Головне

Юрченко й Олійник передають вітання Фоменку. Огляд зарубіжної преси

12.04.2016 13:59 938 0
Юрченко й Олійник передають вітання Фоменку. Огляд зарубіжної преси

Резерв у збірної України є – і це доводять чергові виступи наших футболістів у західноєвропейських чемпіонатах.

Чемпіон і надалі не проходить повз виступи наших хлопців, і тримає руку на пульсі життя легіонерів, які представляють синьо-жовтий прапор.

Вашій увазі найпомітніші коментарі іноземних видань до гри українських виконавців.

Із різним настроєм цього разу провів футбольний вік-енд, який щойно минув, український "десант" у Німеччині. Якщо наш наймолодший (серед "німецьких" колег) співвітчизник продовжує радувати тренерський штаб клубу з Леверкузена, то два інші "гастарбайтери" записати чергове ігрове коло у країні Фрідріха Шиллера собі в актив не можуть.

Нападник Штутгарта Артем Кравець вийшов у стартовому складі у матчі із самою мюнхенською Баварією (поразка команди Кравця 1:3) та провів на полі усі 90 хвилин. Проте, на цьому успіхи орендованого у київського Динамо гравця закінчуються. За весь матч проти "Зірки Півдня" Артем вдарив по воротам суперника аж один раз, що для форварда є показником неприпустимим. При цьому точність передач Кравця теж не вражає - 45% при відданих на партнерів двох десятках пасів.

Не дивно, що провідний спортивний ЗМІ Німеччини Kicker оцінив зусилля Артема аж у 5 балів (нагадуємо, що у Німеччині найнижчий бал - найкращий), а також згадав про Кравця при проведенні атаки на 80-й хвилин, коли наш гравець саме завдав удару по воротам.

Bild так само згадав про Артема фактично кількома словами, відзначивши, що на 66-й хвилині Штутгарт міг розпорядитися м’ячем краще, коли Кравець був у хорошій позиції.

Однак найгірші новини для Артема в іншому. За інформацією регіонального видання Stuttgarter Nachrichten, Кравця, який виражав бажання залишитися у складі "нвабів", клуб по закінченні сезону купувати не буде.

Партнер Кравця по команді, екс-гравець одеського Чорноморця півзахисник Борис Тащі, провів на полі 15 хвилин (вийшов на заміну на 75-й хвилині), проте у грі взагалі "розчинився". Лічені дотики до м’яча, і та ж 5-ка від Bild говорять про те, що Борису треба багато працювати над собою.

Владлен Юрченко. Світлина instagram

А от хавбек Байєра з Леверкузена Владлен Юрченко продовжує нарощувати "м’язи". Цього разу Владлен вийшов у стартовому складі своєї команди у грі проти Кельна та провів на полі 80 хвилин (до слова, замінив Владлена інший гравець, який має деяке відношення до нашої країни - мова про швейцарця Адміра Мехмеді).

Діючи на позиції опорного півзахисника (номінально колишній гравець Шахтаря є більш креативним виконавцем і частіше грає ближче до воріт суперника), Юрченко отримав від німецької преси (Kicker) "3"-ку та при цьому ледь не "розписався" у воротах суперника, коли на 17-й хвилині пробив головою після подачі з кутового прапорця. Крім того, Юрченко не забув і про "улюблену справу", коли кілька разів створював моменти для партнерів по команді.

Колишній гравець дніпропетровського Дніпра та харківського Металіста Денис Олійник може поділитися зі співвітчизниками рецептом, як використовувати наданий тренерським штабом час максимально ефективно. У грі чемпіонату Нідерландів із Ден Хаагом фланговий півзахисник з’явився на полі на 80-й хвилині за рахунку 1:2. І саме Олійник зрівняв рахунок й приніс своєму клубу нічию!

Автори популярного видання з батьківщини Едвіна ван дер Сара Voetbal International віддали належне Денису у редакційному матеріалі: "Денис Олійник врятував свою команду від поразки в ендшпілі матчу з Ден Хаагом і не дав смутку вболівальників цього клубу взяти гору. Здавалося, Арнем впевнено крокує назустріч до невдачі, але українець врятував один бал для команди тренера Роба Мааса". Зазначмо, що на рахунку Дениса також жовта картка.

Денис Олійник. Світлина vitesse.nl

Наші "бельгійці" - півзахисники Руслан Маліновський і Сергій Болбат - взяли участь у чергових матчах своїх команд. Якщо Генк Маліновського переграв Остенде з рахунком 4:0, то Локерен Болбата поступився Мехелену 1:2. Руслан відіграв 71-у хвилину на "рідній" позиції атакуючого півзахисника, запам’ятався відмінним взаєморозумінням з партнерами і неточним ударом. В цілому, тренерський штаб Генка Маліновським не просто задоволений, а й бажає придбати у донецького Шахтаря усі права на гравця.

За інформацією Voetbal Primeur, бельгійці хотіли б дещо "збити" ціну на виконавця, або ж подовжити угоду про оренду. Болбат провів за свій клуб усі 90 хвилин уп’яте у поточному сезоні та віддав дуже класну, мало не гольову, передачу на партнера. Судячи з тону вже згаданого Voetbal Primeur, українці на полі у складі своїх команд були точно не найгіршими.

Поки не може відвоювати місце у стартовому складі своєї Севільї Євген Коноплянка. Напівзахисник збірної України вийшов на поле на 70-й хвилині та суттєво посилив гру "нервйоненсе". За безпосередньої участі Євгена його команда рахунок проти Валенсії зрівняла (проте втратила й нічию, поступившись 1:2), й авторитетна Marca згадала Євгена справді незлим і не тихим, добрим словом: "У другому таймі Емері спробував виправитися та випустив спочатку Вітоло, а потім і Гамейро з Коноплянкою. Після цього гра Севільї змінилася у кращий бік". Також це ж видання поставило Євгену непоганий бал: гра Коноплянки була оцінена "6-ою".

Коментарі ()