Головне

ФФУ, УПЛ і ПФЛ порадилися, як боротися з договірними матчами

26.04.2016 17:33 1174 0

У зв’язку із поширенням інформації про серію чергових підозрілих матчів Прем’єр-ліга спільно із ФФУ організовували для футбольних клубів семінар на тему виявлення та запобігання договірних матчів.

Делегацію УПЛ очолював її президент Володимир Генінсон, ФФУ - віце-президент Ігор Кочетов, ПФЛ - спортивний директор Олег Голубєв.

Про це повідомляє офіційний сайт української Прем'єр-ліги.

Спеціальним гостем заходу став генеральний секретар "Федербету" Франческо Баранка. Він представив систему боротьби із матчами з фіксованим результатом для вітчизняних футбольних клубів.

Подібний протокол уже зарекомендував себе на відмінно в іспанській Ла Лізі, італійській Серії Б, деяких клубах Серії А й азербайджанській Прем’єр-лізі.

Особлива увага була прикута до превентивних способів боротьби із таким негативним явищем як матчі з фіксованим результатом.

Також було відзначено важливість впровадження в Україні антикорупційного закону та проінформовано, що справи по двох підозрілих матчах уже передані на розслідування до правоохоронних органів Комітетом з етики та чесної гри ФФУ.

Сторони відзначили гостру необхідність подібних зустрічей і домовились про поглиблення співпраці.

Коментарі ()