Головне

Прем'єр-ліга. 22 тур. Шахтар - Олімпік 3:0. Розгром малою кров'ю у дербі

17.04.2016 18:58 877 0
Прем'єр-ліга. 22 тур. Шахтар - Олімпік 3:0. Розгром малою кров'ю у дербі

Мірча Луческу вирішив виставити неосновний склад. Крім дискваліфікованих Срни та Кучера, поза заявкою залишився Факундо Феррейра. Натомість черговий свій шанс отримав Гладкий (і знову він його не використав...). Також у запасі поєдинок почали Марлос, Едуардо (ну, тут нічого незвичного), Тайсон, Ісмаїлі та Коваленко. Тобто половина тих, хто грав з Брагою.

І вкотре, як і у зустріч зі Сталлю, резерв Шахтаря не показав, за рахунок чого вони мають претендувати на місце в основному складі. За весь перший тайм у господарів був лише один по-справжньому небезпечний момент. Коли Бернард після рикошету від захисника влучив у поперечку. Простріли-навіси з флангів, з якими справлялися Махарадзе та компанія, назвати гострими можна тільки з натяжкою.

Водночас "олімпійці" були швидшими при переході в атаку. Саме вони володіли ініціативою протягом перших десяти хвилин. Їм швидше вдавалося продумати завершення контратак, до того ж підопічні Романа Санжара не цуралися бити, тільки-но з'являлася загроза.

І Олімпік мав хороші нагоди. На 7-й хвилині, наприклад, Гришко взяв ініціативу на себе, обігрався з Танчиком, залишив поза справами оборонців, після чого пробив уже з меж штрафного майданчика. Тут Шахтар має дякувати своєму воротарю, який дістав цей удар. Також можна пригадати удари Поступаленка і Танчика. М'яч, що у першому епізоді, що у дургому, після рикошетів пролітав поруч зі стійками.

До речі, коли бив Танчик, м'яч зрикошетив від руки Кривцова, який перебував в районі лінії штрафного майданчика. Цікаво було б почути думки спеціалістів. Адже м'яч летів у ствір воріт, і лише рука Сергія не дала йому дістатися цілі!..

Невідомо, якою б була гра у другому таймі, якби не швидкий гол Шахтаря на першій же хвилині. Веллінгтон Нем отримав простір, повозився з м'ячем перед штрафним майданчиком і, змістившись у центр, точно пробив під поперечину. Олімпік мав відкриватися, якщо хотів вивезти з Арени-Львів позитивний для себе результат. Чим і скористалися "помаранчево-чорні", отрмиавши вільні зони.

Загалом, у другій половині гості не створили жодного моменту. А ті удари, які були, блокувалися захисникаи. Цілком можливо, що у перерві Луческу попросив своїх підопічних позбавити цього компоненту суперників.

А з виходом з лави запасних Едуардо, Тайсона та Марлоса, Шахтар взагалі перевершив "олімпійців" в атаці, довівши справу до розгромної перемоги. Хоча, протягом довгого проміжку часу "гірникам" ніяк не вдавалося то останній пас віддати, то підставити вдало голову чи ногу, то ще щось. І тільки у завершальні десять хвилин відзначилися Марлос з пенальті й Едуардо після прострілу Кобіна.

Отож, Шахтар не відпустив Динамо у турнірній таблиці, зекономивши сили після двобою із Брагою та майбутнім поєдинком Кубку України з Олександрією. Але резерв знову не порадував Луческу. І Містер знову може нарікати на коротку лаву перед півфінальними зустрічами у Лізі Європи із Севільєю.

Коментарі ()