Головне

Скандал у Львові й демонстрація "обличчя" Даріо Срни. Підсумки 24-го туру УПЛ

03.05.2016 17:13 591 0
Скандал у Львові й демонстрація "обличчя" Даріо Срни. Підсумки 24-го туру УПЛ

Донецький Шахтар переграв київське Динамо, а гравці обох команд "відзначилися" з найгіршого боку. У черговому турі нашого чемпіонату чотири перемоги на рахунку господарів, одного разу вікторію святкували гості, ще один матч завершився внічию.

Сенсації, казуси, скандали й емоції – це чемпіонат нашої держави з футболу. Про все це й як завжди більше – у матеріалі від Чемпіона.

Подія туру

За результатами матчів, що відбулися напередодні, полтавська Ворскла стала клубом, який забезпечив свою участь у другому за престижністю європейському клубному турнірі. Колектив наставника Василя Сачка впевнено переграв львівські Карпати з рахунком 3:0 і вчергове довів, що є тим клубом, який безсумнівно заслужено вважається п’ятою за силою командою вищої ліги України. Крім того, варто зазначити, що Ворскла не пропускає на своєму полі вже протягом 286 хвилин.

Нагадаємо, що наразі один з номінальних представників України у Лізі Європи, дніпропетровський Дніпро, дискваліфікований і взяти участь у найближчій єврокубковій кампанії не зможе.

Матч туру

Головною грою 24-го ігрового кола було, звісно ж, протистояння віце-чемпіона України донецького Шахтаря та найкращої команди країни київського Динамо. Незважаючи на принциповість матчу, відсутність мотивації у гравців столичного клубу, які достроково стали чемпіонами, очевидно зіграла з інтригою матчу злий жарт. Шахтар переграв опонента вчисту, причому на полі грав наполовину резервний склад "помаранчево-чорних". Обходячи морально-етичні дії сторін, про які нижче, справедливість перемоги "гірників" зі спортивної точки зору ставити під сумнів аж ніяк не можна.

Світлина shakhtar.com

Команда туру

Луганська Зоря стала найкращим, на нашу думку, колективом туру, що минув. Підопічні Юрія Вернидуба, на превелику радість уболівальників команди, свою безвиграшну серію довжиною у чотири матчі перервали та зіграли у приємний оку глядача футбол. Переконливий матч провели гравці збірної України Пилип Будківський та Олександр Караваєв. Зокрема, на рахунку півзахисника гол і гольова передача. З урахуванням поточної ситуації з кадровим забезпеченням у лавах "синьо-жовтих", саме Караваєва можна вважати головним претендентом на "вакансію" дублера вінгерів колективу  Андрія Ярмоленка та Євгена Коноплянки.

Ювіляр туру

Нападник полтавської Ворскли Дмитро Хльобас продовжує виправдовувати статус одного з найбільш талановитих виконавців серед команд вищої ліги України. Цього разу орендований у київського Динамо форвард записав на свій рахунок десятий гол у межах виступів у Прем’єр-лізі. У поточному сезоні Хльобас забив вісім м’ячів. Цікаво, що за словами представників Ворскли, Хльобас зацікавлений у тому, щоб залишитися у Полтаві і на наступний сезон. Контракт форварда з Динамо спливає влітку 2017-го року.

Дмитро Хльобас. Світлина footboom.com

Скандал туру

По закінченні матчу донецького Шахтаря та київського Динамо, у літаку віце-чемпіона, у присутності партнерів по команді капітан "помаранчево-чорних" Даріо Срна осквернив київське Динамо нецензурними словами. Представника Києва не прикрашає вчинок Андрія Ярмоленка, який піддався на провокацію Тараса Степаненка наприкінці матчу. Ми не виправдовуємо жодну зі сторін, проте у такій складній матерії, як психологія ведення "війни" у футболі, пересічному вболівальнику варто "вимкнути" вподобання й "увімкнути" холодний мозок, точно визначившись, хто ж "осине гніздо" розворошив і не заспокоївся далі?..

Цитата туру

Зазвичай Чемпіон приводить цитати тих футболістів і тренерів, які беруть безпосередню участь у тих чи інших матчах УПЛ чи Кубку країни, проте цього разу ми робимо виняток і наводимо слова головного тренера збірної України, який відреагував на резонансні події, які відбулися у матчі лідерів вітчизняного футболу.

Михайло Фоменко про свій погляд на матч Шахтаря та Динамо: "...Якщо вони (Ярмоленко та Степаненко, - Чемпіон) влаштують між собою розбірки, ніколи ж буде ділом займатися. Вони це прекрасно  розуміють... Я сподіваюсь, що у хлопців вистачить розуму на те, щоби це не вилізло у таборі збірної. Нам доведеться тривалий час перебувати усім разом, готуватися до матчів. Щоб наша спільна справа не пропала дарма, доведеться все це прибрати... А за них це ніхто не зробить... Це вже наші внутрішні справи (про можливу розмову з "фігурантами" епізоду наприкінці матчу Шахтар - Динамо, - Чемпіон)".

Будківський і Зоря святкують гол. Світлина zarya-lugansk.com

Гравець туру

Нападник луганської Зорі Пилип Будківський став найкращим, на нашу думку, виконавцем туру, що минув. На рахунку виконавця два голи у поєдинку з ужгородською Говерлою. Таким чином, Пилип провів уже 13 голів у поточному чемпіонаті та порівнявся з півзахисником київського Динамо Андрієм Ярмоленком. Зазначимо, що Будківський має відмінні шанси потрапити у заявку національної збірної України, де конкурентами Пилипа, ймовірно, будуть колеги по амплуа з Дніпра Роман Зозуля та німецького Штутгарта Артем Кравець.

Гол туру

На рахунку згаданого вище форварда полтавської Ворскли Дмитра Хльобаса найкращий, на нашу думку, забитий м’яч ігрового кола, що минув. Гравець молодіжної збірної України, якого часто називають "новий Ребров" за схожість із нинішнім керманичем київського Динамо габаритами, прийняв передачу від партнера, яка йшла на Хльобаса з половини поля полтавців, "розхитав" захисника львів’ян, капітана гостей Ігоря Пластуна, та прицільно, ударом низом, надіслав сферу у дальній кут воріт голкіпера "левів" Романа Мисака.

Коментарі ()