Головне

Суркіс: Матч залишив неприємний осад, адже завершився резонансним інцидентом

02.05.2016 18:19 387 0

Жоден з футболістів не правий у конфлікті, який виник під час матчу Шахтар - Динамо (3:0).

Таку думку в інтерв'ю СЭ в Украине висловив президент Динамо Ігор Суркіс, який також прокоментував поведінку гравців Шахтаря, переспівавших гімн київського клубу в літаку.

"У такій наелектризованій обстановці досить маленької іскри, щоб розгорілося полум'я. І дія гравця, яка б в іншій ситуації минула практично непоміченою, здатна викликати непередбачувані емоції - і публіки, перед якою футболіст чужої команди демонстративно цілує після голу емблему свого клубу, і опонентів на полі", - зазначив він.

"Природно, я не прихильник агресії, за яку готовий вибачитися перед уболівальниками Динамо і Шахтаря, але слід оцінювати ситуацію в комплексі - і пам'ятати, з чого все почалося", - зауважив Суркіс.

Президент Динамо також прокоментував образливий переспів динамівського гімну.

"Нам дорікають у неповазі до суперника, двічі обігравшого динамівців в ході сезону - Мірча Луческу навіть сказав, що чемпіон, який не переміг "гірників" в особистих зустрічах, не здаєится йому повноцінним. Але якщо так -  повноцінними чи срібними призерами стали "гірники", якщо двічі поступилися Дніпру?", - висловив думку президент.

"І чи можна вважати демонстрацією поваги до супротивника образливий переспів динамівського гімну, яким, використовуючи лексику, далеку від літературної, диригував в літаку капітан Шахтаря Даріо Срна? Адже виконували "гірники" цю пісню під відеозапис, пізніше розміщений  в інтернеті", - сказав він.

Ігор Суркіс. Світлина ФК Динамо Київ

За словами Суркіса, матч залишив неприємний осад.

"Матч залишив неприємний осад не тому, що ми програли, а тому, що завершився він резонансним інцидентом. Вчинки Андрія Ярмоленка, Тараса Степаненка та інших учасників матчу, які вплуталися в бійку, включаючи запасних, я обговорювати зараз не хочу - всі "хороші". Дисциплінарний комітет федерації дасть їм належну оцінку", - сказав функціонер.

"Не хочу нікого виправдовувати, але мені здається, що через якийсь час, коли емоції схлинуть, хлопці помиряться. На чемпіонаті Європи, де гравці Динамо і Шахтаря опиняться по один бік барикади, конфронтації всередині збірної бути не повинно. Це аксіома", - підкреслив Суркіс.

Коментарі ()