Головне

Неприхована повага. Іноземна преса про Динамо в контексті жеребу в ЛЧ

26.08.2016 10:02 5937 0
Неприхована повага. Іноземна преса про Динамо в контексті жеребу в ЛЧ

Напередодні чемпіон України, київське Динамо, дізналося своїх суперників у груповому раунді найбільш престижного європейського клубного турніру - Лізі Чемпіонів.

Чемпіон проаналізував італійську, португальську й турецьку пресу та представляє Вашій увазі огляд зарубіжних видань.

Оглядачі, мабуть, найбільш авторитетного італійського видання, а це La Gazzetta dello Sport, дали київському клубу досить "суху" характеристику, та і взагалі, жеребкуванню своїх команд в Лізі Чемпіонів приділили не так багато уваги. Втім, така тенденція стосувалася ледь не усіх центральних ЗМІ країни Алессандро Дель П’єро та Франческо Тотті.

"...Чинний чемпіон України виграв 15 чемпіонських титулів, два з них - протягом двох останніх чемпіонатів. Можна сказати, що на лавці клубу головною людиною є втілення новітньої історії киян, 42-річний Сергій Ребров. Цей нападник грав у парі з Андрієм Шевченком у роки красивих перемог української команди. Наразі у внутрішньому чемпіонаті на рахунку Динамо п'ять перемог з п'яти, цього літа до команди прибув парагваєць Дерліс Гонсалес з Базеля (схоже, колеги з Gazzetta dello Sport не можуть похвалитися належним рівнем знань, або ж просто плутаються - Дерліс у Динамо перейшов влітку 2015-го року, - прим. Чемпіона), проте головною зіркою залишається "десятка" команди Андрій Ярмоленко..."

Кореспонденти іншого італійського видання, Corriere del Mezzogiorno, про Динамо пишуть у контексті інших учасників групи.

"...Лузитани з Бенфіки є нашими старими знайомими на європейській арені. У 2008-му році Наполі дебютував у "нащадку" Кубку УЄФА - Лізі Європи - й переміг португальців з рахунком 3:2 на Сан-Паулу. Втім, на виїзді "партенопеї" зазнали поразки 0:2. Завдання із суперником з України Динамо з Києва цілком зрозуміле: "блакитні" мають повернутися на українську землю й "змити" розчарування в матчах з Дніпром, яке було таким відчутним півтора роки тому, коли той результат забрав у Рафаеля Бенітеса можливість зіграти в фіналі Ліги Європи. Нарешті, турецький Бешикташ у вболівальників Наполі асоціюється хіба що з іншою командою з цієї країни Трабзонспором, з яким неаполітанці грали в лютому 2015-го року..."

Світлина ФК Динамо Київ

Журналістів португальського "аналога" La Gazzetta dello Sport (за рівнем авторитету та популярності), а це A Bola, схоже, поки більш цікавить не факт майбутньої зустрічі з Динамо, а наявність у складі "біло-синіх" гравця з португальським паспортом.

"...Крім ігор у чемпіонаті, вже скоро Бенфіку очікують баталії у Лізі Чемпіонів. Суперниками клубу в найбільш престижному європейському клубному турнірі будуть італійський Наполі, представник України Динамо та турецький Бешикташ. У складі чинного чемпіона України грає португальський захисник Антунеш. Варто зазначити, що Динамо дуже впевнено розпочало поточний сезон, здобувши п'ять перемог у п’яти матчах, проте з головним суперником, а це Шахтар Паулу Фонсека, Київ ще не грав..."

Інше португальське ЗМІ, Desporto.sapo, щойно почувши результати жеребу, схоже, вже "розподілило" команди з першої по четверту позицію. Крім того, це видання також виділяє в складі Динамо двох виконавців - Андрія Ярмоленка й Дерліса Гонсалеса.

"...Наполі виступає в якості головного конкурента Бенфіки в Лізі Чемпіонів у групі B, у якому Динамо Київ і Бешикташ також можуть ускладнити життя "орлам". Клуб світу (так португальці називають Бенфіку, - прим. Чемпіона), який досяг чвертьфіналу в минулому сезоні й розпрощався з деякими провідними гравцями, тим не менше, буде мати перевагу перед віце-чемпіоном Італії й чемпіонами України та Туреччини, які можуть здивувати...

...У складі Динамо грає португалець Антунеш. Через рік після того, як Київ "ліквідував" Порту, Динамо повертається, щоб перемогти противника, з яким він перетнувся тільки один раз, у Кубку Європейських чемпіонів, у сезоні-1991/92. Бенфіка поступилася в Україні з рахунком 0:1 в першому матчі, але помстилася на своєму полі, перегравши опонента з рахунком 5:0. Крім того, на лівому фланзі команди грає дворазовий чемпіон України Андрій Ярмоленко, один з найвидатніших діячів сучасності з футболу у цій країні. Також не треба забувати про парагвайця Дерліса Гонсалеса..."

Дерліс Гонсалес. Світлина ФК Динамо Київ

Іще один португальський ресурс, Mais Futebol, показав себе оригінальним виданням, бо ж має свою "характеристику" для головного тренера нашого клубу.

"...Перед вболівальниками зі стажем постають старі спогади від протистояння з Динамо Київ у сезоні-1991/92, коли Бенфіка зустрічалася з цим клубом вперше у межах Кубку чемпіонів на груповому етапі. У цьому сезоні за Динамо вже не грає футболіст збірної Португалії Мігел Велозу, який повернувся до Італії. Проте представник нашої країни в складі команди є - на лівій бровці грає Антунеш. Починаючи з 2014-го року, команду очолю Технік (схоже, кореспонденти Mais Futebol самотужки придумали прізвисько наставнику Динамо, - прим. Чемпіона), колишній форвард Сергій Ребров, який зробив немало голів у парі з Андрієм Шевченком у 1990-х роках. Динамо Київ нерідко грало з Порту й Спортингом, й ці матчі були сприятливими для португальців (шість перемог і лише дві поразки)..."

А що ж кажуть "провідники" ще одного суперника нашого клубу в Лізі Чемпіонів, турецького Бешикташа? Місцеве видання Sporx, таке враження, поставило перед собою мету відзначити у складі Динамо тих гравців, якими нещодавно цікавились саме турецькі клуби. Проте в цілому відчувається, що турецькі ЗМІ Динамо побоюються.

"...Одним із наших суперників буде чемпіон України Динамо Київ. У минулому сезоні цей клуб грав у Лізі чемпіонів й завершив першість у ранзі переможця чемпіонату України. На матч команди приходить по 70 тисяч осіб (було б непогано, шановні турецькі колеги... - прим. Чемпіона), Динамо грає на стадіоні НСК Олімпійський. Проте в цьому сезоні Динамо дещо ослабло. У Києві більше не грають Александар Драгович, який перейшов у німецький Байєр, також гравцем португальського Спортинга став Радосав Петрович. На початку сезону склад команди поповнили Олександр Гладкий та Артем Громов. Важливо, що в складі колективу залишається Юнес Беланда. Від цього клубу немало футболістів викликаються до табору збірної України. Також за Динамо грають такі зірки, як Домагой Віда..."

Коментарі ()