Головне

Ліга Європи. 1/4 фіналу. Брага - Шахтар 1:2. Луческу пригубив португальської "браги"

07.04.2016 23:59 770 0
Ліга Європи. 1/4 фіналу. Брага - Шахтар 1:2. Луческу пригубив португальської "браги"

Донецький Шахтар виграв перший матч 1/4 фіналу Ліги Європи у Браги 2:1. Команда Луческу могла завершити поєдинок з ще більш комфортим в плані двоматчевого протистояння рахунком, однак, на останніх хвилинах таки пропустила гол.

Брага виявилася таким міцним горішком, як і очікувалися. І в матчі з Шахтарем команда показала більш змістовну гру, ніж напередодні з Бенфікою, коли в її ворота залітало все що можна. З перших хвилин матчу підопічні Фонсеки включили високий пресинг, і Шахтар лише зрідка переходив центр поля в першій половині першої половини гри.

А остаточно гірники освоїлися на арені Брага Мунісіпал в кінцівці першого тайму. Тоді таки і побував перший м'яч у воротах Матеус Магальєса. Ракицький під час розіграшу кутового зіграв як справжній форвард, пробивши голкіпера суперника з гострого кута, опинившись в потрібному місці в потрібний час.

Світлина з сайту УЄФА

Програючи, Брага розпочала другу половину ще більш активно, проте, Шахтар не повторив помилки першого тайму, коли давав супернику грати, а сам додав у швидкості. І гра пішла, як то кажуть, від воріт до воріт.

Моменти виникали в обох команд, проте Брага все ж починала затискати суперника, створюючи більше небезпеки. У штрафному гірників виникали моменти, коли починалася справжня паніка і захисники виносили м'яч просто подалі від воріт.

Але і тут команда Луческу показала себе як більш досвідчений єврокубковий боєць, витерпіла, і забила. Після передачі П'ятова по флангу атаку розігнав Срна, який виконав простріл до воріт, де на випередження зіграв Феррейра - 2:0.

Світлина з сайту УЄФА

За такого рахунку вже гірники контролювали м'яч, постійно навантажуючи роботою воротаря суперника. Однак, за хвилину до закінчення ігрового часу Бразі все ж вдалося відіграти один гол, який на свій рахунок записав Вілсон Едуарду.

У підсумку, Шахтар виграв у незручного суперника з досить комфортним рахунком, який робить його ще більшим фаворитом напередодні матчу-відповіді. Однак, є у Мірчі Луческу і головний біль у вигляді дискваліфікації Ракицького при не дуже вдалій грі в обороні, де тепер тренеру знову доведеться щось вигадувати.

Коментарі ()