Головне

Історичний рекорд Шовковського та скандал у Дніпропетровську. Підсумки 19-го туру УПЛ

23.03.2016 18:39 655 0
Історичний рекорд Шовковського та скандал у Дніпропетровську. Підсумки 19-го туру УПЛ

У черговому ігровому колі чемпіонату України серед еліти синхронно вдало виступили майже усі претенденти на Лігу Європи та лідер змагань. У шести матчах забито 11 голів, дві перемоги на рахунку господарів, тричі перемагали гості, ще одного разу зустріч двох команд УПЛ завершилася унічию.

Про все це й як завжди більше – у матеріалі від Чемпіона.

Подія туру

За результатами чергового туру чемпіонату України серед кращих команд у вищій лізі знову загострилася боротьба за третю позицію. Після поразки луганської Зорі від київського Динамо, а також перемоги дніпропетровського Дніпра над Карпатами, розрив між колективами скоротився до чотирьох очок. Важливо, що командам тренерів Мирона Маркевича та Юрія Вернидуба іще належить зіграти особистий матч на початку квітня. Крім того, продовжує "зазіхати" на четверту сходинку полтавська Ворскла.

Команда туру

Полтавська Ворскла стала найкращою, на нашу думку, командою туру, що відбувся. Підопічні Василя Сачка продемонстрували хорошу реалізацію створених моментів біля воріт Металіста (харків’яни ж навпаки, своїми шансами знехтували). Завдяки розгрому "синьо-жовтих" у місті письменника Сергія Жадана клуб Костянтина Жеваго не тільки залишився в обоймі команд, які борються за потрапляння у Лігу Європи, а й, нарешті, перетворив різницю забитих-пропущених голів у плюсовий показник.

Матч туру

Протистояння київського Динамо та луганської Зорі захоплювало своєю принциповістю та безкомпромісністю з перших хвилин - у двобої зійшлися лідери українського футболу. Обидві команди були налаштовані на перемогу, проте напруження не спадало найчастіше біля воріт Микити Шевченка. "Біло-сині" так і не змогли створити стовідсотковий момент для взяття воріт, однак удача все ж посміхнулася столичному клубу, футболісти якого були нагороджені за свої старання.

Монументальне досягнення туру

Віднині голкіпер київського Динамо Олександр Шовковський є тою людиною, яка зіграла у чемпіонатах України найбільшу кількість матчів. Гра з луганською Зорею стала для Шовковського вже 413-ою за ліком. На підкорення такої величної планки (412 матчів залишаються на рахунку колишнього гравця Дніпра Олега Шелаєва) Олександру знадобилося 22 роки. У січні Шовковський відсвяткував 41-й день народження, проте існує вірогідність того, що голкіпер буде грати за Динамо і в наступному сезоні.

Олександр Шовковський. Світлина fcdynamo.kiev.ua

Скандал туру

Суддівство Олександра Дерда, який представляє Іллічівськ, стало приводом для різких негативних висловлювань на адресу цього рефері головного тренера ужгородської Говерли В’ячеслава Грозного та прискіпливої уваги громадськості. Суддя справді прийняв суперечливі рішення, відмінивши обидва голи Говерли, проте мав право також поставити пенальті у ворота команди з Ужгорода в епізоді, коли у штрафному майданчику гостей зіграв рукою Ігор Гончар. На нашу думку, робота пана Дерда потребує детального аналізу відповідних органів, проте назвати дії арбітра упередженими, а самого суддю - заангажованим, не варто.

Рубіж туру

Півзахисник київського Динамо Олег Гусєв підкорив чергову знакову планку в своїй багатющій кар’єрі. Ступивши на поле НСК Олімпійський у матчі з луганською Зорею, гравець збірної України записав на свій рахунок 550-й матч у великому футболі в офіційних матчах. 303 гри Олег провів у чемпіонатах України, 97 - за національну збірну, 96 - у єврокубках, 48 - у Кубку України, а також 6 матчів зіграв за Динамо у Суперкубку нашої країни. Вже незабаром Гусєв може записати на свій рахунок планку у сотню ігор у складі головної команди України.

Цитата туру

Наставник луганської Зорі Юрій Вернидуб прокоментував гру своєї команди з київським Динамо неоднозначними висловами: "..Я бачив, як футболісти Динамо, той же Дерліс Гонсалес, падали, як дівчатка. У мене не впав жоден футболіст. Вони бились у підкатах, як тигри, і жодного разу ніхто не лежав. А от кияни якраз це робили красиво. Динамо стане чемпіоном і без допомоги суддів. Навіщо нам повертатися у 90-і?.."

Юрій Вернидуб. Світлина zarya-lugansk.com

Антигерої туру

Незважаючи на те, що новачок одеського Чорноморця з бразильським паспортом є ледь не однофамільцем знаменитого німецького футболіста Лотара Маттеуса та "повноцінним" тезкою півзахисника дніпропетровського Дніпра Матеуса, його дії у матчі "моряків" з Олександрією назвати не інакше як "провальними" не можна. Матеус одеський, будучи лівим захисником, "привіз" своїй команді гол і постійно помилявся у простих ситуаціях. Його "колегою" по ляпах у поточному турі став півзахисник харківського Металіста Іван Бобко - колишній гравець якраз Чорноморця наламав дров в епізоді з другим взяттям воріт своєї команди.

Гравець туру

Нападник полтавської Ворскли, орендований у київського Динамо, а мова про Дмитра Хльобаса, став найкращим, на нашу думку, гравцем туру, що минув. На рахунку виконавця, який першу частину поточного чемпіонату провів у складі ужгородської Говерли, гол і зароблений пенальті. Таким чином, один з найбільш талановитих молодих виконавців України забив уже п’ятий гол у вищій лізі, також Дмитро має у своєму активі дві гольові передачі.

Гол туру

Нападник дніпропетровського Дніпра Роман Зозуля забив найкращий, на нашу думку, гол ігрового кола, що минуло. Форвард збірної України використав передачу Євгена Шахова, який наздогнав м’яча на правому краю атаки своєї команди та виконав сильну подачу у центр штрафного майданчика. Зозуля жонглював шкіряною сферою перед захисником "левів", капітаном колективу Ігорем Пластуном, перекинув "круглого" через бека та завдав нищівного удару у нижній кут воріт голкіпера Романа Мисака.

Коментарі ()