Головне

Кубок України. Динамо - ФК Олександрія 0:1. Як Ребров до вильоту доекспериментувався

06.04.2016 19:40 481 0
Кубок України. Динамо - ФК Олександрія 0:1. Як Ребров до вильоту доекспериментувався

Футбольний клуб Олександрія створив найгучнішу сенсацію розіграшу Кубку України-2015/16. Колектив з Кіровоградщини на власному полі виграв номінально гостьовий поєдинок у київського Динамо, чим вибив "біло-синіх" з турніру, а сам вийшов у півфінал вперше у своїй історії. Хоча, варто казати, що це Динамо програло цей поєдинок, а не "жовто-чорні" виграли...

Сергій Ребров відверто здивував стартовим складом. І якщо у захисті все було більш-менш зрозуміло (Хачеріді дискваліфікований, а Драгович травмований), то атакуюча "міць" викликала питання. Гусєв взагалі не потрапив до заявки, а Ярмоленко, Велозу, Мораес, Сидорчук та Антунеш залишилися у запасі.

Такі перестанови відразу ж почали впадати в око. У "динамівців" нічого не виходило зі стартових же хвилин. За весь перший тайм можна пригадати лише момент у Гармаша. Денис обіграв захисника, та з гострого кута не поцілив під поперечку - трохи вище. Більше небезпеки у володіннях Новака так і не виникло.

Власне, не було гольових епізодів і в Олександрії. Запам'ятався тільки Пономар своїми численними оффсайдами. Але перцю чилі у протистояння вирішив додати Рибка, який невдало замінив ветерана Шовковського. Він примудрився пропустити удар-подачу з кутового від Чорнія! Олександр не очікував такого "нахабства", і тільки руками добив м'яч у сітку. До того ж, невдало зіграв у цьому епізоді Даніло Сілва, який покинув свою ближню стійку.

Світлина fco.com.ua

Очікувалося, що на другий тайм вийдуть і Ярмоленко, і Мораес, адже Теодорчик нічим, крім фолів у центрі поля, не запам'ятався. Сергій Станіславович разом з Раулем Ріанчо вирішили по-іншому. І прогадали! Уже на 9-й хвилині другої половини другу жовту картку за відмашку у повітрі отримав Рибалка. Півзахисник відверто підвів свою команду, адже знав, що вже має картку.

Відразу після вилучення на полі таки з'явився Ярмоленко. І гра Динамо попереду повеселішала. Фактично відразу виник момент у Буяльського, якому красиво п'ятою асистував Гонсалес. Віталій зробив усе правильно, поклавши захисника, але його удар воротар Олександрії перевів у стійку воріт, а на добиванні нікого не виявилося.

"Біло-сині" змушені були у меншості йти великими силами вперед, тому почалися своєрідні "гойдалки", адже на своїй половині під час атак залишалися тільки Петрович або Віда. Домагой в одному з епізодів ледь не привіз другий гол, коли помилився з пасом назад. Киянам пощастило, що Пономар не зумів замкнути простріл Грицука.

Динамо і Ярмоленко не допоміг. Світлина fco.com.ua

Виходи Мораеса й Антунеша нічого конкретно небезпечного Динамо не принесли. Жуніор, як і Теодорчик, зачепитися за м'яч так і не зміг, а другий взагалі не ввійшов у гру. Свідченням тому незрозуміла подача зі штрафного за межі поля та вкидання з ауту на Рибку, коли воротар такого абсолютно не очікував і змушений був під пресингом виносити м'яч куди подалі. До того ж, фірмових кросів з флангу від португальця вболівальники Динамо так і не дочекалися.

Олександрія зусиллями Куліша мала знімати питання про переможця дуелі ще раніше, але йому так і не судилося пробити Рибку після виходів один на один. А що Динамо, запитаєте Ви? Та нічого! Фінального штурму, як такого, не вийшло. Був у компенсований час непоганий штрафний, з якого у стінку влучив Ярмоленко. А так, з усіма навісними подачами захист, побудований Володимиром Шараном, впорався.

Цікаво буде послухати Реброва, чи визнає він свою провину у поразці. Склалося враження, що, після перемоги в Олександрії у чемпіонаті, він подумав, що Динамо цілком під силу перемогти у Кубку малою кров'ю, напіврезервним складом. Не вийшло! А Олександрія переписує історію та чекатиме на п'ятницю, коли отримає наступного суперника у боротьбі за кубок країни.

Коментарі ()