Головне

Павелко заявив, що в ФФУ може з'явитися посада футбольного прокурора

19.05.2016 16:56 1007 0

В структурі Федерації футболу України може з'явитися футбольний прокурор.

Появу нової посади анонсував президент ФФУ Андрій Павелко.

Коментуючи недавні рішення Контрольно-дисциплінарного комітету ФФУ,  Павелко зазначив, що недосконалість чинного регламенту позначається на вердикті дисциплінарних органів, передає MatchDay.

"Я не згоден з тим, що сьогодні практично все залежить від рапорту арбітра. Футбольна конституція, по якій ми всі живемо, повинна чітко тлумачитися і не мати подвійних стандартів. У світовій і європейській практиці є можливість, скажімо так, пост-фактум, коригувати рапорт арбітра, який на свій розсуд може посилити або пом'якшити покарання", - зазначив президент ФФУ.

"Сподіваюся, що з юристами, фахівцями ми знайдемо потрібні рішення. Наприклад, на мій погляд, потрібна посада футбольного прокурора, щоб всі не чекали, коли хто-небудь звернувся до КДК, а приймалися рішення самостійно. Або ж функція розслідування всередині ФФУ, яка, наприклад, є в інших країнах", - сказав Павелко.

Він ще раз наголосив, що варто ввести загальноприйняті в Європі функції футбольної прокуратори.

"Щоб прокурор міг порушувати сам справи і переглядати рішення, в тому числі і арбітра. На сьогодні таких нормі немає, і це обмежує наші дії. Якщо ми приймемо всі необхідні зміни в дисциплінарні правила, це дасть нам можливість оперативно реагувати. Для цього варто ввести і загальноприйняті в Європі функції футбольної прокуратори", - заявив Павелко.

"Я готовий брати на себе вирішення будь-яких футбольних колізій і впевнений, що ми разом зробимо все разом, щоб в подальшому не було подвійних стандартів в нашому футболі", - підкреслив президент ФФУ.

Як відомо, 19 травня став відомий список гравців збірної України, які готуватимуться до чемпіонату Європи-2016.

Раніше Павелко заявив, що не брав участь у формуванні списку гравців збірної України, які поїдуть на Євро-2016.

Також стало відомо, що перед оголошенням складу збірної України Андрій Ярмоленко та Тарас Степаненко залагодили конфлікт, який стався після матчу Шахтар - Динамо.

Коментарі ()