Головне

Дніпро знову розширив свої береги. Підсумки 22-го туру УПЛ

20.04.2016 11:07 664 0
Дніпро знову розширив свої береги. Підсумки 22-го туру УПЛ

Черговий тур чемпіонату України серед кращих команд можна назвати по-своєму унікальним. Справа в тому, що вперше з початку сезону (не рахуючи шостого раунду) в усіх матчах ігрового кола забивала лише одна команда, тоді як інший учасник дуелі незмінно "мовчав" (ще в одному випадку порадувати глядачів голами не зміг жоден колектив)!

Сенсації, казуси, скандали й емоції – це чемпіонат нашої держави з футболу.

Про все це й як завжди більше – у матеріалі від Чемпіона.

Подія туру

За результатами туру, що минув, у турнірній таблиці чемпіонату України сталися важливі зміни. Дніпропетровський Дніпро переміг харківський Металіст та повернувся на третю позиції. Натомість луганська Зоря тепер знаходиться на четвертому місці. Варто сказати, що команда Юрія Вернидуба програла два матчі поспіль вперше з початку чемпіонату. З урахуванням подальшого календаря команд, у "чорно-білої" команди шансів відвоювати право називатися "бронзовою" командою не так багато.

Команда туру

Колектив тренера Володимира Шарана, який називається Олександрія, без сумніву, став кращим клубом ігрового кола, яке було зіграно. Новачок вищого дивізіону не просто переграв луганську Зорю за рахунком, а був кращим на полі за ігровими показниками й домінував протягом практично усього матчу! В останніх дев’яти матчах олександрійці програли лише раз, і завдяки таким результатам опинилися серед кращих і найбільш стабільних (зі знаком "+") клубів України. Вже в найближчу середу Олександрія зіграє проти віце-чемпіона донецького Шахтаря й спробує створити іще одну несподіванку.

Матч туру

Протистояння луцької Волині й Карпат зі Львова вийшло найбільш гарячим у турі. Західноукраїнське дербі обійшлося без голів, проте було наповнене принциповістю й жорсткою грою з боку обох команд. Варто сказати, що і команда Віталія Кварцяного, й колектив Володимира Безуб’яка нині переживають не найкращі часи, адже на двох не вигравали вже протягом 11-ти календарних матчів чемпіонату України. З великою ймовірністю, по закінченні сезону "Левів" очолить новий наставник, і це може бути колишній захисник київського Динамо та лондонського Арсеналу Олег Лужний.

 Світлина http://fco.com.ua/

Суддівство туру

У двох матчах 22-го туру УПЛ Чемпіон виділяє кілька моментів, які, на нашу думку, достойні уваги читачів. Так, у поєдинку луцької Волині та львівських Карпат арбітр з Києва Сергій Берізка не зарахував два голи господарів поля. Отже, в епізоді на 10-й хвилині дуелі Волинь в особі Сергія Кравченка виконувала подачу з кутового прапорця. Голкіпер Карпат Роман Мисак не втримав м’яча в руках, а словенський бек Волині Міха Горопевшек переправив круглого в сітку. Втім, рефері зафіксував порушення правил – напад на голкіпера. На нашу думку, таке рішення судді було помилковим, адже Мисак випустив м’яча з рук сам. У цьому ж матчі Берізка не зарахував і друге взяття воріт Карпат. "Вирок" Чемпіона – арбітр теж припустився помилки!  Той же Кравченко завдав удару з-за меж штрафного майданчика, м’яч влучив у стійку воріт. Так само згаданий вище Горопевшек (дуже любить ходити в атаку цей захисник за амплуа!) добиває м’яча в ворота, проте бригада арбітрів фіксує положення поза грою. Офсайд справді був, проте не в Міхи, який на ситуацію не впливав, а в його партнера по команді, хорватського захисника Івіци Жунича.

Ювіляр туру

Півзахисник київського Динамо та збірної України Андрій Ярмоленко провів 350-й матч у кар’єрі. Переможна гра проти Говерли з Ужгорода, в якій Андрій відзначився забитим м’ячем та гольовою передачею, стала для Ярмоленка черговим знаковим поєдинком. Отже, за плечима одного з кращих гравців сучасності з українським паспортом ігри за такі команди:  Десна Чернігів – дев’ять матчів, Динамо – 284 матчі, збірна України – 57 матчів. З них у чемпіонаті України – 194 гри, в Кубку України – 24 поєдинки, в єврокубках – 71-а зустріч, в Суперкубку України – п’ять матчів, матчі збірних – 57. У цих 350-ти протистояннях Андрій забив 137 голів.

Сенсація туру

Перемога футбольного клубу Олександрія над луганською Зорею дозволила продовжити "золоті будні" провінційної команди з Кіровоградщини. Раніше колектив, за який виступає нині травмований півзахисник збірної Грузії Давид Таргамадзе став автором чи не найбільшої несподіванки сезону, коли обіграв київське Динамо в Кубку нашої країни. Цього разу завдяки звитязі над Зорею Олександрія закріпилася на шостій позиції й майже остаточно позбавила львівські Карпати шансів на Лігу Європи.

Цитата туру

Наставник луцької Волині Віталій Кварцяний у черговий раз прокоментував майбутнє клубу: "Керівництво без нас, тренерів, прийняло рішення назвати клуб Луцьк. Можна було, насправді, просто змінити кілька букв, наприклад, СК Волинь… Я дам велике інтерв'ю і розповім, як все дійсно було і чому команда зараз знаходиться в такому стані. Якщо в клубі все буде так-сяк, то я не буду готовий виводити команду в Прем'єр-лігу… Я в такому віці, що мені боятися нічого. Я принижуватися не буду, а останні два роки тільки цим і займаюся. Я ж нічого по суті не кажу, адже які зараз відносини в нашому клубі – такого просто бути не може. Потім деякі депутати кажуть, що не треба виносити сміття назовні. Так як можна працювати в такій обстановці? Якщо у нас не буде людських відносин з керівництвом, нормальних відносин з фанатами... У нас є керівники, які навіть на ігри не ходять. Вони не знають як і де грає дубль, U-19, решта хлопців, а вони нами керують і вказують, що робити, а що не робити. Якщо ми говоримо про Європу, яка нам давно вже показала п'яту точку, чому тоді ми не дивимося який там футбол? Буде країна нормальна, буде і футбол відповідний…"

Світлина fcdnipro.ua

Гравець туру

Півзахисник дніпропетровського Дніпра та збірної Коста-Ріки Джон Руїс став кращим, на нашу думку, гравцем туру, що минув. На рахунку хавбека два голи у ворота харківського Металіста. З початком другої частини сезону Хайро став грати значно більше й почав виправдовувати довіру Мирона Маркевича. Це вже третій гол Руїса в першості УПЛ. Перше взяття воріт у сезоні припало на матч проти Шахтаря, в якому Дніпро переміг опонента з рахунком 4:1. Раніше Джон виступав у складі французького клубу Лілль.

Гол туру

Бразильський хавбек донецького Шахтаря Веллінгтон Нем став автором кращого, на наш думку, взяття туру, що минув. Колишньому виконавцю клубу Флуміненсе вдався розкішний удар лівою майже з лінії штрафного майданчика у дальній кут воріт голкіпера Олімпіка Заурі Махарадзе – у воротаря шансів відбити такий м’яч фактично не було. Нем провів лише другий гол у поточному сезоні й записав за свій рахунок перше взяття воріт у чемпіонаті України. Наразі Веллінгтон не є гравцем стартового складу "помаранчево-чорної" команди.

Коментарі ()