Головне

Іспанська самовпевненість. Шахтар - Севілья, Вільярреал - Ліверпуль. Огляд зарубіжної преси

29.04.2016 15:55 746 0
Іспанська самовпевненість. Шахтар - Севілья, Вільярреал - Ліверпуль. Огляд зарубіжної преси

Наразі єдиний представник України у єврокубках, "помаранчево-чорний" клуб з Донецька, зіграв перший матч у другому за престижністю європейському клубному турнірі.

Чемпіон не пройшов повз поєдинки Ліги Європи, які відбулися напередодні. Вашій увазі реакція на цей, а також інший поєдинок турніру провідної іноземної преси.

Видання Marca не шкодує барвистих епітетів команді-представнику Іспанії. На своєму сайті ЗМІ вийшло із заголовком щодо матчу "Залізний чемпіон" і всіляко нахвалює "нервйоненсе" за результат у Львові. Крім того, іспанці пишаються всіма своїми постпредами у єкрокубках, які грали напередодні.

"Усі чотири іспанські клуби домоглися хороших результатів у перших матчах півфіналів. Чотири іспанські команди зберігають хороші шанси пройти у фінал, і в змозі вкотре повернути історію європейського футболу на свій лад... Севілья буде шукати щастя на шляху до третього поспіль фіналу у Лізі Європи на стадіоні Рамон Санчес Пісхуан із Шахтарем після приємного рахунку 2:2 в Україні".

В цілому, мадридський ресурс схиляється до того, що тепер команда з Андалусії є очевидним фаворитом пари, проте журналісти видання висловлюють стурбованість перед протистоянням команд в Іспанії, враховуючи міць "гірників" у атаці.

Сайт видання Mundo deportivo свій матеріал, присвячений матчу, назвав "На шляху до Базеля". Вочевидь, журналісти цього ЗМІ вважають справу долання бар’єру Шахтаря ледь не вирішеною.

"...Після досягнення першої вершини тоді Кубку УЄФА десять років назад, коли Севілья здолала Міддлсбро, тепер команда намагається потрапити в останній матч цьогосезонного турніру з такою ж завзятістю. Щоб зіграти свій третій фінал поспіль і взяти п'ятий титул, Севілья спершу мала вдало зіграти в Україні. І в цьому починанні команда була на висоті. Рахунок 2:2, завдяки голам Вітоло та Кевіна Гамейро дозволяє сказати, що "нервйоненсе" вдалося стримати Шахтар у першому матчі півфіналу. Тепер залишається завершити "роботу" вдома та пакувати валізи на фінал у Базелі..."

Світлина shakhtar.com

Цікаво почути думку іспанців і про гру Шахтаря: "...Аж до середини другого тайму Шахтар створював солідний натиск на опонента у середині поля й утримував гравців атаки гостей у лещатах, при цьому команда не забувала турбувати Давіда Сорію. Здебільшого це відбувалося через двох швидких бразильців, Марлоса й Taйсона. В кінцевому підсумку ці двоє залишаються жахом для оборони Севільї...".

І тільки кореспонденти такого видання як AS були дещо обережнішими, ніж колеги по цеху: "...Севілья була набагато кращою, ніж суперник, у другій частині матчу, Кевін Гамейро проявив себе як справжній герой, нехай йому вдалося забити тільки з 11-метрової "позначки". Севілья буде почувати себе у другому матчі як команда, яка має перевагу... Однак не варто себе обманювати - для того, щоб потрапити у фінал, Севілья ще має зробити дуже багато... Taйсoн, а особливо Марлос, дуже добре огризаються та можуть створити команді Унаї Емері проблеми й у матчі-відповіді. Український клуб варто віднести до таких команд, гру яких треба характеризувати насиченою та яскравою..."

Fourfourtwo хвалить згаданих вище донецьких бразильців і робить акцент на тому, що команди показали себе зовсім різними протягом двох таймів: якщо у першій половині значно краще виглядав Шахтар, то у другій 45-хвилинці значно на більше могла розраховувати Севілья. Саме у першій половині, на думку видання, наш клуб міг вирішувати долю матчу на скою користь. Загалом британці вважають результат матчу справедливим.

Звернемося до думки провідних видань Старого Світу і щодо першого матчу між можливими суперниками Шахтаря у фіналі турніру.

Світлина villarrealcf.es

Згадана вище Marca гру Вільярреала та Ліверпуля розписує з тієї точки зору, що команда з Іспанії провела дуже сильну гру та здолала напрочуд сильного суперника: "...Це був хороший матч двох сильних клубів, які мають вправних і думаючих тренерів. Наставники команд зробили нестерпним життя суперника протягом усього поєдинку.

Громадськість Вільярреалу у цьому сезоні бачить настільки сильних особистостей, як тренер Ліверпуля Юрген Клопп, достатньо рідко. Можна сказати, що у виконанні англійців ми побачили технічний німецький футбол. Мабуть, Ліверпуль не заслужив покарання у вигляді поразки, адже оборонявся дуже добре. Втім, яким би не був результат першого матчу, останнє слово команди скажуть на Енфілд Роуд, але гол Адріана може стати таким взяттям воріт, яке буде мати вагу золотого".

Fourfourtwo після поразки "свого" клубу голову попелом не посипає: "...Адріан, який забивав за Атлетико з Мадрида у півфіналі Ліги Чемпіонів, що дозволило досягти перемоги над Челсі у 2014-му році, зробив важливий крок, щоб створити дуже важкі обставини для представника англійської прем'єр-ліги у другому матчі команд на Енфілд Роуд. На наступному тижні Ліверпулю буде потрібно не тільки багато майстерності, а й чимало натхнення".

Також видання наголошує на тактичних вподобаннях німецького тренера "червоних" Юргена Клоппа: "...Тренерський штаб гостей вирішив розпочати матч без звичайного "наконечника" попереду, залишивши Даніеля Старріджа на лаві запасних. Зважаючи на відсутність Дівока Орігі, Ліверпулю не вистачало наполегливості саме попереду. При цьому у центрі поля відмінно себе проявив Джеймс Мілнер..."

Коментарі ()