Головне

Україна підпише конвенцію про безпеку матчів із санкціями проти фанатів

01.07.2016 19:17 301 0

У неділю, 3 липня, Україна офіційно приєднається до нової конвенції Ради Європи щодо безпеки на футбольних матчах та інших спортивних подіях.

Цю інформацію підтвердили джерела у Раді Європі та в МЗС.

Цього дня конвенція буде офіційно відкрита до підписання, і до неї одночасно планують приєднатися близько 15 держав, включно з Україною. Церемонія відбудеться на паризькому стадіоні Стад-де-Франс.

Ідея цієї конвенції – "створити привітну атмосферу на стадіоні та поза ним". Серед іншого, країни-підписанти будуть зобов’язані забезпечити кращу доступність стадіонів для дітей, літніх людей і людей з фізичними обмеженнями, поліпшити санітарні умови та якість місць для відпочинку.

Конвенція передбачає низку заходів і покарань для тих відвідувачів спортивних заходів, хто причетний до насильницький і неприйнятних дій.

Зокрема, передбачені такі покаранні як заборона на відвідування стадіонів, а також заборона на подорожі за кордон з метою відвідування футбольних матчів.

Ці санкції мають діяти як у країні, де, вчинено порушення, так і у країні проживання фаната, інформує "Європейська правда".

Коментарі ()