Головне

Екс-чиновники ФІФА на чолі з Блаттером за 5 років незаконно збагатилися на 80 млн доларів

03.06.2016 17:57 719 0

Екс-президент Міжнародної федерації футбольних асоціацій (ФІФА) Йозеф Блаттер, колишній генеральний секретар ФІФА Жером Вальке і фінансовий федерації Маркус Каттнер протягом останніх 5 років незаконно збагатилися на загальну суму більш ніж 79 мільйонів швейцарських франків (в перерахунку близько 80 мільйонів доларів).

Про це повідомила ФІФА в п'ятницю, 3 червня, з посиланням на результати внутрішнього розслідування. Зокрема стало відомо, що функціонери нелегально підвищували собі зарплати, виписували собі премії - наприклад, в честь чемпіонатів світу з футболу.

Як заявляє федерація, ці платежі переводилися незаконно. Всі докази будуть передані генеральним прокурорам США і Швейцарії, які ведуть розслідування справи ФІФА, пише dw.com.

Цю інформацію федерація оприлюднила на наступний день після обшуків в її приміщеннях, проведених швейцарською поліцією.

Серед іншого обшук пройшов в кабінеті Каттнера, звільненого 23 травня.

Ці заходи були прийняті в рамках антикорупційного розслідування, головним фігурантом якої є Блаттер, відсторонений від футбольної діяльності на 6 років.

У вересні 2015 року генсек Вальке був відправлений у безстрокову відпустку, а потім відсторонений від футбольної діяльності на 12 років.

Після Вальке тимчасово виконуючим обов'язки генсека організації був Каттнер.

Раніше стало відомо, що комітет з етики ФІФА розпочав розслідування щодо новообраного президента організації Джанні Інфантіно.

Коментарі ()