Головне

Ліга Європи. 1/2 фіналу. Шахтар - Севілья 2:2. Повторення 2007-го?

28.04.2016 23:59 1953 0
Ліга Європи. 1/2 фіналу. Шахтар - Севілья 2:2. Повторення 2007-го?

Шахтар і Севілья не стали зраджувати традиціям і відіграли перший матч 1/2 фіналу Ліги Європи-2015/16 у Львові з рахунком 2:2. Ті, хто уважно стежать за історією протистоянь цих колективів, не можуть не помітити, що саме з такими рахунками завершувалися в основний час кожні з уже трьох дуелей.

Навіть більше. Матч на Арені-Львів повторив перебіг зустрічі в Іспанії у 2007 році. На перших хвилинах рахунок відкрила Севілья, потім Шахтар відігрався та вийшов уперед, але з пенальті андалусійці відігралися наприкінці поєдинку.

Ця гра також розпочалася для "гірників" дуже невдало. Севілья почала надзвичайно активно і вже на 6-й хвилині досягнула свого. Гамейро із центру поля віддав точний пас на хід Вітоло. Той зоною правого інсайду увійшов у штрафний майданчик, легко прибрав Ракицького на замаху та пробив поміж ніг П'ятову. І трибуни дещо принишкли.

Шахтар перебував у нокдауні аж до середини тайму, адже лише на 18-й хвилині стався перший простріл у штрафний майданчик Сорії. Потім Марлос з далекої відстані вирішив перевірити воротаря Севільї. Той виявився готовим. А от з другою спробою він не впорався. Ракицький довгим пасом вивів Марлоса один на один, і вінгер свій шанс використав.

"Помаранчево-чорні" не знизили темп, а ще збільшили його. Севілья у ці хвилини не була схожою сама на себе. Марлос і Тайсон просто розривали півзахист гостей. Щоправда, до гострих пасів або ж ударів тривалий час не доходило. І тільки коли "гірники" вирішили розіграти кутовий, стався гол. Марлос перехитрив Банегу та подав точно на голову Степаненку.

Підопічні Луческу, так би мовити, за інерцією ще трішки поатакували, після чого зменшили оберти. Футболісти так і пішли на перерву за рахунку 2:1 на користь української команди. Але було відчуття, що це ще не кінець.

Свытлина взята з uefa.com

На другу половину Шахтар вийшов не таким зарядженим. Очевидно, Містер хотів зберегти цю мінімальну перевагу та спіймати суперників на контратаці. Але і Севілья не поспішала вперед. У такому темпі, власне, і пройшла більша частина тайму, з невеликою перевагою іспанської команди. Проте без небезпечних моментів.

Перший дзвіночок пролунав на 75-й хвилині, коли Гамейро забив, але з оффсайду. Тут "помаранчево-чорним" пощастило, адже П'ятов ловив ґав у цьому епізоді. Крім того, було видно, що Шахтар "підсів", тому рішення Луческу грати без замін виглядало дещо незрозумілим і дивним...

Вирішальним стало повернення Факундо Феррейри у захист на 81-й хвилині, і його невдалий підкат в опорну ногу Вітоло. Польські арбітри призначили пенальті, який реалізував Гамейро. Луческу у компенсований час вирішив зробити потрійну заміну! "Гірники" притисли гостей до їхньої штрафної, але до переможного удару так і не дійшло (спробу Ісмаїлі зупинив Сорія).

Отож, 2:2 у Львові, і тепер прихильники Шахтаря очікують на диво, яке Палоп створив для Севільї у 2007 році. Хтозна, може, саме П'ятов стане героєм даного протистояння?..

Коментарі ()