Головне

Прем'єр-ліга. 20 тур. ФК Олександрія - Динамо 0:2. Одного бажання мало

02.04.2016 22:25 459 0
Прем'єр-ліга. 20 тур. ФК Олександрія - Динамо 0:2. Одного бажання мало

Київське Динамо не підпустило впритул донецький Шахтар, обігравши у 20-му турі Прем'єр-ліги Олександрію. Обидві команди підходили до матчу з різними цілями. Підопічні Реброва ведуть боротьбу за чемпіонство, а от у команди Шарана з'явився непоганий шанс вперше в історії потрапити у Лігу Європи. Це звісно після того як з єврокубків дискваліфікували дніпропетровський Дніпро.

У Динамо відбулася певна ротація, не зміг зіграти через ушкодження Александар Драгович, якого у центрі поля змінив Домагой Віда, однак повернувся до складу Сергій Рибалка, який почав матч в основі. Олександрія підійшла до матчу в оптимальному складі, відсутній був лише Давід Таргамадзе.

Щодо самого матчу, то стадіон Ніка зібрав аншлаг, тому підтримка обох команд була на висоті. Тільки динамівських вболівальників нарахували приблизно за 800. Матч розпочався приблизно за сценарієм Кубкового протистояння між цими командами. Динамо більше володіло м'ячем, втім, господарі всією командою на власній половині поля не сиділи, і вже на 4-й хвилині міг відкрити рахунок Полярус, але його удар з класної позиції пройшов над поперечкою.

Динамо відповіло на 14-й хвилині, коли після хльосткого удару Велозу з-за меж карного на кутовий м'яч перевів Новак. Однак не зміг нічим завадити голкіпер Олександрії вже під час кутового: Велозу виконав подачу з кута поля, Віда підлаштувався під м'яч та відправив його головою у сітку воріт господарів - 1:0.

Віда рахунок відкрив. Світлина ФК Динамо

Підопічні Шарана не опустили руки та продовжувати грати за планом. Команда щільно оборонялася, намагалася виходити в контрнаступ, ще двічі (після грубих помилок захисту Динамо) був на ударній позиції Полярус, однак і цього разу м'яч після удару півзахисника двічі пішов вище воріт.

Мабуть, за хвилину до завершення основного часу першого тайму захисник Олександрії Путраш думками вже був у роздягальні. Його на фланзі у дурні пошив Ярмоленко, виконав простріл на дальню стійку, де першим за інших опинився Гусєв. Олег у боротбі випередив захисника та в падінні таки переправив м'яч повз Новака - 2:0.

На старті другого тайму Динамо продовжувало накочувати на ворота суперника. Цього разу про контратаки Олександрія на якийсь час забула, адже не могла вийти з-під пресингу киян. Мав нагоду забити Ярмоленко: на 51-й хвилині Андрій  на замаху прибрав Путраша і пробив з гострого кута у ближній кут - Новак правильно позицію обрав та відбив м'яч на кутовий.

Більше гострих моментів до середини тайму кияни вже не мали. З 60-ї хвилини Шаран використав ряд замін, які дещо пожвавили гру господарів у центрі. Ребров також відповів рядом замін, зокрема, непогано увійшов у гру Яковенко, який змінив Гусєва. Олександр вже через чотири хвилини міг забивати головою після подачі Ярмоленка - вище воріт, а ще через чотири хвилини і сам міг зробити гольову передачу, однак Ярмоленко на дальній стійці не дотягнувся до м'яча.

Світлина ФК Динамо

Щодо господарів, то свій кращий. та певно єдиний момент вони не використали за три хвилини до завершення основного часу: це Грицук після подачі Чорнія через себе пробивав точно у кут воріт Динамо, але Шовковський удар парирував.

У підсумку більше голів глядачі у матчі не побачили. Олександрія показала характер та бажання, однак клас Динамо все це перекрив. Впевнена перемога підопічних Реброва та чергові 3 бали у скарбничку столичного клубу.

Коментарі ()