Головне

ЗМІ: Фенербахче планує стягнути з Шахтаря 15 мільйонів євро за участь Фреда у ЛЧ

02.05.2016 19:59 369 0

Фенербахче має намір найближчим часом подати в CAS на донецький Шахтар через участь дискваліфікованого хавбека Фреда в матчі 3-го раунду кваліфікації Ліги чемпіонів.

Про це повідомляє турецьке видання fotospor.com.

За інформацією джерела, ініціатором такого кроку є віце-президент "Канарок" Шекіп Мостуроглу, який відповідає в структурі клубу за юридичні питання.

Він оцінив суму збитків, яких зазнав Фенербахче через участь Фреда в обох матчах в 15 мільйонів євро.

Видання стверджує, що в цю суму Мостуроглу вніс прибуток, яку клуб міг би отримати від матчів 4-го кваліфікаційного раунду ЛЧ, а також групового етапу турніру, пише Sport Arena.

Нагадаємо, хавбек Шахтаря Фред здав позитивну допінг-пробу після одного з матчів Копа Америка-2015 року, про що КОНМЕБОЛ повідомив "Гірників" задовго до матчів з Фенербахче, однак при цьому функціонери заборонили Шахтарю використовувати футболіста в офіційних матчах аж в лютому 2016- го, дискваліфікувавши гравця на 1 рік.

Таким чином, минулої осені Фред, якому загрожувала серйозна дискваліфікація, мав можливість грати за Шахтар як у внутрішній першості, так і в Європі, в цілому провівши восени 23 матчі (2 голи) у всіх турнірах.

Відносно виступів в Лізі чемпіонів, то Фред зіграв не тільки в обох матчах з Фенербахче (0:0, 3:0), а й у всіх інших матчах команди Мірчі Луческу на турнірі.

"Канарки" ще минулої осені скаржилися на Фреда в УЄФА, але чиновники встали на сторону українського клубу.

Коментарі ()