Головне

Президенти ряду клубів Першої ліги висловилися проти розширення першості

26.06.2016 14:39 633 0

Президенти десяти клубів Першої ліги у відкритому листі висловили невдоволення розширенням турніру з 16 до 18 команд.

Про це повідомляє Sport Arena.

"Для прийняття такого рішення делегатами конференції ПФЛ не було ніяких аргументованих підстав. Це дає привід говорити про дане рішення як про прояв волюнтаризму і неприховану авантюру, в яку хочуть втягнути всі команди Першої ліги.

Також зауважимо, що підтримали таке рішення в більшості тільки делегати від клубів Другої ліги, а переважна більшість делегатів від клубів Першої ліги була категорично проти нього.

Розширення Першої ліги грубо порушило спортивний принцип проведення всіх всеукраїнських змагань. У нинішні непрості часи, це збільшить фінансові витрати команд на проведення ще чотирьох матчів, включаючи дві гри в гостях.

Збільшення кількості матчів у сезоні зламає календар першості, не всі тури першості будуть припадати на вихідні дні. Це неприпустимо для нормальної роботи з уболівальниками.

Розширення призведе до того, що збільшиться кількість матчів, які будуть проводитися пізньої осені та ранньою весною. Будуть псуватися поля, а при поганих погодних умовах глядачі не підуть на трибуни", - йдеться в листі.

Заява підписана президентом Авангарду О.Большаковим, президентом Геліоса О.Гельштейном, виконавчим директором Десни І.Ушаруком, виконавчим директором Іллічівця Л.Палій, президентом Інгульця О.Поворознюком, президентом Колосу А.Засухою, директором Нафтовика-Укрнафти А.Полуніним, спортивним директором Оболоні-Бровара О.Резніченком, президентом Полтав" Л.Соболєвим та віце-президентом Черкаського Дніпра Ю.Колесніком.

Коментарі ()