Головне

Шевченко - головний тренер збірної України: "за" і "проти"

12.07.2016 20:35 8914 0
Шевченко - головний тренер збірної України: "за" і "проти"

У п`ятницю, 15-го липня, на Виконкомі Федерації футболу України буде затверджений новий тренерський штаб збірної України.

Нагадаємо, що після провалу на Євро-2016 у відставку зі своєї посади подав Михайло Фоменко. У пресі намагалися роздмухати якийсь ажіотаж з приводу виборів нового очільника "синьо-жовтих", але виходило якось це не по-справжньому.

Як стверджують джерела Чемпіона, був певний інтерес з боку ФФУ до наставника збірної Польщі Адама Навалки, Але цей інтерес був скоріше поверхневим, оскільки було зрозуміло, що після Євро-2016, де збірна Польщі показала доволі якісний футбол, Навалці запропонують очолити команду у відборі до ЧС-2018.

Називався інтерес ФФУ і до очільника збірної Албанії Джанні де Б'язі, але це скоріше фантазії, ніж реальна зацікавленість.

А ось з наступним тренером збірної України все доволі просто ще з лютого цього року, коли у тренерський штаб національної команди замість Олександра Заварова увійшов Андрій Шевченко.

За інформацією Чемпіона, у п`ятницю Виконком ФФУ затвердить на цій посаді саме легенду українського футболу - Андрія Шевченка. Одним з помічників Шевченка у збірній України стане Андрій Воронін.

Чемпіон спробував знайти за і проти призначення Шевченка на чолі збірної України.

Розпочинаємо з "проти":

- відсутній абсолютний досвід роботи тренером, незвжаючи на пару товариських матчів та три офіційних на Євро-2016 на тренерській лаві у помічниках Фоменка;

- прихід Шевченка на цю посаду пов`язують з його кумом та очільником ФФУ Андрієм Павелком. Хоча, просування Шеви у тренери збірної України - це справа далеко не рук Павелка, а це давня мрія Григорія Михайловича Суркіча. Ось саме про це Шевченку будуть нагадувати. Тут вже слідує і підпадання під вплив Суркіса-старшого.

Як це не дивно, але на цьому усі "проти" Шевченка у збірній України закінчилися.

Тепер щодо "за":

- визнаємо відверто, що відбір до ЧС-2018, що має пройти в Росії, країні-агресору, нам менш за все цікавий. Бойкотувати ми його не можемо, бо будуть санкції від ФІФА. Так, варто дати шанс Шевченку, нехай спробує:) Принаймні, може хоч трохи змінить команду;

- варто також визнати авторитет Шевченка серед молодих гравців - ті ж Зінченко, Бутко, Коваленко, Караваєв. По тренуваннях на Євро було помітно, що там його повага величезна. Причому саме Шевченко може прибрати зі збірної гравців, які псують атмосферу в команді. Прізвища їхні добре відомі;

- ну і нарешті, Шевченко - це один з тренерів, який буде весь матч бігати, кричати, накачувати команду. Він реально вболіває за результат цієї збірної. Знає гімн України. Хоча й має великі проблеми з українською мовою.

Тренери-сфінкси відходять у минуле, хоча і їм за роботу варто сказати величезне спасибі.

Принаймні, при Шевченку гімн України має нарешті заспівати Ярослав Ракицький, якщо залишиться у національній команді.

http://www.champion.com.ua/football/2016/07/8/656778/

Коментарі ()