Головне

Прем'єр-ліга. 23 тур. Чорноморець - Шахтар 1:1. Як "моряки" Луческу шокували

23.04.2016 22:00 1588 0
Прем'єр-ліга. 23 тур. Чорноморець - Шахтар 1:1. Як "моряки" Луческу шокували

Одеський Чорноморець підніс сенсацію для власних вболівальників у матчі 23-го туру, зігравши внічию з донецьким Шахтарем. Команді Луческу не можна було програвати, чи грати бодай внічию. Одесити дуже давно не забивали у ворота Шахтаря і, з огляду на нинішню форму команд, безгольова серія "моряків" могла вирости до шести матчів, але, цю неприємну традицію підопічні Бабича обірвали. Шахтар у свою чергу лише погіршив свої шанси на чемпіонство поточного сезону.

Перші хвилин десять Чорноморець дав зрозуміти, що відбивати "номер" не збирається. Команда зі старту почала активно включати пресинг, виходити в контратаки. Одна з таких атак вже на 5-й хвилині матчу завершилася пострілом у стійку воріт. Відбулося це зі стандарту: Розіграний кутовий завершився ударом в стійку воріт П'ятова. А потім вже відбулося порушення правил в атаці проти Дентіньо.

На 10-й хвилині глядачі стали свідками класного голу зі стандарту у виконанні Бернарда: бразилець без шансів для Боровика точно закрутив м'яч у правий від Боровика кут воріт. І тут створенню моменту а у підсумку забитому м'ячу посприяло стандартне положення. З гри команди у першому таймі моментів створили замало. Шахтар у своєму стилі багато володів м'ячем, однак злагоджена гра одеситів в обороні не дала можливості довести перевагу у два голи.

Після голу від Бернарда. Світлина ФК Шахтар

Лише на 27-й хвилині матчу захисники "моряків" дозволили пробити Нему. Цього разу за справу взявся Боровик, який у красивому стрибку парирував удар бразильця. До цього моменту мав нагоду зрівняти рахунок Коркішко, однак нападник з вигідної позиції пустив м'яч над поперечкою воріт П'ятова. Під завершення тайму ще одну нагоду відновити паритет мав Татарков, але з його ударом низом впорався вже П'ятов.

Другий тайм Чорноморець почав дуже агресивно і відразу ж створив два моменти - з середньої дистанції били Ковалець і Хочолава, але обидва не змогли влучити у ціль. Шахтар відповив пострілами від Тайсона та Гладкого, однак у цьому випадку рятував команду Боровик. На 56-й хвилині Чорноморець заробив черговий стандарт. Калитвинцев з правого флангу виконав простріл, але м'яч оминувши всіх дивом залетів в ворота. "Баш на баш" як то кажуть, стандарт допоміг Шахтарю рахунок відкрити, стандарт допоміг Чорноморцю його зрівняти.

Після голу команда Бабича всім складом "окопалася" у власному карному, а Шахтар природно пішов вперед виривати перемогу. Луческу кинув у бій Марлоса та "джокера" Едуардо, однак магія хорватського нападника сьогодні не спрацювала. А от Марлос був доволі активним, і за його участю Шахтар створив кілька гострих моментів, втім. до голу справа так і не дійшла. То Боровик демонстрував дива майстерності, то захисники стояли "стіною".

Запам'яталася добре кінцівка матчу, особливо вже доданий час. Шахтар так захопився атакувати, що команда забула про оборону. Цим ледь не скористався Чорноморець. Свіжий Кабаєв міг стати героєм матчу, однак його удар після вдалої контратаки у поперечку парирував П'ятов. А черех хвилину Шахтар відповів супер-шансом Ордеця, але захисник з метрів 5-ти не зміг прошити Боровика, влучивши прямо у голкіпера. На останок Чорноморець отримав вилучення Данченка. Звісно, момент неприємний. Захисник "моряків" класно весь матч відіграв в обороні. Але як це вилучення може порівнятися з такою перемогою? У підсумку гол "динамівця" Калитвинцева допоміг і Чорноморцю і Динамо, яке тепер має значно кращі шанси здобути друге поспіль чемпіонство!

В обороні одесити сьогодні зіграли зразково. Світлина ФК Шахтар
Коментарі ()