Головне

Справедливий результат зусиль. Севілья - Шахтар, Ліверпуль - Вільярреал. Огляд зарубіжної преси

06.05.2016 17:43 497 0
Справедливий результат зусиль. Севілья - Шахтар, Ліверпуль - Вільярреал. Огляд зарубіжної преси

"Справжня любов. Сон Севільї продовжується: п'ятий фінал Ліги Європи за десять років". З таким пафосним і красномовним заголовком вийшла мадридська Marca. Орієнтоване на вболівальника Реала видання не шкодує барвистих слів на адресу свого постпреда в єврокубках, проте також віддає належне майбутньому супернику в фіналі змагання"…

Тепер у фіналі на Севілью чекає Ліверпуль. Великий клуб з великими традиціями в європейському футболі. Це буде фінал для сміливих і гравців-героїв. В такому матчі нема місця страху. Досягнення Севільї на сьогоднішній день дозволяють говорити, що з англійцями можна буде грати на рівних…".

А що ж іспанці пишуть про гру Шахтаря? "…Попри те, що від Шахтаря можна було очікувати активності біля воріт суперника, гості в цьому компоненті гри були радше пасивними. При цьому гравці Севільї легко вигравали в боротьбі клаптик за клаптиком газону. Таке враження, що Шахтар настільки боявся того, що може заплатити ще дорожче (читай – кошиком пропущених м’ячів), що волів відсиджуватися в обороні. Приз за сумарну перемогу в двох матчах був таким великим, що серце кожного гравця точно працювало з прискореним ходом. При цьому відчуття, що команда з Андалузії контролює гру й легко стримає можливу навалу гостей, не покидало…", - зазначає Marca.

Конкуренти й колеги з AS захоплюються майстерністю тренерського штабу своєї команди й грою кращого бомбардира колективу. "Севілья, Севілья, Севілья!.. Команда обіграла Шахтар і потрапила в фінал єврокубка втретє поспіль. Справжніми героями варто вважати Гамейро й Маріано – ці гравці "підписали" Шахтарю смертний вирок. Отже, ми можемо розраховувати на чудовий "репокер" (іспанське repoker у статті – примітка Чемпіона) в кінці сезону…

План Унаї Емері на гру спрацював: це було натискання клавіші "Пуск". Оскільки Севілья зуміла забити швидкий гол, Шахтар одразу ж був поставлений у важке становище. Севілья притиснула суперника й почала домагатися свого за рахунок високого пресингу. Гамейро скористався помилкою Малишева, добіг до володінь Пятова і легко надіслав м'яча за адресою. Це був 27-й гол нападника в сезоні, буде ще й 28-й! Досягнення Гамейро по праву наближають гравця до найкращих виконавців в історії клубу, серед яких Луїс Фабіано і Фредерик Kaнуте. Як вечір може бути спокійним, якщо перед нами така Севілья?!.."

Журналісти видання, яке є регіональним і пише про новини саме Севільї як міста, а це Diario de Sevilla, точно не додали радості вболівальникам іншого клубу населеного пункту, Бетіса, адже не шкодували похвали на адресу "Нервйоненсе". Крім того, кореспондент цього видання не був скупим на жарти. Шахтар у словах іспанського ЗМІ постав приреченим і безпорадним суперником. "Два голи Кевіна Гамейро доводять його виняткові здібності як нападника, хоча ще в минулому році форвард був усього лише гравцем підміни, резервістом Карлоса Бакки.

Світлина Reuters

Севілья знову непереможна в півфіналі турніру, в якому почуває себе, немов риба в воді. Ліга Європи скоро буде для команди з Андалузії чудовим хобі. Схоже, в таборі "Нервйоненсе" вчасно зрозуміли, що ЛЄ вартує того, щоб віддати усі зусилля саме цьому змаганню. Варто визнати, що Севілья провалилась у Лізі чемпіонів, проте в ЛЄ колектив Емері може стати кращим з кращих на довгі роки… Іспанський клуб не дозволив Шахтарю навіть мріяти про фінал, виглядаючи сильнішим від першої до останньої хвилини матчу, й навіть тимчасова рівність у рахунку, яка, можливо, поставила під загрозу п’ятий фінал протягом останніх десяти років, господарів з вірного шляху не збив. Третій фінал поспіль. Виглядає ефектно, що не кажіть…"

Британці з FourFourTwo, звісно ж, щодо успіху "Нервйоненсе" були більш стриманими. "…Дубль Кевіна Гамейро допоміг Севільї обіграти Шахтар з рахунком 3:1, команда змогла пробитися в третій поспіль фінал другого за престижністю європейського клубного турніру. Щоб прокласти шлях до вирішального матчу проти Ліверпуля, Севільї значних зусиль докладати не довелось. Кевін Гамейро забезпечив чотириразовому чемпіону (вочевидь, журналісти видання мали на увазі кількість перемог клубу в Лізі Європи) раннє лідерство.

Варто відзначити, що оборона гостей в епізоді з першим голом, а також у інших епізодах, надавала іспанцям "вільні коридори" у непристойно великій кількості випадків. Севілья записала в свій актив 12-ту перемогу в 13-ти домашніх матчах Ліги Європи, й провела 100-й матч під керівництвом Емері в якості тренера на європейській арені в вишуканому стилі…".

Світлина shakhtar.com

Те ж провідне й авторитетне видання не лишилось осторонь іншого півфінального двобою. "…Ліверпуль надав супернику вражаючу відповідь у півфіналі Ліги Європи. Деніел Старрідж і Адам Лаллана забили вирішальні м’ячі у другому таймі. Ліверпуль пройшов у фінал Ліги Європи, перегравши суперника з переконливим загальним рахунком 3:1… Подолати різницю за підсумками першого матчу допоміг ранній автогол Бруно. Схоже, Юрген Клопп дав своїм чоловікам гарного прочухана перед стартом другої половини матчу, адже відмінні дії Старріджа навряд чи були продиктовані його грою в першій половині матчу.

Варто відзначити, що Вільярреал був дуже пасивним у атаці й, вочевидь, сподівався зіграти на втримання рахунку, проте остаточно всі плани гостям зламало вилучення захисника Віктора Руїса за другу жовту картку. Ліверпуль, який вигравав трофей три рази, тепер спробує здолати чотириразового тріумфатора турніру й діючого володаря титулу в Базелі 18-го травня після того. Хлопці Унаї Емері заслужено розгромили донецький Шахтар в іншому матчі. Вільярреал зазнав чергової поразки в півфіналі єврокубкового турнірі. Цей клуб поступався в усіх чотирьох матчах 1/2 фіналу, в яких брав участь у Лізі Чемпіонів (одного разу) та в Лізі Європи (тричі)…"

Коментарі ()