Головне

Донецьк і Луганськ у фіналі. Кубок України. Підсумки 1/2 фіналу

13.05.2016 21:00 820 0
Донецьк і Луганськ у фіналі. Кубок України. Підсумки 1/2 фіналу

У другому внутрішньому турнірі нашої держави відіграно матчі, після яких визначено, які команди будуть грати у фіналі. Ми не забули про головних героїв та невдах змагання, які отримають по "заслугам" у матеріалі від Чемпіона.

Подія стадії

Подолавши бар’єр півфіналу, луганська Зоря в черговий раз записала на свій рахунок нове історичне досягнення. Вихід у фінал Кубка України є найвищою планкою, яка підкорювалася "чорно-білим" в історії клубу в незалежній Україні. Тепер команда тренера Юрія Вернидуба буде намагатися виграти другий трофей. Раніше, у 1972-му році, луганцям підкорилася першість Радянського Союзу. Нагадаємо, що в попередніх раундах "жертвами" Зорі стали такі команди, як Кристал з Херсону, харківський Геліос та луцька Волинь.

Команда туру

Колектив Вернидуба проявив характер та волю до перемоги й відіграв один м’яч відставання в дніпропетровського Дніпра. Перемога Зорі має тим більшу ціну, адже в останніх семи матчах на рахунку команди з Луганська усього лише дві звитяги. Вочевидь, факт домашньої вікторії над опонентом, а також останні невдачі суперника дещо розхолодили гравців Дніпра, які, таке враження, вийшли з відчуттям переваги над візаві з перших хвилин, і закономірно опинилися в "тенетах" луганців, які вели гру ледь не протягом усього матчу. Навіть за рахунку 1:0 в другій половині матчу "Дніпряни", схоже, більш думали над тим, як би швидше "опинитися" в овертаймі, а не знову вийти вперед за сумою двох матчів.

Матч стадії

Протистояння луганської Зорі та дніпропетровського Дніпра варто визнати таким, яке було цікавішим, ніж дуель донецького Шахтаря та Олександрії на "Арені Львів". Вочевидь, так сталося через те, що "чорно-білі" й "синьо-біло-блакитні" є приблизно рівними за класом суперниками, на відміну від команд, які складають другу пару. Незважаючи на цей факт, ігрова перевага Зорі протягом матчу сумнівів не викликала. І нехай в гостей не міг зіграти важливий виконавець в особі Романа Зозулі, який і був автором єдиного на дві команди м’яча в першому матчі, це аж ніяк не виправдовує Дніпро, який матч фактично провалив.

Світлина shakhtar.com

Скандал стадії

По закінченні протистояння команд, які в останні роки стали вельми принциповими суперниками, а мова про луганську Зорю та дніпропетровський Дніпро, сталася надзвичайна ситуація. Назвати по-іншому те, що сталося на полі та в підтрибунному приміщенні стадіону "Славутич-Арена" в Запоріжжі, аж ніяк не можна. Гості були незадоволеними призначеним у бік воріт Дніпра штрафним ударом, з якого Зоря забила вирішальний гол. Найбільш активними "хуліганами" виступили Руслан Ротань, Андерсон Піко та Роман Зозуля, сталася масова штовханина. Зозуля облаяв і штовхнув арбітра матчу з Харкова, Анатолія Абдулу. Тепер нападнику збірної України загрожує тривала дискваліфікація.

Цитата стадії

По закінченні матчу з дніпропетровським Дніпром наставник луганської Зорі Юрій Вернидуб прокоментував результат поєдинку: "…Не знаю, що сталося в кінцівці. Дніпро обурився з приводу штрафного, але він був. Це емоції – не більше. Ми заслуговували більшого, зіграли дисципліновано й зібрано. Програли Дніпру бронзу, але в Кубку пройшли далі. У фіналі подивимося, як буде.... Щасливі, що вийшли у фінал. Хотів стримати хлопців, як і Єзерський та Нагорняк, щоб не було біди, як в матчі Динамо й Шахтаря. Не можна так себе вести – треба поводитися стримано. Ці футболісти представлятимуть країну на ЄВРО. У нас всі хлопці адекватні. Тотовицький – молодець, забив божевільний гол. Були моменти, можна було забити раніше, штанга була, тому думаю, що заслужили перемогу. Бог винагородив нас за старання. Вітаю всіх гравців і керівництво. Луганськ – це Україна і будемо представляти гідно наш регіон…"

Світлина fcdnipro.ua

Гравець стадії

Півзахисник донецького Шахтаря Максим Малишев став кращим, на нашу думку, виконавцем матчів, які були зіграні напередодні. На рахунку Малишева гол у ворота Олександрії та відмінна гра на позиції опорного півзахисника. Максим повністю переграв своїх опонентів і не дав хавбекам Олександрії перехопити ініціативу для створення небезпеки біля воріт Антона Каніболоцького. Зазначимо, що в поточному сезоні на рахунку Малишева загалом чотири голи та одна гольова передача. Максим брав участь у 31-му матчі за свою команду.

Гол стадії

Півзахисник луганської Зорі Андрій Тотовицький забив кращий, на нашу думку, гол стадії серед матчів, що минули. Колишньому півзахиснику маріупольського Іллічівця вдався шикарний удар зі стандарту – хавбек забив чеському голкіперу Яну Лаштувці з відстані приблизно в 25 метрів. Від себе зазначимо, що рішення арбітра про призначення цього покарання для гостей було більш ніж сумнівним. В поточному сезоні Тотовицький не має стабільного місця в основному складі свого клубу. Загалом на рахунку гравця чотири голи та дві гольові передачі в 14-ти проведених матчах.

Коментарі ()