Головне

Як українці Німеччину дивували. Огляд зарубіжної преси

05.04.2016 18:38 306 0
Як українці Німеччину дивували. Огляд зарубіжної преси

Український десант за кордоном продовжує підкорювати чужі землі. Цього разу серед співвітчизників найкраще себе проявили "німці".

Чемпіон і надалі не проходить повз виступи наших хлопців, тримаючи руку на пульсі життя легіонерів, які представляють синьо-жовтий прапор. Вашій увазі найпомітніші коментарі іноземних видань до гри українських виконавців.

Колишній гравець донецького Шахтаря Владлен Юрченко провів на полі майже півгодини, вийшовши на заміну на 64-й хвилині, а головне - забив  перший гол за свій Байєр з Леверкузена у Бундеслізі та другий м’яч за "фармацевтів" загалом.

Такий ресурс, як Bild, віддав Юрченку належне. Автор видання відзначає відмінний дальній удар Владлена на 87-й хвилині та пише, що українець поклав ще один гол у скарбничку свого клубу. Однак найголовніше, що німці не поскупилися на безсловесні аванси на адресу нашого співвітчизника.

Bild є одним з найбільш авторитетних суспільно-політичних ресурсів не тільки Німеччини, а й усієї Західної Європи. Тож, виставлена Юрченку оцінка "2" говорить про неабияке визнання досягнень Владлена! І не забувайте, що "двійка" у країні Отто фон Бісмарка від "двійки" в Україні відрізняється кардинально - якщо у нас це "дуже погано", то там це, навпаки, "дуже НЕпогано", адже максимальний бал у німецьких ЗМІ - "1".

Не менш авторитетний Kicker, який є спеціалізованим спортивним виданням, поскупився на "цифрове" визнання вдалої гри Юрченка, проте приділив Владлену словесну увагу, відзначивши доробок українця приємними художніми образами. "Трохи глазурі на святковому торті Байєра дісталося й Юрченку, який забив свій перший гол у Бундеслізі. Це взяття воріт варте того, щоби побачити його на власні очі".

Артем Кравець. Світлина vfb.de

Нападник збірної України Артем Кравець вперше відіграв усі 90 хвилин за свою нову команду Штутгарт. Крім того, наш форвард ще й віддав гольову передачу! Вже згаданий Bild поставив "динамівцю" Києва "трійку" та відзначив, що Артем відмінно взаємодіяв з партнерами по команді, зокрема із сербом Філіпом Костичем. "Завдяки комбінації Костича та Кравця на вигідну ударну позицію вдалося вивести Лукаса Руппа".

В цілому, однією з головних заслуг Кравця німецька преса вже не вперше називає саме його гру на команду, маючи на увазі, що Артем - гравець не жадібний, працелюбний і готовий на жертву заради спільного блага колективу.

На фоні колег автори Kicker гру Штутгарта, таке враження, не бачили. Зусилля Кравця відзначили оцінкою, еквівалентною "аж" 4.5, а результативну дію - побіжним згадуванням у звіті про матч. Не вгодив Артем цьому виданню...

Колишній гравець київського Динамо та дніпропетровського Дніпра, голкіпер національної збірної України Денис Бойко провів за свій Бешикташ другий повний матч у чемпіонаті Туреччини. На жаль, ні "чорні орли", ні Денис записати собі в актив поєдинок з клубом Касімпаша не можуть.

Незважаючи на те, що претендент на чемпіонство рахунок у зустрічі відкрив (м’яч на рахунку іще одного не чужого Україні футболіста - колишнього гравця Металіста, аргентинця Хосе Соси), Бешикташ пропустив два голи і матч програв. Український воротар зумів відбити два з чотирьох ударів по своїм володінням, однак "решта" й виявилася фатальною. Перше взяття воріт суперника сталося насамперед саме "завдяки" невдалій грі Бойка. Денис міг і мав відбивати удар півзахисника суперника з паспортом Венесуели Дел Валле значно якісніше, проте від руки українця м’яч затріпотів у ближньому куті воріт гостей. Звинувачувати нашого хлопця у другому пропущеному м’ячі Бешикташа не доводиться. Однак у другій половині Бойко ледь не "привіз" іще один гол, коли невдало вийшов на перехоплення подачі суперника.

Про все це згадують у своїх матеріалах кореспонденти провідних турецьких видань, загальнонаціонального Hurriyet та спеціалізованого на спорті Fanatik. Не може не тішити, що поки тональність обох ЗМІ про виступи Бойка є скоріше спокійно-поблажливою, а для гарячої Туреччини це коштує немало. Вочевидь, у Дениса у країні Кемаля Ататюрка вірять і віддають йому належне - мовляв, українець повинен звикнути до життя у новій країні з іншими вимогами, культурою та звичаями.

Денис Бойко. Світлина bjk.com.tr

Вінгер збірної України Євген Коноплянка у матчі його Севільї з Реалом із Сан-Себастьяна провів трохи більше 18 хвилин і допомогти своїй команді уникнути поразки (1:2) не зміг. Євген вийшов за рахунку, який виявився остаточним, і відзначитися тими чи іншими результативними діями на полі стадіону "Рамон Санчес Пісхуан" не зміг. Тож, виставлена авторитетною Marca оцінка 5, яка є не вельми привабливою, цілком справедлива. Інших відомостей про виступ Євгена у звітах до поєдинку із Сосьєдадом в Іспанії немає. І дивуватися такій скупій увазі до дій нашого футболіста не варто - не треба забувати, що екс-гравець Дніпра щойно відновився після пошкодження у матчі, в якому якраз довів свій високий клас. Тож, на звершення Коноплянки будемо чекати вже у найближчих матчах.

Наші гравці у Бельгії, півзахисники Сергій Болбат і Руслан Маліновський провели чергові матчі за Локерен і Генк відповідно. Болбат вийшов на заміну та відіграв 15 хвилин, Маліновський провів на полі 79 хвилин. Відзначитися голом або результативною передачею обидва не змогли, і як один, так і інший провели не найкращий, але і не найгірший матч. Бельгійська Nieuwsblad згадує про українців побіжно, проте судячи з написаного щодо гри команд наших співвітчизників, за оцінкою ЗМІ країни зі столицею у Брюсселі наші хлопці каші не зіпсували. Маліновський міг навіть сподіватися на взяття воріт суперника, проте завдав неточного пострілу.

Коментарі ()