Головне

Продовження голепаду від Мілевського. Огляд зарубіжної преси

26.04.2016 16:54 811 0
Продовження голепаду від Мілевського. Огляд зарубіжної преси

Українці продовжують відробляти свій хліб у різних європейських командах. Цього разу найпомітнішими були успіхи нашого "представника" в Румунії.

Чемпіон і надалі не проходить повз виступи наших хлопців, і тримає руку на пульсі життя легіонерів, які представляють синьо-жовтий прапор - Вашій увазі найпомітніші коментарі іноземних видань до гри українських виконавців.

Колишній нападник київського Динамо Артем Мілевський продовжує наполегливо нагадувати про себе тренерському штабу збірної України. У черговому матчі чемпіонату вищої ліги Румунії, у грі його Конкордії з Полі Тімішоарою (перемога команди Мілевського 3:1), Артем відзначився голом з пенальті та симпатичною результативною передачею п’ятою на партнера по команді. Це вже шостий гол Артема у десяти матчах за нову команду.

Авторитетне місцеве видання Gazeta Sporturilor прокоментувало гру Мілевського наступним чином: "Після нулів, які були зафіксовані по закінченні першої половини матчу, Miлевський відкрив рахунок на 54-й хвилині з пенальті... Ободо відзначився 73-й хвилині, коли відмінний шанс забити йому створив той же Miлевський".

Тренер команди Адріан Фалуб в інтерв’ю тій же Gazeta Sporturilor оцінив потенції Артема, поряд із можливостями інших гравців, дуже високо: "Mілевський, Oбодо й Oдібе тільки зараз почали входити в ритм, тому їхня гра стає кращою від матчу до матчу. Вони мають відмінні ігрові навики, є сильними особистостями, крім того, я завжди волів би мати більш майстерних гравців, навіть у збиток їхньої "слухняності". Навіть якщо вони важко керовані, тактично такі гравці дуже грамотні, ви можете зробити багато з ними, і це має значення... Miлевський не є гравцем першої молодості, але коли він робить доторки до м'яча, це є вирішальним".

Світлина взята з ua-football.com

Інше румунське ЗМІ, Digisport, також згадало про досягнення Артема у переможному матчі: "Дії Артема Miлевського стали вирішальними у справі успіху Конкордії. Українець відкрив рахунок голів гостей на 54-й хвилині з пенальті, реалізувавши шанс із "позначки" за гру захисника рукою у штрафному майданчику. Крім того, пас Мілевського допоміг відправити у ворота Тимішоари ще один гол".

Наш іспанський легіонер, півзахисник Севільї Євген Коноплянка, матч проти Бетіса у черговому турі Примери, записати собі в актив не може. "Нервйоненсе" принципового суперника у дербі перемогли (2:0), проте екс-гравець дніпропетровського Дніпра провів не найкращий поєдинок. Коноплянка провів на полі 67 хвилин. За цей період Євген відзначився трьома ударами по воротам суперника.

Відомий портал статистики Whoscored за матч проти "зелено-білих" Коноплянку нагородив непоганим балом, еквівалентним 6.67. Втім, іспанська преса вважає трохи по-іншому.

Авторитетна та відома Marca хвалить інших гравців команди-переможця, зокрема авторів голів і результативних передач, про Євгена у контексті матчу ресурс не згадує. Втім, красномовним "голосом" видання є виставлена Євгену оцінка за матч. Це лише 5-ка – без сумніву, низький бал.

Не вельми позитивно гру Конолянки оцінило також видання AS, у Євгена - поріг балу, який відноситься до низьких (аналогічну оцінку отримали Хосе Антоніо Рейєс і голкіпер Серхіо Ріко). Крім того, видання згадало про Коноплянку у звіті про матч, відзначивши жорстку гру Євгена й усієї Севільї. "Бетіс страждав від жорстокості у стратегії суперника. Особливо не церемонився з опонентами Крихов'як, який кілька разів добряче "вставив" візаві, а також Коноплянка, причому такі дії цього хавбека - явище незвичне. Втім, Євген також загрожував воротам Адана".

У матчі сьомого туру чемпіонату Казахстану рекордсмен збірної України за кількістю зіграних матчів Анатолій Тимощук забив перший гол у складі клубу Кайрат з міста Алмати. Команда капітана нашої головної команди переграла Актобе з рахунком 3:0.

Видання Sports.kz про гол та участь у грі Анатолія згадує побіжно: "...Кінцівка зустрічі пройшла під диктовку Кайрата з рідкими вилазками вперед Актобе, однак алматинцям вдалося не тільки зберегти свої ворота у недоторканості, а й забити третій гол у ворота гостей. Тимощук наніс удар з-за меж штрафного майданчика та забив дебютний гол за Кайрат..."

Анатолій Тимощук відзначився дебютним голом за Кайрат. Світлина взята з Футбол24

Колишній захисник маріупольського Іллічівця Артем Путівцев і його нинішній клуб, команда вищої ліги польського футболу Термаліка, нині проводять відповідальні матчі. Напередодні Термаліка зіграла внічию з краківською Віслою (2:2) та зміцнила свої позиції у боротьбі за виживання, а Путівцев зіграв усі 90 хвилин.

Видання sport.pl на грі Артема увагу не акцентує, а його дії на полі оцінила 4-ою.

Колишній голкіпер дніпропетровського Дніпра Денис Бойко випав із основного складу свого Бешикташа, проте з новин провідних видань Туреччини не "вилазить". За інформацією ресурсу Fotospor, у послугах Дениса зацікавлений англійський Евертон, а сума трансферу може скласти 4 мільйони євро.

А от екс-гравець луцької Волині, а нині македонського Вардара, захисник Євген Новак, має свій привід для радості. Його команда стала чемпіоном країни, а отже, Новаку підкорився перший "дорослий" трофей у його кар’єрі.

Коментарі ()