Головне

Ліга Чемпіонів. 1/4 фіналу. Вольфсбург - Реал. 2:0. Як "вовки" "вершками" поласували

06.04.2016 23:58 611 0
Ліга Чемпіонів. 1/4 фіналу. Вольфсбург - Реал. 2:0. Як "вовки" "вершками" поласували

Німецький Вольфсбург створив першу сенсацію чвертьфінальної стадії Ліги Чемпіонів поточного сезону, обігравши вдома з рахунком 2:0 титулований мадридський Реал. Мало хто міг на такий підсумок матчу розраховувати, Але це футбол. І саме цим ця гра доводить, що недарма вважається "Номер 1" у світі спорту. Німецький клуб попри домашній матч вважався явним аутсайдером. По-перше, "вовки" вперше у своїй історії дісталися так високо у Єврокубках, по-друге - Реал був окрилений перемогою в Ель-Класіко над Барселоною. Тому, на мою скромну думку, десь зіграла недооцінка суперника.

Реал почав матч на правах "господаря", фактично з першої хвилини прибравши м'яч до власних ніг, у свою чергу Вольфсбург на старті дещо злякався суперника. Команда Гекінга грала дуже обережно у захисті, відкинувши відкритий футбол на другий план і не прогадала. Як раз таки перший момент створили саме господарі поля: на 12-й хвилині Дракслер розігнав контратаку лівим флангом, змістився ближче до карного і виконав туди передачу. Там підключився до атаки Енріке і завдав удару головою, однак вийшло несильно і точно до рук Наваса.

Реал відповів вже через три хвилини, і відповів значно гостріше. Бензема після передачі партнера у карному спокійно обіграв Данте та вийшов 1 на 1 з Бенальо, однак переграти того нападник Реала не зумів - голкіпер Вольфсбурга дивом ледь не п'ятою парирував удар француза. Як свідчить всім відоме футбольне правило... забивають тобі. Так, сталося це не одразу після моменту у виконанні Бензема, а через 6 хвилин, і з пенальті. Каземіро у карному порушив правила проти Шюррле. До точки підійшов Родрігес, який без проблем розвів м'яч та голкіпера по різних кутах воріт - 1:0.

 Світлина realmadrid.com

Після голу Реал продовжував гнути свою лінію. Команда багато атакувала, однак до справжньої небезпеки біля воріт Бенальо справа не доходила. Напрочуд окрилений голом Вольфсбург організував ще кілька контрвипадів, в одному з яких і забив другий гол: Бруно Енріке з правого флангу виконав простріл у карний, де швишде за всіх розібрався Арнольд, який і вколотив другий гол у сітку воріт підопічних Зідана.

І навіть після другого голу команда з Мадрида продовжувала грати так, наче рахунок на табло досі 0:0. На 32-й хвилині гості таки змогли знайти ключі від оборони суперника - це Бейл як трактором пройшов Війєйрінью, виконав подачу з лівого флангу точну на голову Бензема, однак француз з вбивчої позиції пробив повз ворота.
А вже через вісім хвилини Бензема зазнав пошкодження і змушений був залишити поле. Певно, саме втрата такого центрального нападника сильно вплинула на подальшу гру Реала у таймі другому. Хоча ще був шанс забити до перерви. Перспективний стандарт з 22-метрів виконав Бейл - над поперечкою.

У другому таймі малюнок гри не змінився. Після травми Бензема моментів у Реала було значно менше. Так, можна вважати за спроби забити від Бейла та Роналду. Якщо удари валлійця з дальніх дистанцій йшли в "молоко", то Роналду дійно мав нагоду бодай скоротити рахунок. На 58-й хвилині саме після навісної передачі Бейла Кріштіану з лінії воротарського примудрився головою пробити вище воріт. Вольфсбург почав грати обережніше, однак моменти також мав. Варто відзначити 68-му хвилину, коли "вовки" класно розіграли контратаку, в результаті якої Шюррле опинився на ударній позиції, втім, пробив над поперечкою. І це вже було тоді, коли Навас фактично стояв на колінах!

Світлина realmadrid.com

Мав ще гострі моменти Реал? Мав, ще один, і знову Роналду. Через 5 хвилин після удару Шюррле Роналду вийшов на ударну позицію але і тут з гострого кута не зміг переграти Бенальо. Далі були дальні удари від Крооса, від того ж Бейла, на щастя для підопічних Гекінга, всі вони були неточними. Не допомогли Реалу і заміни, а за хвилину до завершення основного часу ще один момент забити 3-й гол мав Вольфсбург, однак потужний постріл вийшовшого на заміну Крузе на кутовий парирував Навас. Вже у додані 4 хвилини Реал змирився, що забити у першому матчі йому не вистачить часу та сил. В результаті німецький Вольфсбург створив першу сенсацію, однак тепер на "вовків" чекає важке протистояння на Сантьяго Бернабеу.

Коментарі ()