Головне

Прем'єр-ліга. 7-й тур. Шахтар - Динамо 1:1. Битва титанів сильнішого не виявила

09.09.2016 23:52 14813 0
Прем'єр-ліга. 7-й тур. Шахтар - Динамо 1:1. Битва титанів сильнішого не виявила

Харків засумував за футболом високого рівня, так, 9 вересня на НСК Металіст відбувся центральний матч 7-го туру УПЛ Шахтар - Динамо. Нарешті глядачі змогли побачити аншлаг та справжнє футбольне свято для українського футболу. Динамо після поразки від Ворскли у попередньому турі мало нагоду реабілітуватися перед власниими вболівальниками, Шахтар у свою чергу мав нагоду суттєво відірватися від столичного клубу у турнірній таблиці. Втім, залишилося все на своїх місцях, адже команди не змогли виявити сильнішого, зігравши внічию.

Гранди українського футболу нетрадиційно для себе почали матч цікаво, а вже на другій хвилині П'ятов врятував свою команду після класного пострілу від Буяльського. Шахтар відповів вже через 5 хвилин: Срна в падінні головою пробив в захисника після прострілу від Бернарда, м'яч рикошетом повернувся до капітана "гірників", втім. влучив йому у руку.

Ближче до середи тайму команди і зовсім почали грати у відкритий футбол. Темп матчу був доволі високим, втім, кращий момент забити на 20-й хвилині втратив Бернард. Бразилець витримав лінію, вийшов фактично 1 на 1 вийшов на ворота Динамо, але затримався з обробкою, у підсумку викотив передачу під удар Коваленку, який потужно пробив повз ворота. Через дві хвилини Бернард таки зумів завдати удару, м'яч пішов по незручній траекторії для голкіпера, адже вдарився об газон, втім, Шовковський вчасно згрупувався та зміг нівелювати загрозу.

Світлина ФК Шахтар

На 24-й хвилині глядачі таки побачили перший гол. Срна порушив правила у карному та "привіз" на свої ворота пенальті. Гусєв холоднокровно розвів П'ятова та м'яч по різних кутах та рахунок відкрив. Після голу Динамо відверто закрилося в обороні, Шахтар почав атакувати великими силами і мав нагоду зрівняти рахунок ще до перерви. Однак, за Шовковського цього разу заступилися захисники: на 39-й хвилині у відчайдушному стрибку команду врятував Макаренко, який фактично з лінії виніс м'яч подалі від воріт, а трохи згодом Віда, який прийняв на себе удар від Марлоса.

Динамо ж відповідо під завершення тайму лише неточним ударом Гусєва. Кияни таки втримали перевагу і пішли на перерву з форою в один гол. У другому таймі Шахтар продовжував насідати на ворота суперника. Динамо не цураючись почало грати за рахунком, зробивши ставку на контратаки. Втім, Шахтар такої можливості просто не давав. Так, на 56-й хвилині забов'язаний був забивати Бернард: Срна виконав передачу з правого флангу точно на бразильця, однак той зміг нормально покласти корпус та запустив шкіряного з вбивчої позиції по горобцях.

Світлина ФК Шахтар

В середині другої половини матчу українське дербі почало нагадувати про себе. Жовті картки, безліч дрібних фолів, затримки часу і тому подібне. На 66-й хвилині Срна зазнав пошкодження, а замість нього вийшов Бутко. Трохи згодом Фонсека замість Коваленка кинув у бій Дентіньо. Ці зміни спрацювали вже через 10 хвилин, коли Бутко виконав подачу у карний, де Дентіньо головою увігнав м'яч у ворота Шовковського. Захисники Динамо слідкували за Феррейрою, який так і не зміг пробити, втім, прогавили бразильця, який довів справу до голу.

Рахунок 1:1 тільки змусив команди більше нервувати, як результат - 5 жовтих карток за останні 10 хвилин матчу. Шахтар більше володів м'ячем, але вдруге забити команда Фонсеки не змогла. У підсумку команди розійшлися "миром", адже після фінального свистка традиційно для себе почали з'ясовувати стосунки...Шахтар втримав перевагу у 3 бали та продовжує займати першу сходинку.

Коментарі ()