Головне

Зінченко – розумний гравець. Огляд ЗМІ Нідерландів

09.09.2016 13:21 3232 0
Зінченко – розумний гравець. Огляд ЗМІ Нідерландів

В матчі з Ісландією він був одним з кращих гравців у складі нашої збірної. Олександр Зінченко перегортає нову сторінку в своїй поки нетривалій, але вже насиченій на події кар’єрі. Підписання орендного договору з голландським ПСВ має дозволити нашому виконавцю англійського Манчестер Сіті отримати належну ігрову практику. А що про це думають інтернет-видання країни ван Гога? Чемпіон не проходить повз цікаву для вітчизняного вболівальника тему й пропонує вашій увазі іноземний погляд.

Суспільно-політичний ресурс Telegraaf означив перехід Зінченка не тільки новиною про факт здійснення трансферу, а й окремою заміткою. Журналісти видання звернулися до думки людини, яка має досвід гри у чемпіонаті Ередивізі й, разом з тим, відмінно знає український футбол. Мова про колишнього півзахисника Гронінгена, Вітесса, Спарти та Камбура Євгена Левченка. Й от які думки нашого співвітчизника наводять журналісти вкупі зі своїми міркуваннями. "…Зінченко не сіра миша. Це великий талант, важливо, що він є гравцем національної збірної України. У 19-річному віці він зіграв усі матчі групового етапу чемпіонату Європи.

Він може успішно грати одразу на кількох позиціях, майже рівноцінно володіє обома ногами (тут дозволимо собі з Левченком та голландським и колегами не погодитися – ліва в Олександра значно сильніша, ніж права – прим. Чемпіона). Зінченко не є уособленням відмінної стартової та дистанційної швидкості, але насамперед це розумний гравець з хорошим пасом. Він має світлу голову й уміє правильно оцінювати ситуацію. В нього відмінне бачення поля, за рахунок чого він розуміє, куди саме має бути направлений м'яч... Зінченко – хлопець з характером. Він є представником нового покоління українців і не боїться проявляти себе…"

Суто футбольне ЗМІ Voetbal International віддає належне менеджменту ПСВ й захоплюється тим, що "Селяни" змогли підписати одразу двох сильних виконавців на позицію атакуючого хавбека. Мова про Сіма де Йонга та якраз Зінченка. Крім того, видання "пожурило" клуб з Ейнховена за те, що ПСВ не зміг підписати Олександра раніше – на постійній основі. "…Важливо, що ці придбання здатні підсилити команду одразу – ПСВ зможе скористатися можливостями двох нових гравців дуже швидко. Українець Олександр Зінченко, який орендований в Манчестер Сіті, підходить під стиль гри команди. Він чудово зарекомендував себе на зборах під керівництвом наставника Хосепа Гвардіоли. Зінченко входив у шортлист ПСВ ще тоді, коли він грав в Уфі. Після того його придбав Манчестер Сіті, й тепер ПСВ може дозволити собі задіяти гравця лише таким чином…"

Олександр Зніченко. Світлина EPA

Однак найбільша порція уваги Зінченку дісталась від ЗМІ під назвою NOS. Саме це видання, так чи інакше, присвятило увагу Олександру аж у чотирьох своїх матеріалах й не пошкодувало на адресу нашого співвітчизника інформації для своїх читачів. Так, у статті, присвяченій трансферам клубу з Ейдховена, які були зроблені в міжсезоння, ресурс зазначає, що Зінченку доведеться витримати неабияку конкуренцію з боку Сіма де Йонга та Барта Рамселаара, які перейшли в ПСВ з Ньюкаслу та Утрехту відповідно. "…ПСВ зміцнив склад за рахунок Рамселаара, Даніеля Швааба, другого (в ПСВ ще є нападник Люк де Йонг – прим. Чемпіона) де Йонга й Олександра Зінченка. Фактично клуб підсилився так само сильно, як і в 2015-му році, й це зобов’язує команду показати гарний результат…".

Крім того, нідерландські журналісти акцентують увагу на тому, що в літні місяці поточного року Манчестер Сіті відправив у чемпіонат Ередивізі аж десятьох(!) виконавців, серед яких і Зінченко. У розмові з футбольним коментатором Рагнаром Наймейєром акули пера не оминають і тему переходу Зінченка як таку, зазначаючи, що Олександр "загубитися" в чемпіонаті Нідерландів не повинен.

Даючи Зінченку більш детальну характеристику, кореспонденти цього ж ЗМІ пишуть, що Олександр був фігурантом юридичної справи, яку іменують не інакше як "спірне рішення". Також журналісти трохи зачепили й військово-політичну тему. "…Зінченко прийшов до Уфи з молодіжного складу донецького Шахтаря. Сьогодні можна сказати, що його вибір в лютому 2015-го року був вдалим. Через напруженість (голландські колеги для вираження своєї думки щодо війни України з Росією чомусь вибрали саме таке слово – прим. Чемпіона) між Україною й Росією багато хто на Батьківщині футболіста таким рішенням гравця обурювався. Саме з цієї причини Зінченко був відсутній у складі команди в більшості відбіркових матчів чемпіонату Європи. Незважаючи на невдалу гру й результати України на ЄВРО у Франції, цей хлопець показав себе як футболіст, який має інтелект. Зінченко брав участь в усіх трьох матчах своєї команди…"

Нарешті, не варто обходити увагою й думку не голландського, проте одного з найбільш авторитетних футбольних ЗМІ у світі. Мова про британський ресурс FourFourTwo, який у своїй статті, присвяченій десятці літніх трансферів, які читачі часопису, на думку журналістів, могли не помітити, чільне місце, поряд з іншими гравцями, віддав саме Зінченку. "…Епоха Хосепа Гвардіоли почалася з залучення дійсно великих грошей, витрачених на Джона Стоунза, Ілкая Гюндогана, Лероя Сане й Габріеля Жезуса. Через ці придбання, підписання Олександра Зінченко отримало не так багато уваги. Проте з точки зору класичного критерію "кількість витрачених грошей-отримана на виході якість", це може виявитися найбільш вдале придбання. 19-річний українець, який пройшов Академію донецького Шахтаря, є дуже обдарованим футболістом, гру якого ми будемо смакувати протягом довгих місяців і років…"

Коментарі ()