Головне

Кубок України. 1/4 фіналу. Зоря - Волинь 5:0. Історичний півфінал для Луганська

06.04.2016 15:48 679 0
Кубок України. 1/4 фіналу. Зоря - Волинь 5:0. Історичний півфінал для Луганська

Юрій Вернидуб більше хоче бронзові медалі чемпіонату, аніж кубок України. Саме такий висновок можна зробити з матчу-відповідь 1/4 фіналу Кубку країни Зорі проти Волині. Наставник луганців виставив напіврезервний склад, маючи у підсвідомості майбутню битву за "бронзу" з Дніпром. Таким чином, тренер дав дебютувати у футболці Зорі воротарю Олексію Шевченку.

Після результативної нічиєї у Луцьку, Волині обов'язково потрібно було забивати. Але підопічні Віталія Кварцяного не дуже й поспішали вперед. Натомість, Зоря заволоділа ініціативою з перших хвилин. Щоправда, нічого суттєвого "чорно-білі" у першій половині першого тайму не створили, розминаючи навісами з флангів Шуста.

Здається, перший же удар у ствір воріт завершився голом. Швидка атака Зорі лівим флангом завершилася прострілом на лінію штрафного майданчика, звідки Гордієнко вирішив пробити у дотик. Петряк, перебуваючи перед воротами, намагався підправити м'яч, чим абсолютно дезорієнтував Шуста. І Богдан у підсумку не впорався з простим ударом.

Лучани на чолі з тим же Шустом потім щось вимагали від бокового арбітра, але той чітко сказав головному, що гол забитий чисто. Можливо, воротар Волині вважав, що Петряк перебував у положенні поза грою. Але повтор чітко показав, що оффсайду в Івана і близько не було, і Шусту потрібно висловлювати претензії тільки до себе.

Відрізок у хвилин десять після взяття воріт Зоря провела достатньо потужно. Особливо луганцям вдавалися швидкі прориви флангами. Цьому посприяв і перехід Волині в атаку. І будь Петряк, Караваєв і Ліпартія точнішими у передачах, то рахунок би був подвоєний ще до перерви.

Світлина zarya-lugansk.com

А так, на перші ролі вийшов арбітр Костянтин Турханов. Він за шість хвилин двічі запалював "жовте світло" перед Міхою Горопевшеком. При цьому, зовсім незрозуміло, за що була перша картка, та і доцільність другої також викликає питання. Словенський захисник не так уже й грубо зіграв проти суперника. Труханов цілком міг вибачити оборонця, запевнивши, що наступний фол точно буде останнім для нього. І як Сергій Кравченко не запитував у судді "Навіщо?", той свого рішення не змінив.

Після такої несправедливості гості розізлилися й у меншості не випускали Зорю з її половини до завершення тайму. Пробував щастя ударами зі штрафних Богданов: перша його спроба прийшлася у свого ж партнера, а з другою впорався воротар-дебютант Зорі. Ще одного разу непогано прострілював зі стандарту з гострого кута Кравченко, але ніхто з "хрестоносців" не зумів підставити ногу "на п'ятачку".

Після перерви Кварцяний зробив заміну, а його підопічні продовжили в агресивному темпі. Одного разу на виході помилився Олексій Шевченко, але скористатися цим лучани не зуміли. І фактично відразу ж отримали швидку контратаку: Гордієнко чудовим точним пасом вивів Петряка на побачення із Шустом, Іван перекинув воротаря та забив у вже пусті ворота, знявши таким чином питання про те, хто пройде далі.

Гості ще більшими силами пішли вперед. І мали шанс на відродження інтриги у цьому протистоянні. На 61-й хвилині 16-річний Ярослав Деда втік від Ткачука та вийшов віч-на-віч із Шевченком. Напевне, юному нападнику не вистачило досвіду, адже свою дуель голкіперу він програв. А в атаці у відповідь Зоря могла забити і третій, проте пас з флангу на Петряка вчасно перехопив Шуст.

Та все ж на досягнутому Зоря не зупинилася. На 75-й хвилині Жунич привіз у свої ворота пенальті, який, втім, не зумів реалізувати Пауліньо. Шуст у стрибку дістав цей удар з правого від себе кута. Та вже за дві хвилини рахунок таки став розгромним. Той же Пауліньо увірвався у штрафний майданчик, міг бити, але не поскупився, а віддав на вільного Караваєва, котрий пробив Шуста.

Волинь розклеїлася, гравці припинили бігати та почали грубити. Вдев'ятьох команду залишив Андрій Богданов, отримавши дві жовті картки протягом п'яти-шести секунд. Очевидно, він щось сказав на адресу головного рефері, адже у тому моменті порушував правила Жунич. Труханов пошкодував хорватського захисника, не давши тому другу жовту, а от після слів Богданова не втримався. Після цього лучан своїми дальніми вистрілами добили Караваєв (друга помилка Шуста, який не зміг відбити несильний удар) та Опанасенко.

Отож, луганська Зоря вперше у своїй історії вийшла до півфіналу Кубку України з футболу, де зустрінеться з дніпропетровським Дніпром або ФК Олександрія, який сенсаційно вибив Динамо. Крім того, "чорно-білі" зекономили сили перед надважливим двобоєм з Дніпром у чемпіонаті.

Коментарі ()