Головне

Прем'єр-ліга. 17 тур. Динамо - Дніпро 2:0. Нарешті перемога

05.03.2016 19:30 623 0
Прем'єр-ліга. 17 тур. Динамо - Дніпро 2:0. Нарешті перемога

У вівторок і середу відбулися чвертьфінальні матчі Кубка України, а в суботу поновився національний чемпіонат. Центральним матчем, який відкрив 17-й тур став поєдинок Динамо і Дніпра, який відбувався в Києві на НСК Олімпійський. Цей матч став третім поспіль домашнім для столичної команди. Кияни до цього програли Манчестер Сіті в Лізі чемпіонів, а потім зіграли внічию з Олександрією в Кубку України.

Цього разу чинний чемпіон України нарешті порадував своїх вболівальників перемогою. Кияни з перших хвилин матчу дали зрозуміти, що налаштовані лише не перемогу, оборона Дніпра почала давати слабину вже на 10-й хвилині, коли після після прострілу Антунеша у власні ворота ледь не відправив м'яч досвідчений захисник Дмитро Чигринський.

Свого господарі домоглился на 19-й хвилині, коли "нулі" на табло змінив лідер Динамо Андрій Ярмоленко: і тут знову відзначився Антунеш, португалець з лінії карного потужно пробив, Лаштувка удар перед собою парирував удар, однак на підбиранні першим виявився Ярмоленко, який і додав "сферу" у сітку воріт Дніпра.

Ярмоленко відкрив рахунок у матчі. Світлина ФК Дніпро

Після голу у футболістів Дніпра почали здавати нерви. Як результат - дві жовті картки з 21-ї по 36-ту хвилину в пасиві Матоса та Ротаня, а трохи згодом, за вісім хвилин до перерви, Динамо рахунок подвоїло. Все сталося через грубу помилку голкіпера Лаштувки та центрального оборонця Папи Гуйє. Чеський воротар віддав передачу на Папу Гуйє, який у підсумку незграбно відпустив далеко від себе м'яч, цим скористався Гусєв, який і відправив м'яч у порожні ворота.

На початку другого тайму оформляти дубль міг Андрій Ярмоленко. Лідер Динамо у своєму стилі змістився з флангу, увійшов у штрафний майданчик і завдав удару - м'яч потрапив у сітку, але із зовнішнього боку воріт. Трохи згодом вже поляк Теодорчик погрожував воротам гостей, вийшовши один на один з голкіпером, однак Лаштувка загрозу нівелював.

Теодорчик у боротьбі з Ротанем

Лише під кінець години ігрового часу рідкісна можливість скоротити рахунок представилася дніпрянам. Матеус в дотик зробив передачу на Романа Зозулю, однак той з метрів десяти пробив повз ворота Олександра Шовковського. За 20 хвилин до завершення Ребров зробив кілька змін: Гусєва змінив Яковенко, Сидорчук вмйшов замість Гармаша, однак більше двох голів киянам забити не вдалося. Не зміг нічого у підсумку показати і Дніпро, який виглядав по переду доволі мляво фактично весь матч. В результаті Динамо довело справу до перемоги, яка стала для Сергія Реброва першою у другій частині сезону.

Коментарі ()