гостей і билися об глибокі редути опонента аж до середини другого тайму. Маркус Решфорд потрапив у поперечину в першому таймі, проте це була фактично вся небезпека біля воріт гостей..."

Кореспонденти авторитетного футбольного видання не забули й про потуги футболістів Зорі. "…Желько Любеновіч міг порадувати шанувальників свого клубу вже на перших хвилинах матчу, проте пробив вище воріт. В цей час гравці Юнайтед були схожі на сонних мух. Нападник Зорі Пауліньо теж міг завдати господарям неприємностей, якби ще краще пробив з-за меж штрафного, проте Серхіо Ромеро, пірнувши вправо, ліквідував загрозу…"

Ще більш категоричними були акули пера з регіонального суспільно-політичного ресурсу Manchester Evening News. Автори цього ЗМІ відзначають непереконливу гру команди господарів і часто звертаються до думки вболівальників. "…Манчестер Юнайтед здобув перемогу над Зорею, проте вболівальники не задоволені. Можливо, комусь і до вподоби, що Юнайтед забезпечили собі перемогу і три очки в другому матчі в рамках Ліги Європи, проте такий виступ не додає команді балів в очах більшості шанувальників. У другому таймі голова Златана Ібрагімовича виявилася достатнім аргументом для проведення єдиного голу, в ворота луганської Зорі, яка дебютує в єврокубках у цьому сезоні (вочевидь, колеги мають на увазі виступи на груповому етапі змагань, або ж свідомо пишуть те, що не відповідає дійсності – прим. Чемпіона).

Світлина fourfourtwo.com

Однак, це був ще один матч від команди, який в цілому розчарував організацією гри. Перемога 1:0 пішла врозріз з більшістю думок уболівальників у соціальних мережах – фани пророкували більш переконливий виступ команди Жозе Моурінью. Зокрема, шанувальники клубу відзначають напрочуд слабкий матч у виконанні Маруана Феллаїні та Маркуса Рохо. Багато фанатів також відзначили, скільки невдалих дій в центрі поля зробив Андер Еррера. Однак, є й такі вболівальники, які говорили, що перемога є перемога, яким би чином вона не була досягнута, й три вікторії поспіль це добре в будь-якому разі…"

Не забули британці й про нашу команду, "виписавши" луганцям винятково схвальну характеристику. "…Футболісти Зорі нерідко краще володіли м'ячем у тих випадках, коли ця команда переходила в контрнаступ. В цілому гості повинні були забивати три м’ячі. Вихід Пауліньо ледь не став ключовим, коли він змусив добре попрацювати голкіпера Серхіо Ромеро…"

Кореспонденти португальського Desporto помітно ностальгують за Пауло Фонсекою на чолі Браги, про матч своєї команди з Шахтарем згадують неохоче, й заглядають у майбутнє. "…"Возз'єднання" Браги зі своїм колишнім тренером, так чи інакше, сталося. Пауло Фонсека побачився зі своїми колишніми підопічними, а його нинішня команда, Шахтаря, завдала колишній двох результативних ударів без відповіді. Автором першого голу був Степаненко, і це сталося вже за п'ять хвилин після початку гри, другий результативний удар на рахунку Коваленка. Команда Фонсеки лідирує в групі з шістьма очками, за нею Гент, який сьогодні переміг турецький Коньяспор, у бельгійців чотири очки. Ця поразка значно ускладнює турнірні перспективи Браги й самого Пешейру на чолі команди. В активі клубу всього одне очко, втім, попереду матчі з аутсайдером Коньяспором…"

Світлина REUTERS

Більш розгорнутий аналіз матчу дають автори іншого португальського ЗМІ під назвою Publico. "…Українці виграли п'ять попередніх ігор перед цим матчем (насправді три – прим. Чемпіона), то ж не дивно, що господарі мали кращі турнірні перспективи. Після зустрічі з Пауло Фонсекою Брага втратила очки в матчі Шахтарем, адже програла в Україні з рахунком 0:2. Неочікувано господарі повели в рахунку дуже швидко: це Фред не використав свій шанс і сприяв голу Степаненку на п’ятій хвилині.

Таким чином, півзахисник Шахтаря точно не додав позитивних емоцій голкіперу гостей Maрaфоні, для якого це була європейська прем'єра. Українська команда чинила великий тиск на супротивника, змушуючи гравців Браги до частих помилок. Колектив з Португалії не міг похвастати балансом між лініями, не вистачало Бразі й гостроти попереду. Для голкіпера українців Пятова це був спокійний вечір…"

Коментарі ()