Головне

Суперники українських клубів у єврокубках. Знайомтесь, Янг Бойз

25.07.2016 22:27 2215 0
Суперники українських клубів у єврокубках. Знайомтесь, Янг Бойз

Янг Бойз: історія та назва

Янг Бойз - швейцарський футбольний клуб з міста Берна. Цей колектив заслужено вважається одним із найбільш популярних в своїй країні. Команда була заснована в 1897 році як любительський клуб групою студентів.

Що стосується назви команди, то вона була створена як протиставлення назві команди Олд Бойз із міста Базеля, під час перегляду поєдинку якої і було прийняте рішення про створення нового клубу.

Відзначимо, що Янг Бойз в 1900 році був прийнятий до професійної ліги Швейцарії. А вже наступного року "жовто-чорні", або як їх ще називають "бджоли", виграли свій перший титул чемпіона країни.

Загалом, на рахунку Янг Бойз одинадцять перемог в чемпіонаті Швейцарії (1903, 1909, 1910, 1911, 1920, 1929, 1957, 1958, 1959, 1960, 1986), а також шість виграних Кубків Швейцарії (1930, 1945, 1953, 1958, 1977, 1987) і один Кубок Швейцарської ліги (1978).

Також варто згадати, що в дев'яностих Янг Бойз знаходився на межі зникнення і виступав у нижчих лігах Швейцарії. Однак, в 1999 році знайшлися інвестори, з допомогою яких жовто-чорні вже на початку 2000-х змогли повернутися в еліту місцевого футболу.

Янг Бойз: форма та стадіон

З 2005-го року футбольний клуб Янг Бойз виступає на арені, яка носить назву Стад де Сюісс. Ця арена була побудована на місці стадіону Ванкдорф, на якому був зіграний фінал ЧС-1954.

Новий стадіон Янг Бойз може прийняти 31 783 уболівальники. В 2008-му році він приймав три поєдинки групового етапу Чемпіонату Європи, який Швейцарія проводила спільно з Австрією. Крім того, в 2007-му році арена провела хокейний поєдинок між клубами Берн і Лангау, що викликало неабиякий інтерес у вболівальників.

Що стосується форми команди, то основний комплект виконаний в традиційних для клубу жовто-чорних кольорах, а гостьовий комплект - чорного кольору.

Світлина ФК Янг Бойз

Янг Бойз: виступи у єврокубках і на міжнародній арені

На міжнародній арені найбільші досягнення команди - це вихід до півфіналу Кубка Європейських чемпіонів у 1958/59 роках, а також вихід у чвертьфінал Кубка володарів Кубків УЄФА у 1987/88 роках.

Що стосується новітньої історії команди, то її можна назвати частим гостем у груповому етапі Ліги Європи. Більше того, двічі "бджоли" навіть пробилися до 1/16 турніру, проте в 2011-м році їх на цій стідії зупинив Зеніт, а в 2015-му - Евертон.

Якщо говорити про минулий єврокубковий сезон, то його команда відверто провалила. Так, в третьому раунді кваліфікації Ліги чемпіонів команда поступилася Монако - 1:3 та 0:4. А в раунді плей-офф її виступи в Лізі Європи завершив азербайджанський Карабах - 0:1 та 0:3.

Янг Бойз: взаємовідносини з українськими командами

Шахтар і Янг Бойз в своїй історії зіграли сім поєдинків. При цьому, вони жодного разу не пересікалися в офіційних зустрічах. Чотири рази сильнішими були футболісти Шахтаря, двічі перемогу святкували швейцарці, і в одній грі переможець не був виявлений. Відзначимо, що різниця м'ячів 17:12 на користь команди Паулу Фонсеки.

Світлина sportbox.az

Янг Бойз: тренер

Жовто-чорних з 2015-го року очолює 46-річний австрійський спеціаліст Адольф Гюттер, у активі якого є 14 матчів у якості гравця у футболці національної збірної Австрії. Тренерську кар'єру цей наставник розпочав у 2007-му році спочатку як асистент, а потім і головний тренер молодіжної команди Ред Булла.

Після цього він встиг попрацювати з австрійськими Альтахом, Гредігом і першою командою Ред Булла, з якою у сезоні 2014/15 йому вдалося оформити золотий дубль. Правда, через складні стосунки з керівництвом клубу в 2015-м році Гюттер залишає команду, після чого його і запросили на роботу в Янг Бойз.

На цій посаді він змінив Улі Форте, з яким команда невдало стартувала в минулому сезоні, і у підсумку привів її до срібних медалей чемпіонату і можливості зіграти  у кваліфікації Ліги чемпіонів в новому сезоні.

Янг Бойз: лідери клубу

Адольф Гюттер робить ставку як на досвідчених ветеранів, так і на молодих талантів. Якщо говорити про лідерів команди, то в першу чергу варто згадати 19-річного Деніса Закарія, який, незважаючи на свій вік, поїхав зі збірною Швейцарії на Євро до Франції. Правда, жодного разу на поле він так і не вийшов.

Також не слід забувати про Міралема Сулеймані, який встиг пограти в Аяксі та Бенфіці, а також французького форварда Гійома Оаро, який виступав у складі ПСЖ, а також провів п'ять матчів у футболці національної збірної Франції.

Загалом же, швейцарці дуже небезпечні в атаці, у них чудово працюють фланги, а молоді футболісти повністю віддаються на полі, щоб довести тренеру свою профпридатність. А от з обороною у команди не все так гладко, що може зіграти на руку Шахтарю.

Деніс Закарія. Світлина sportskeeda.com

Шахтар - Янг Бойз: прогнози букмекерів

Букмекерські контори в першій грі команд ставлять на Шахтар. Так, перемогу команди Фонсеки аналітики оцінюють коефіцієнтом 1.53, на нічию можна зробити ставку з коефіцієнтом 4.00, а на перемогу Янг Бойз - 5.50.

Також букмекери схиляються до того, що обидві команди в цій грі зможуть забити. Така ставка оцінюється аналітиками в 1.91. Ну і основним кандидатом на гол у складі Шахтаря вважається Фред. Ставки на те, що бразилець відзначиться в цій грі і Шахтар переможе приймаються з коефіцієнтом 4.50.

Шахтар - Янг Бойз: : прогноз від Чемпіона

Шахтар у цій грі фаворит, але суперник у команди Фонсеки дуже непростий. Всім відомо, що вдома Янг Бойз грають дуже потужно, тому гірникам треба робити все для впевненої перемоги в першому матчі. Наш прогноз - 3:1.

Коментарі ()