Головне

Як Дніпро Динамо та Шахтарю носа втер. Підсумки 1-го туру УПЛ

26.07.2016 14:01 4363 0
Як Дніпро Динамо та Шахтарю носа втер. Підсумки 1-го туру УПЛ

У першому ігровому колі чемпіонату України команди забили аж 23 м'ячі. Таким чином, прем’єрний тур сезону-2016/17 обіцяє стати одним з найбільш результативних у новій першості.

Сенсації, казуси, скандали й емоції – це чемпіонат нашої держави з футболу.

Gро все це й як завжди більше – у матеріалі від Чемпіона.

Подія туру

Сталося - 26-й чемпіонат України з футболу відкрито! Вперше змагання проходитиме за новою системою - із двома етапами турніру - й із 12-ма клубами. Отже, за підсумками першого ігрового кола сезону-2016/17 Динамо та Шахтар свої матчі очікувано виграли, і саме ці клуби варто вважати головними претендентами на першу сходинку. За "бронзу", імовірно, поборються луганська Зоря та полтавська Ворскла.

Матч туру

Протистояння полтавської Ворскли та одеського Чорноморця стало матчем, який тримав глядачів у напруженні аж до фінального свистка. Незважаючи на те, що саме цей поєдинок виявився єдиним, у якому на двох команди забили менше трьох м’ячів, саме гра колективів Василя Сачка й Олександра Бабича, як виявилося, мала прихований центральний статус. Багато у чому це відбулося тому, що саме між цими клубами глядач, на відміну від інших пар, побачив більш-менш рівну гру.  

Світлина vorskla.com.ua

Команда туру

Дніпровський Дніпро заслужено й так само несподівано став найкращим колективом початку сезону в УПЛ. Кінцевий рахунок матчу з луцькою Волинню, а це цілих 5:0, можна розцінювати як сенсацію, адже склад "синьо-біло-блакитних" змінився ледь не докорінно, і тепер середній вік колективу Дніпра складає трохи більше 23-х років. Таким чином, за підсумками першого ігрового кола команда Валерія Лучкевича не просто додала до своєї "скарбнички" три бали, а й очолила таблицю про ранги!

Почин туру

Нігерійський нападник луганської Зорі Денніс Бонавентуре забив гол у першому ж офіційному матчі за новий клуб. Денніс був підписаний "чорно-білими" з метою замінити Пилипа Будківського, який Зорю перед початком сезону залишив. Цікаво, що Бонавентуре став дев’ятим легіонером із дальнього зарубіжжя, який забив у Прем’єр-лізі у віці 18-ти років. Крім того, гол цього хлопця виявився сотим м’ячем, який Олімпік пропустив у нашій вищій лізі.

Денніс Бонавентуре отримує картку за зняту футболку. Світлина zarya-lugansk.com

Ювіляри туру

Одразу два гравці команд ліги кращих клубів України у матчах першого ігрового кола сезону-2016/17 записали на свій рахунок знакові показники у графі "зіграні матчі". І захисник Олександрії Андрій Гітченко, і хавбек київського Динамо Сергій Сидорчук, провели свої 100-і матчі у межах баталій у вищому дивізіоні чемпіонату. Однак якщо "динамівцю", як і всій його команди, поєдинок приніс позитивні емоції, то олександрійцям додав лише негативних емоцій та переживань.    

Антигерой туру

Захисник кропивницької Зірки Олександр Кучеренко матч проти донецького Шахтаря запам’ятає надовго. Саме його кричуща помилка призвела до другого взяття воріт його команди. Внаслідок невдалої скидки м’яча на воротаря єдиного новачка УПЛ Євгена Паста на 32-й хвилині бразильський півзахисник Тайсон легко переправив круглого у ворота номінальних гостей Арени-Львів. То ж свій дебют у вищому дивізіоні чемпіонату України Кучеренко запам’ятає надовго...

Віталій Кварцяний. Світлина fcvolyn.net

Цитата туру

Наставник луцької Волині Віталій Кварцяний у притаманній йому манері розказав про футбол і не тільки:

"...Потрібно розібратися і чекати професіоналізму від функціонерів федерації футболу. Вони повинні вирішити питання. Як вирішили закрити трансферне вікно, так, якщо клуб показав позитивний рух, закрив борги, давайте швидко і відкриємо. Якщо ми такі чесні і відповідальні. А ситуація така, що їх ніхто не покарає. Ну, не відкрили, поспимо, липень місяць, куди поспішати. А у нас починається чемпіонат. Навіщо було Павелко дзвонити і вітати мене з днем ​​народження? Подзвонив би Інфантіно й сказав: "Волинь десять днів без відкритого трансферного вікна. Я ж за тебе голосував. Відкрий, щоб в Україні був порядок". Ні, він витратив три хвилини, щоб мене привітати з днем ​​народження. Навіщо мені це привітання? Я кажу: "Андрій Васильович, у нас проблеми".

Гравець туру

Нападник київського Динамо Жуніор Мораес став найкращим, на нашу думку, гравцем ігрового кола, що минуло. На рахунку колшнього виконавця донецького Металурга три голи у ворота Олександрії. Це - перший хет-трик форварда у футболці чинного чемпіона країни. Початок сезону для Мораеса склався краще не придумаєш. Спочатку Жуніор забив післяматчевий пенальті у ворота Шахтаря, і от проявив себе у поєдинку з олександрійцями. Таким чином, Мораес чітко заявив, що нині саме він є "наконечником №1" Динамо.

Жуніор Мораес

Гол туру

22-річний півзахисник львівських Карпат Амбросій Чачуа забив найкращий, на нашу думку, гол прем’єрного туру чемпіонату України. Хавбекові вдався відмінний удар по воротам кам’янської Сталі, який перетворився у перший гол у матчі. Чачуа класно спіймав м’яча на ногу та наніс удар, який став нерозв’язаною задачею для голкіпера "сталеварів" Паньківа. Чачуа є вихованцем рівненського футболу, а в Карпати гравець перейшов у 2014-му році. Наразі Амбросій намагається завоювати стабільне місце у стартовому складі "левів".

Коментарі ()