Головне

Коноплянка й Маліновський нагадують про себе. Огляд зарубіжної преси

22.04.2016 23:35 786 0
Коноплянка й Маліновський нагадують про себе. Огляд зарубіжної преси

Як і Україна, серед тижня Західна Європа не відпочивала, а грала в футбол. Чемпіон і надалі не проходить повз виступи наших хлопців і тримає руку на пульсі життя легіонерів, які представляють синьо-жовтий прапор.

Вашій увазі найпомітніші коментарі іноземних видань до гри українських виконавців посеред тижня.

Колишні футболісти УПЛ продовжують радувати шанувальників вітчизняного футболу. Цього разу найпомітнішими були виступи півзахисника іспанської Севільї та збірної України Євгена Коноплянки.

У межах 34-го туру чемпіонату вищої ліги Іспанії команда українця зустрічалася зі Спортингом з міста Хіхон. На превеликий жаль для вболівальників чинного володаря кубка Ліги Європи, колектив тренера Унаї Емері поступився опоненту на виїзді з рахунком 2:1.

Втім, не нам печалитися. Наш Євген провів на полі увесь поєдинок і, без сумніву, може записати цей матч собі в актив. Це другий поспіль матч хавбека, який Коно (так Євгена називають іспанці) провів з першої до останньої хвилини (нагадаємо, що у минулому турі у матчі з Депортиво це сталося вперше з кінця грудня).

Доказом відмінної гри Коноплянки є вражаючі статистичні показники: протягом матчу з Хіхоном Євген п’ять разів завдавав ударів по воротам суперника, віддав чотири ключові передачі та виконав 15 флангових подач! Тож не варто дивуватися, що портал Whoscored визнав Коноплянку найкращим гравцем у його команді, поставивши Євгену високий бал 7.69 (загалом це третя за рангом оцінка на дві команди).

Провідне іспанське видання Marca не тільки критикувало гравців Севільї, а й відзначило гру Коноплянки високою оцінкою, еквівалентною 6-ти балам. Лише один гравець "нервйоненсе" (центрбек Даніель Каррісо) був удостоєний такої ж оцінки, інші виконавці отримали нижчий бал. Колеги з AS на деталях гри Євгена також не фокусувалися, проте серед партнерів по команді загальна оцінка Коноплянки (поряд із Фернандо Льоренте, Вісенте Іборрою та Серхіо Ескудеро) - найвища у колективі.

Враховуючи той факт, що одноклубники Коноплянки та конкуренти за позицію вінгера й атакуючого півзахисника, Вітоло, Хосе Антоніо Рейєс і Мікаель Крон-Делі нині травмовані й у матчі з Шахтарем зіграють навряд чи, Євген має великі шанси вийти проти "гірників" з перших хвилин матчу.

Орендований у донецького Шахтаря хавбек Руслан Маліновський не втомлюється викликати у керівництва бельгійського Генка жагуче бажання домовитися про викуп його контракту. У матчі фінального, раунду плей-офф Про Ліги Жупіле, у якому нинішній клуб колишнього гравця луганської Зорі зустрічався з одним з головних претендентів на титул чемпіона - клубом Брюгге - Маліновський відзначився результативною передачею, а його команда перемогла візаві з рахунком 4:2.

Ресурс Nieuwsblad у звіті про гру згадує про нашого співвітчизника двічі, натякаючи на вірне рішення тренерського штабу "магістрів": "У порівнянні з переможним матчем проти Зульте Варегем у минулі вихідні, тренер Генка зробив у складі вагому зміну: замість Неєскенса Кебано зі стартових хвилин вийшов Руслан Маліновський... Маліновський помітив підключення партнера та віддав своєчасний пас на Єре Уронена, той пробив голкіпера Бютеля соковитим ударом, і це - 4:0!"

Руслан Маліновський. Світлина VOETBALKRANT.COM

Колишній півзахисник київського Динамо, харківського Металіста та дніпропетровського Дніпра Денис Олійник по закінченні сезону може попрощатися зі своїм нинішнім клубом, голландським Вітессом з міста Арнем. Чинна угода Олійника з "Голівудом на Рейні" закінчується з останнім матчем чемпіонату Нідерландів, при цьому Денис підписувати новий контракт або подовжувати нинішній не поспішає. За чутками, Вітесс хоче зберегти Олійника у складі команди, проте, разом з тим, у Дениса є чимало пропозицій.

У черговому матчі Ередивізі Денис і його команда поступилися одному з флагманів футболу Голландії ПСВ з Ейдховена з рахунком 0:2. Наш співвітчизник провів на полі 57 хвилин, після чого був замінений на партнера по команді.

Доводиться визнавати, що Олійник провів доволі слабкий матч. Той же  Whoscored гру Дениса оцінив балом у 6.1, і це - одна з найгірших оцінок у Вітесса. Провідні голландські видання, Voetbal International і Fcupdate, на грі Олійника увагу прогнозовано не акцентують, а відзначають успіх "селян".

Денис Олійник

Незважаючи на те, що інші українські футболісти за свої клуби посеред тижня не грали, іноземні ресурси про наших хлопців писали.

Як повідомляє сайт Tutto Frosinone, захисник клубу італійської Серії А Василь Прийма став четвертим гравцем команди в опитуванні вболівальників "канарок", яке було присвячено підсумкам переможного матчу проти Верони (2:1). Екс-гравець донецького Металурга набрав 5.81% голосів.

А от справи голкіпера турецького Бешикташа Дениса Бойка вуху пересічного вболівальника не такі приємні. Авторитетне турецьке видання Hurriyet повідомляє, що колишній воротар дніпропетровського Дніпра незадоволений своїм становищем у команді (а Денис за новий клуб з кінця січня провів поки чотири матчі), а тренерський штаб незадоволений грою Бойка. Саме тому, за словами джерела, українцю вже підшуковують на наступний сезон нову команду - нібито Денис буде грати в оренді.

Коментарі ()