Головне

Києву бракувало майстерності гравців. Динамо – Наполі. Огляд зарубіжної преси

14.09.2016 17:27 3004 0
Києву бракувало майстерності гравців. Динамо – Наполі. Огляд зарубіжної преси

У першому турі групового раунду Ліги чемпіонів київське Динамо поступилося італійському Наполі на полі НСК "Олімпійський". Незважаючи на невдалий підсумок матчу, інформації для роздумів тренерам та вболівальникам вистачає. Чемпіон заглянув на сторінки італійських та британських ЗМІ, щоб дізнатися думку іноземних колег про матч, який відбувся напередодні.

Роздуми про поєдинок кореспондентів регіонального Tuttonapoli вийшли щонайменше філософськими. Журналісти видання наголошують, що до вікторії в столиці України треба ставитися обережно. "…Так, це був не найкращий Неаполь. Звичайно, для того щоб грати в фіналі, треба бути значно вправнішими…Дві жовті картки, які отримав Сидорчук, допомогли Наполі відчути впевненість – цей гравець зробив італійській команді велику послугу. Його дії можна назвати абсурдними, але цей абсурд був на користь Наполі. Команда починає свій шлях в Лізі чемпіонів з трьох очок.

Але чи варто кричати про перемогу якомога голосніше? Якщо почати сприймати досягнуте як належне, то ви ризикуєте бути обдуреним. Так недалеко й до самолюбства. Те ж стосується й історії з Наполі. Ми радіємо з того, що краще для Неаполя, що в стартовій грі команди в єврокубках досягнуто сприятливого результату, проте не варто переоцінювати те, що сталося. Футболісти виправдали очікування, якщо подивитися на результат. Наставник Наполі Мауріцио Саррі відомий своєю маніакальною увагою до найдрібніших деталей – цей тренер не обходить стороною жоден елемент сучасного футболу. Проте в окремих епізодах футболісти неаполітанців дозволяли супернику аж надто багато.

У п'яти матчах, які залишається відіграти в групі, не варто почувати себе на полі аж так безтурботно – Наполі ледь не став заручником свого польоту фантазії. Мета виходу до плей-офф є конкретною та реальною. Наполі не має права насолоджуватися смаком перемоги аж надто довго, адже попереду ще багато важких випробувань…"

Флагман спортивної журналістики Італії, La Gazzetta dello Sport, теж не залишився осторонь перипетій матчу. "…Мілік робить дубль та вирішує. Порівнянь з Ігуаїном не уникнути, але Аркадіуш Мілік робить правильні кроки, щоб завоювати серця неаполітанців. Результати нападника не можуть не вражати. Поляк "поклав" два м’ячі Мілану, а тепер показує відмінний футбол у матчі з Динамо, дебютувавши в складі клубу в Лізі чемпіонів… Мауріцио Саррі посміхається два рази: його велика дяка – Бенфіці й Бешикташу, які зіграли внічию. 28-го вересня на "Сан-Паулу" буде вирішуватися, хто стане лідером групи… В Динамо були моменти, щоб змінити хід матчу: Ярмоленко був єдиним в складі команди, хто в змозі робити різницю, але йому не вистачало підтримки від решти команди. Ребров спробував здивувати Саррі, розігравши "карту Циганкова". 18-річний талант справді показав гарний футбол, та ще й став автором гольової передачі. Втім, для Києва цього було замало…" 

Світлина gazzetta.it

Журналісти Corriere Dello Sport прогнозовано захоплюються успіхом нападника італійського клубу. Також акули пера акцентують увагу на діях окремих виконавців Динамо. "…Шоу Міліка! Дебют – з перемоги в гостях. Мауріцио Саррі не міг мріяти про більше, адже це був його перший матч ЛЧ на лавці Неаполя. Обидві команди надали перевагу тактичній побудові 4-3-3. У Києві команда здобула вольову перемогу над Динамо завдяки дублю Міліка. Польський нападник здобуває все більшу прихильність нових вболівальників. Повернення в Неаполь буде дуже солодким… Варто зазначити, що успіх не можна назвати легким. Наполі дуже допоміг необачний Сидорчук, крім того, велику небезпеку на своєму фланзі створював Ярмоленко. Саме останній міг змінити результат матчу під завісу поєдинку, проте не використав вигідний шанс зі штрафного удару на 88-й хвилині. Глобальні висновки, однак, робити рано. Втім, Саррі точно відчуває велике полегшення, адже його команда здобула важливу перемогу. Наполі виграв у Києві й ніч в Україні пофарбована в кольори "Адзуррі"..."

 

Не залишився осторонь матчу й провідний британський ресурс Goal. Зокрема, ЗМІ немало уваги приділило грі саме українського чемпіона. "…Гравець збірної Польщі, якого було взято в якості заміни Гонсало Ігуаїну, приносить перемогу своїй команді… Київ наполегливо намагався відігратися у другому таймі, але їм не вистачало індивідуальних якостей у гравців команди, щоб потурбувати захист гостей по-справжньому. Завдання відігратися стало практично неможливим, коли Сергій Сидорчук одержав другу жовту картку за симуляцію… Коли Динамо й Наполі тільки розпочали матч, амбітна спроба того ж Сидорчука з центру поля ледь не дозволила вийти його команді вперед уже на 41-й секунді після стартового свистка… Київ забив гол на 26-й хвилині, відзначився Гармаш.

Віктор Циганков зіграв дуже доречно, коли використав навісну передачу Андрія Ярмоленка, а Гармаш переграв Рейну, виконавши акробатичний залп… Завдання Динамо стало значно складнішим після того, як суддя Вільям Коллум вилучив з поля Сидорчука на 68-й хвилині. Півзахисник отримав свою першу жовту картку на початку гри за безрозсудний фол, і знову "нагадав" про себе в середині другого тайму, коли симулював у штрафному майданчику після контакту з Альбіолем…"

Коментарі ()