Головне

Павелко: Це виклик, який вся українська родина повинна сприймати як реалії

24.06.2016 18:05 2068 0

На Євро-2016 збірній України для вдалого виступу не вистачило забивного нападника.

Про це на прес-конференції, присвяченій виступу команди на Євро-2016, заявив очільник Федерації футболу України Андрій Павелко, інформує Чемпіон.

"З позиції уболівальника моя оцінка виступу збірної на Євро-2016 негативна. У мене, як і у всіх, були великі очікування від виступу нашої збірної, але все склалося інакше. Але я хочу сказати, що на Євро також не потрапили такі команди як Нідерланди, Греція, Данія", - зазначив президент ФФУ.

"Такі команди як Ісландія і Угорщина дають нам цінний багаж інформації для того, щоб в майбутньому наша збірна могла бути не тільки учасником фінальної частини, а й мала моральне та фізічне право бути одним з лідерів. Славитися не тільки потраплянням у фінальну частину,  а й гідно в ній виступати", - додав Павелко.

 

На думку президента ФФУ, українській збірній не вистачило нападника, який міг реалізувати ті моменти, які були в грі з Німеччиною і Польщею.

"Ми бачимо, що на цьому Євро головні завдання не були виконані. У нас 0 перемог і 0 голів. Це говорить про те, що в заключній фазі є велика прогалина. Нам не вистачало бомбардира або нападника, який міг реалізувати ті моменти, які були в грі з Німеччиною і Польщею", - сказав він.

"Для цього потрібно провести відповідний аналіз. Головне - це в подальшому не замикатися на "сьогохвилинних" завданнях, а ставити більш стратегічні цілі. Слід звернути увагу на наш чемпіонат, в якому виступає більшість наших збірників", - продовжив він.

За його словами, Прем'єр-ліга сама не знає, скільки команд будуть виступати у наступному сезоні.

"Наприклад, Прем'єр-ліга не знає, скільки команд буде виступати в наступному сезоні, скільки у підсумку команд його завершать. А у стартовому складі збірної максимальна кількість гравців УПЛ", - сказав очільник ФФУ.

"Це дзеркало сьогоднішньої сутуаціі в країні, економічної та футбольної. Війни між клубами, війни між особистостями. Це не може не позначатися на результатах нашої національної команди. Особисті клубні цілі не можуть бути вище націнальної збірної. Одне з головних завдань - щоб була повага і толерантність один до одного і розуміння, що в головним  в пріоритеті  є збірна", - заявив Павелко.

"Єдність, командний дух - це дуже важливо. Сьогодні український футбол перебуває у важкій ситуації. Навіть у наших грандів немає впевненості в завтрашньому дні. Сьогодні ми йдемо від олігархічного чемпіонату до більш реального, стосовно економіці нашої країни", - продовжив президент ФФУ.

Павелко зауважив, що це виклик, який вся українська родина повинна сприймаи як реалії.

"Це виклик, який вся українська родина повинна сприймати як реалії. Цей аналіз повинен дати загальною оцінку того, що відбувається в нашому футболі. Це стосується не тільки УПЛ, але і Першої та Другої ліги, регіонального футболу. Ми бачимо хороші приклади - приклад Лестера всім відомий", - нагадав він.

"А для нашої 46- мільйонної футбольної країни не може бути метою тільки потрапляння до фінальної частини турніру. Потрібно, щоб наша збірна гідно виступала на чемпіонатах Європи, Світу, в тому числі і на Олімпіаді", - резюмував Павелко.

Нагадаємо, збірна України отримає нового тренера не раніше середини липня.

Коментарі ()