Головне

У Шахтарі вже невдоволені роботою Генінсона на посаді президента УПЛ

06.04.2016 19:34 383 0

Керівник департаменту донецького Шахтаря Андрій Харитончук заявив, що президент Прем'єр-ліги Володимир Генінсон порушив статут Прем'єр-ліги, змінивши структуру управління.

"Згідно статті 12 діючого Статуту органами управління є Загальні збори учасників, Президент і Дирекція. Дирекцію очолює Генеральний директор. Дійсно, учора клуби Прем'єр-ліги отримали з офісу УПЛ нову організаційну структуру, затверджену наказом Президента УПЛ.

З цього документу виходить, що органами управління є Загальні збори, Президент і Виконавчий директор. Крім того, в структурі управління з'явився новий орган - експертна рада, а також скасована посада генерального директора. Хочу сказати, що визначати структуру органів управління ПЛ - це прерогатива власника, тобто Клубів - учасників Прем'єр-ліги, а не президента.

Новий президент ПЛ Володимир Генінсон йшов на вибори з ідеєю скасувати посаду Генерального директора і прийняти усю відповідальність за роботу Прем'єр-ліги на себе. Ця ініціатива була підтримана усіма клубами. Що ж ми бачимо насправді?

Президент першим своїм рішенням на новій посаді вже перекладає відповідальність на Виконавчого директора і робить це порушуючи норми діючого Статуту.

Таким чином, резюмуючи, можу сказати, що президент ПЛ Володимир Генінсон вже припустився двох серйозних помилок. По-перше, перевищив повноваження і вніс зміни в структуру Прем'єр-ліги, і по-друге, не виконав своїх передвиборних обіцянок відносно скасування посади генерального директора, - цитує представника Шахтаря ua-football.com.

Нагадаємо, що Генінсон прибрав з посади Генерального директора УПЛ Петра Іванова і пообіцяв йому нову посаду.

Коментарі ()