Головне

Кубок України. 1/2 фіналу. Шахтар - ФК Олександрія 2:0. Ще один шанс Луческу на трофей

11.05.2016 22:14 1692 0
Кубок України. 1/2 фіналу. Шахтар - ФК Олександрія 2:0. Ще один шанс Луческу на трофей

Донецький Шахтар таки отримав шанс поборотися за єдиний трофей цього сезону. У матчі-відповідь 1/2 фіналу Кубка України Шахтар на Арені-Львів з рахунком 2:0 переміг Олександрію і пробився до фіналу, де гратиме із луганською Зорею.

Нагадаємо, що в першій грі в Олександрії була нічия - 1:1.

Стартові хвилини матчу дещо здивували. Гості пішли вперед і мали кілька нагод, щоб відкрити рахунок. Щоправда, підопічні Мірча Луческу швидко оговталися. Вже на п`ятій хвилині гри мав забивати гол Малишев, але проти гравця грубо грає Козак, заїхавши по ногах ззаду.

Світлина - shakhtar.com

Головний арбітр гри Костянтин Труханов за такий фол мав мінімум показувати попередження та ставити пенальті у ворота Олександрії. Але ні того, ні іншого не відбулося. Добре, що з Малишевим все гаразд.

Після цього моменту грубощі на полі стали нормою. Здавалося, що команди взагалі вирішили "скосити" один одного за перші 20 хвилин. Охолонули гарячі голови після двох швидких попереджень для Степаненка та Козака, які особливо були старанні в "костоломстві".

Свій гол Малишев в цій грі таки забив. На 15-й хвилині після подачі Срни Малишев красивим ударом головою відкрив рахунов в матчі.

Після пропущеного голу Олександрія зупинилася. В атаці вже майже нічого не виходило. А ось Шахтар міг забивати ще кілька разів але диво-гру видав голкіпер гостей Леонідов. Хоча звинувачувати Олександрію в бажанні, мабуть, не варто. Команда в цьому сезоні вичавила із себе максимум, пройшовши в Кубку України київське Динамо.

Світлина - shkatar.com

Слизький рахунок 1:0 до останніх хвилин мав гарантувати гарячу кінцівку, але Шахтар не дозволив розгулятися команді Володимира Шарана.

Шансів біля воріт Каніболоцького в олександрійців не було, а Шахтар знову забив гол. Вже в доданий арбітром час Веллінгтон Нем перекинув круглого через Леванідова і забивав у порожні ворота - 2:0.

Коментарі ()