Головне

Колишній віце-президент ФІФА вважає отримання хабарів звичайною практикою

19.04.2016 11:16 403 0

Американський суд опублікував свідчення трьох колишніх чиновників ФІФА, щодо яких розслідується справа про корупцію.

Всі троє повністю визнали провину і погодилися виплатити компенсацію в розмірі 37,5 млн доларів.

У своїх свідченнях підозрювані, в тому числі колишній віце-президент ФІФА Джеффрі Вебб, заявили, що вважали отримання хабарів усталеною практикою організації.

Зокрема, Dебб визнав, що "використовував свої повноваження для отримання хабарів і відкатів заради власної особистої вигоди".

Однак, додав він, в 2012 році його прямо попередили, що різні компанії будуть пропонувати йому гроші за ексклюзивні права на показ матчів, і він вирішив, що подібні речі в цьому бізнесі вважаються нормальними, пише bbc.com.

Вебб офіційно визнав провину в незаконному збагаченні з 2012 по 2014 рік. За його словами, весь цей час він отримував хабарі за ексклюзивні права на трансляції матчів, в тому числі відбіркового циклу до чемпіонатів світу 2018 і 2022 року.

Джеффрі Вебб. Світлина Reuters

Крім того, Вебб визнав провину в спробі обдурити своїх підлеглих і в спробі легалізувати незаконно отримані кошти шляхом їх переведення з рахунків в США на рахунки в Панамі і на Кайманах.

Крім Вебба свідчення у справі дали ще два чиновника значно нижчого рангу - аргентинець Алехандро Бурсако і бразилець Жозе Маргілеш.

Всі троє залишаються під домашнім арештом, розгляд справи заплановано на червень.

Всього у справі проходять близько 40 чиновників і керівників комерційних компаній, що переводили цим чиновникам хабарі і відкати.

Як відомо, колишній віце-президент Міжнародної федерації футболу (ФІФА), екс-президент Конфедерації футболу Північної і Центральної Америки і країн Карибського басейну (КОНКАКАФ) Альфредо Хавіт визнав, що причетний до корупції.

Нагадаємо, що через корупційний скандал свої посади втратили президента ФІФА Зепп Блаттер та президент УЄФА Мішель Платіні.

На посаді голови ФІФА 79-річного Блаттера у лютому 2016 року замінив Джанні Інфантіно.

Коментарі ()