Головне

Уболівальники Металіста просять Порошенка врятувати клуб від Курченка

06.06.2016 20:03 1704 0

Уболівальники харківського Металіста подали петицію президенту України Петру Порошенку з проханням врятувати клуб від Сергія Курченка.

Про це повідомляє офіційний сайт президента України.

"Престиж Держави визначається не тільки її економічним потенціалом, але й спортивним. Донедавна футбольний клуб Металіст з успіхом представляв Україну на найпрестижніших європейських змаганнях, тішачи вболівальників по всьому світу грою і результатом", - йдеться у повідомленні.

"Однак в даний момент клуб з дев'яносторічною історією готується до зникнення: зарплати гравцям і тренерському штабу не виплачуються, а сам ФК Металіст навіть не отримав атестат на участь в наступному чемпіонаті України з футболу", - йдеться далі.

Вболівальники переконливо просять конфіскувати активи футбольного клубу Металіст в державну власність і оголосити відкритий конкурс на їх продаж, запропонувавши право переважного викупу колишньому власнику А. В. Ярославському.

"Оскільки нинішній президент футбольного клубу, пан С. В. Курченко, знаходиться в бігах, а ті кошти, якими він володіє, за рахунок яких ним було придбано ФК Металіст, були отримані злочинним шляхом, ми, громадяни України, шанувальники спорту, переконливо просимо конфіскувати активи футбольного клубу Металіст в державну власність і оголосити відкритий конкурс на їх продаж, запропонувавши право переважного викупу А. В. Ярославському, який вивів спортивне життя Харкова на якісно новий рівень, фактично власноруч приготувавши наше місто до проведення Євро-2012, і зараз, при бажанні, мав би можливість повернути ФК Металіст в свою власність", - підкреслюється у петиції.

Раніше сам Ярославський натякнув, що може повернутися у футбол.

Раніше Ярославський заявляв, що не збирається знову фінансувати Металіст, бо там боргів на 30 млн доларів.

Нагадаємо, що Металіст не отримав атестацію на наступний сезон в Прем`єр-лізі.

Коментарі ()