Головне

Амбіції Мілевського, надії Юрченка. Огляд зарубіжної преси

22.03.2016 12:12 475 0
Амбіції Мілевського, надії Юрченка. Огляд зарубіжної преси

Українські футболісти продовжують підкорювати європейський футбол. Одразу шестеро наших гравців у вік-енд, що минув (18-20 березня), внесли великий вклад у звершення своїх команд у різних першостях Старого Світу.

Чемпіон не проходить повз виступи наших хлопців, і тримає руку на пульсі життя легіонерів, які представляють синьо-жовтий прапор. Вашій увазі найпомітніші коментарі іноземних видань до гри українських виконавців.

Колишній форвард київського Динамо Артем Мілевський провів черговий вдалий матч за свій нинішній клуб, забив два голи за румунську Конкордію та довів свої статистичні показники до ще більш приємних цифр - 6 матчів, 4 голи.

Місцеве видання Sport наголошує на тому, що етнічний білорус провів відмінний матч, і, схоже, ще здивує публіку новими досягненнями.

"Вважалося, що цей гравець вже не зможе повернутися у великий футбол і не буде претендувати на значну грошову винагороду за свої дії на полі та трофеї, проте в 31 рік нападник зумів звернути на себе увагу, і має останній шанс відродити кар'єру. Колишній гравець Динамо Київ, Мілевський ледь не забув, що таке постійно забивати голи, проте у матчі проти Ботошані знову показав високий клас. В Україні Артем мав зарплату майже у мільйон євро. У Конкордії Мілевський заробляє 7000 євро на місяць, проте має набагато більші амбіції. Нападник чекає закінчення чемпіонату, щоб зробити новий крок у кар’єрі. Його основною метою наразі є вітчизняний гранд - Стяуа з Бухареста. Якщо Мілевський продовжить грати так само класно, то може претендувати на перехід у табір столичного клубу".

Світлина з Інстаграму Артема Мілевського

У матчі німецької Бундесліги 1 між Штутгартом і Байєром з Леверкузена на полі зустрілися відразу три українці. У складі господарів поля у другій половині зустрічі (на 68-й та 54-й хвилинах відповідно) з’явилися Борис Тащі й Артем Кравець. Тоді як за "фармацевтів" вперше у стартовому складі вийшов екс-гравець донецького Шахтаря Владлен Юрченко. Байєр свого опонента переміг з рахунком 2:0. Останній провів на полі 84 хвилини, зігравши у центрі поля та взявши участь у кількох небезпечних атаках свого клубу.

Провідні німецькі видання Kicker і Bild відзначають геній тренера Леверкузена Роджера Шмідта й командний успіх, проте не забувають і про нашого співвітчизника, який, на думку німецьких журналістів, виглядав переконливо та солідно, і серед більш досвідчених партнерів не загубився. А от Артему Кравцю акули пера з країни Шиллера та Ґьоте радять працювати над собою більш старанно, адже цього разу грою українського нападника не може бути задоволений ані тренерський штаб, ані сам гравець.

Екс-футболіст харківського Металіста Денис Олійник відіграв за свій клуб - Вітесс з Арнема - на позиції лівого нападника у межах чемпіонату нідерландської Ередивізі всі 90 хвилин, а його клуб переміг свого опонента (Гронінген) з рахунком 3:0.

Звернемося до думки двох місцевих видань: Voetbal International та Fcupdate. Кореспонденти цих ЗМІ відзначають гру Дениса побічно, наголошуючи, у першу чергу, на нестабільній грі команди з Арнема, яка у чотирьох останніх матчах двічі програла, а у двох іграх перемогла. Проте, як один, так і інший ресурс наголошують, що Олійник, якому протягом матчу вдалися кілька ефектних проходів і подач на партнерів, може та має грати краще, а той факт, що Денис відіграв усі 90 хвилин, вказує на неабиякий кредит довіри тренерського штабу.

Не так давно голкіпер дніпропетровського Дніпра Денис Бойко вдало дебютував у складі стамбульського Бешикташа у чемпіонаті Туреччини. "Чорні орли" зустрічалися з нинішнім клубом колишнього нападника каталонської Барселони Самуелем Ето’о та переграли опонента з рахунком 1:0.

Незважаючи на те, що гра вийшла вельми спекотною, а біля воріт обох команд футболісти створили немалу кількість небезпечних моментів, Бойко свої володіння відстояв. В одному з моментів - ціною, у буквальному сенсі, власної крові. Наприкінці першої половини матчу, рятуючи ворота Бешикташа, Денис зіштовхнувся з форвардом Антальяспора Етаме та розбив голову. Втім, наш голкіпер матч продовжив, а Бешикташ, як і раніше, очолює турнірну таблицю чемпіонату Туреччини.

Денис Бойко. Світлина bjk.com.tr

Відоме загальнонаціональне видання Туреччини Hurriyet прокоментувало гру Дениса наступним чином:

"Український воротар Денис Бойко вийшов на свій перший матч за Бешикташ у Суперлізі у поєдинку з Антальяспором. "Чорно-білі" оформили трансфер гравця з Україні зовсім недавно, то ж Бойко у новому клубі ще проходить період акліматизації. Капітан команди, конкурент українця Толга часто зазнає травм, тож Бойко може сподіватися й на подальші появи у складі.

Українець проявив себе у Кубку Туреччини не найкращим чином, а "чорні орли" попрощалися з турніром, проте враховуючи впевнену гру Бойка з Антальяспором, Денис може сподіватися на місце у стартовому складі. Незважаючи на те, що наприкінці першої половини матчу Бойко мав настільки неприємне пошкодження, що у гравця почалася кровотеча, голкіпер проявив мужність і дограв матч".

Коментарі ()