Головне

Україна - Вельс, Північна Ірландія - Словенія. Огляд британської преси

29.03.2016 17:34 1591 0
Україна - Вельс, Північна Ірландія - Словенія. Огляд британської преси

Команда Михайла Фоменка зовні вдало провела репетицію до майбутніх протистоянь на континентальному форумі. Як Україна переграла Вельс його ж зброєю та чому варто остерігатися дебютанта Північної Ірландії у майбутньому протистоянні нашої команди з іншою британською збірною, "розкажуть" провідні ЗМІ Туманного Альбіону.

Журналісти суспільно-політичного видання The Guardian побачили чергову ілюстрацію того, як суперник використав хиби "драконів", коли ті обороняють свої ворота.

"Наставник Вельсу Кріс Коулмен казав, що гра його команди немало залежить від дій при "стандартних положеннях", зокрема, це буде важливо під час Євро-2016. Однак Україна знову викрила чи не головну слабкість команди, коли Андрій Ярмоленко майстерно завершив зусилля Руслана Ротаня на 28-й хвилині під час виконання штрафного удару. Кількома днями раніше "дракони" зіграли унічию 1:1 проти Північної Ірландії у Кардіффі, коли Крейг Кеткарт покарав Вельс після кутового.

Україна атакувала розмірено, і Ярмоленко забив після першої ж осмисленої акції господарів. Рішення українців було зовні вишуканим і легким щодо його втілення у життя, коли Ротань переправив м'яча за спини гравцям Вельсу. Після перерви українці радо зіграли на контратаках, а зусилля Джо Аллена, Ешлі Річардса та Шона Макдональда для Андрія П'ятова загрозою не стали".

Думка The Guardian про гру "зелено-білої армії" у матчі зі Словенією зводиться до приємного здивування й оплесків на адресу Північної Ірландії.

"У кваліфікаційній кампанії до першої фінальної стадії турніру за останні 30 років, Північна Ірландія встановила рекорд на шляху до Євро-2016. Соло Конора Вашингтона, яке втілилось у взяття воріт збірної Словенії дозволило британській команді записати на свій рахунок уже 10 матчів без поразок.

Нині Майкл О'Ніл виглядає героєм - його хлопці творять дуже приємну для Північної Ірландії історію. Цілком можливо, після цього голу Вашингтон "забронював" собі квиток до Франції. Ще одним вражаючим досягненням команди є те, що О'Ніл знову зробив чергову ставку на гравця, який його не підвів. Ще чотири роки тому Вашингтон грав, поєднуючи основну роботу та виступи у футболці команди міста Сент-Айвс у Південній футбольній лізі.

У понеділок дебютант з Квінз Парк Рейнджерс, який перейшов у стан "обручів" за 2.8 мільйонів фунтів, забив свій перший гол у складі національної збірної. Цей впертий хлопець справою затьмарив досягнення колег по амплуа та наблизив свою команду до часів 80-х років минулого століття, коли вдала гра у відбірковому етапі Кубку світу була майже рутинною справою для команди Біллі Бінгхема".

 

Кореспондент BBC Sport не тільки виражає стурбованість з приводу гри британської збірної, а й віддає належне нашій команді.

"Україна виявила головну валлійську слабину. Після нічиєї у Кардіффі з Північною Ірландією великий інтерес до гри валлійців у Києві підігрівався щонайменше статусом суперника, який так само є учасником Євро-2016. Українці викликають занепокоєння швидше у тренера "зелено-білих" Майкла О'Ніла, проте гол Андрія Ярмоленка став черговим нагадуванням про те, що нападник Динамо Київ є значною загрозою для суперників його команд. Разом з тим, ми вкотре пересвідчилися, що слабкість при стандартних положеннях є серйозною проблемою команди Вельсу. Вочевидь, гравцем матчу можна називати півзахисника Ліверпуля Джо Аллена, який провів справді сильний поєдинок".

Виражаючи свою позицію по матчу Північна Ірландія - Словенія журналісти BBC Sport підкреслюють класну гру автора забитого у ворота балканців м’яча та дивуються пасивності інших гравців атаки "зелено-білих".

"Наставник "заліза" Майкл О'Ніл неодноразово підкреслював, що основна частина його команди буде сформована гравцями, які завоювали перший для Північної Ірландії за 30 років вихід у фінальну частину великого турніру, й "вакантними" є всього кілька місць. Проте у Вашингтона, безумовно, тепер є великі шанси на попадання у "список 23-х".

Шанувальники команди дивуються, чому так сором'язливо відіграв найкращий бомбардир колективу у кваліфікації Кайл Лафферті, який провів невиразний матч. На інших шальках терезів - дії працьовитого Вашингтона, який прорубує собі шлях потом і кров’ю, щоб досягти своєї мети".

Світлина AP

Автори спеціалізованого ЗМІ про футбол FourFourTwo не поскупилися на похвалу на адресу нашої збірної, проте відзначили і надто жорстку гру України як для матчу, який не був офіційним.

"Незважаючи на те, що гра мала статус товариської, лінія оборони Вельсу грала на повну силу. Разом з тим, Андрій Ярмоленко мав значні час і простір, щоб "прогулюватися" по штрафному майданчику гостей без спротиву з боку суперника. В одному з таких епізодів українець зумів неприємно здивувати Вейна Хенессі ударом у ближній кут після подачі Руслана Ротаня зі стандартного положення.

Термін "дружня гра" мало не втратив своє безпосереднє значення, коли виконавці господарів не знали жалю до свої опонентів у єдиноборствах. У своїх спробах відвоювати володіння, українці не цуралися подекуди й грубих дій. Фол Дениса Гармаш на Емайрі Х’юзі виявився останньою краплею для рефері, який почав користуватися жовтими картками після 22-ої хвилин, перш ніж Роман Зозуля "потанцював" із капітаном Вельсу Ешлі Вільямсом.

Проте, після такої прочуханки гості запанікували у їхньому власному штрафному майданчику, і Ярмоленко відкрив рахунок. Варто сказати, що українець безперешкодно пройшовся володіннями суперника, перетворивши штрафний удар у взяття воріт. Українці продовжували вигризати газон під ногами суперника і після перерви, коли Артем Федецький отримав третю жовту картку команди".

Світлина Reuters

Прісна оцінка FourFourTwo дій команди Північної Ірландії у матчі зі Словенією змінюється великим захопленням, коли мова заходить про гру Конора Вашингтона.

"Перший гол Конора Вашингтона за Північну Ірландію дозволив встановити новий рекорд - тепер ця команда не тільки не програє протягом останніх десяти матчів, а й знову демонструє, що перемога з рахунком 1:0 є своєрідною візитівкою колективу О’Ніла. Вікторія у товариському матчі на "Віндзор Парк" була справедливим результатом зусиль господарів. Після нічиєї з Вельсом минулого тижня, удару настирного Вашингтона виявилося достатньо для успіху.

Тепер Північна Ірландія перевершила серію у 9 матчів, встановлену командою Біллі Бінгхема у 1986-му році. Варто зазначити, що на початку матчу Північна Ірландія опинилася під тиском гостей, проте майстерно відбила атаки суперника та продемонструвала, що вміє швидко й вдало переходити від оборони до атаки. Нападник Квінз Парк Рейнджерс Вашингтон переграв голкіпера Словенії Яна Облака не першою своєю дією на полі, спочатку цей хлопець немало попрацював на команду.

Тим не менше, маючи можливість вразити ворота суперника особисто, Вашингтон свій шанс не змарнував. Цей чолов’яга був вельми корисний як у моментах, коли підігравав партнерам по команді, так і у силовій боротьбі - дуже вдала знахідка тренерського штабу "зелено-білих!" - підсумовує видання.

Коментарі ()