Головне

Платіні спробував виправдатися після офшорного скандалу

05.04.2016 08:53 466 0

Відсторонений президент Союзу європейських футбольних асоціацій (УЄФА) Мішель Платіні, коментуючи інформацію про офшорну компанію в Панамі, заявив, що усі його рахунки давно відомі владі Швейцарії.

Напередодні в закордонних ЗМІ були опубліковані нібито документи панамської юридичної фірми Mossack Fonseca. Згідно з ними, Платіні в 2007 році відкрив в Панамі офшорну компанію Balney Enterprises Corp. У тому ж році француз був обраний президентом УЄФА, пише Р-спорт.

"Я живу в Швейцарії з 2007 року, усі мої інвестиції, банківські й інші рахунки відомі швейцарській владі, і ніяких інших подібних речей у мене немає. Якщо хтось хоче отримати інформацію про цю компанію, нехай запитує про це в моєму банку", - говориться в заяві Платіні, яку приводить Le Figaro.

Швейцарське федеральне бюро юстиції 25 вересня 2015 року відкрило справу проти екс-президента ФІФА Йозефа Блаттера, який підозрюється в тому, що незаконно перевів два мільйони швейцарських франків Платіні в 2011 році.

Арбітражна палата комітету з етики ФІФА 21 грудня усунула Блаттера і Платіні від футболу на 8 років. Апеляційний комітет ФІФА 24 лютого пом'якшив санкції щодо Блаттера і Платіні, скоротивши термін їх усунення до шести років. Обидва чиновники подали апеляцію до Спортивного арбітражного суду (CAS) на дискваліфікацію.

Коментарі ()