Головне

ФІФА за допомогою США прагне стягнути десятки мільйонів доларів з екс-чиновників організації

16.03.2016 15:35 481 0

ФІФА звернулась в прокуратуру США з проханням стягнути збитки, завдані в результаті дій корумпованих чиновників ФІФА та інших футбольних організацій, щодо яких американська влада в даний час веде розслідування.

Про це повідомляє BBC.

Організація заявила про завдані збитки з боку 41 колишнього чиновника ФІФА та інших футбольних організацій, включаючи Чака Блейзера, Джека Ворнера, Джеффрі Вебба та інших в рамках обвинувачених розслідування департаменту юстиції США.

"Засуджені обвинувачені зловживали своїм становищем в ФІФА та інших міжнародних футбольних організаціях, і протягом довгого часу завдавали серйозної шкоди ФІФА і його членам та футбольному співтовариству", - йдеться в заяві Федерації.

"Гроші, які вони привласнили, належать світовому футболу і були призначені для розвитку і просування гри. ФІФА як керівний орган світового футболу хоче повернути ці гроші, і ми сповнені рішучості отримати їх незалежно від того, скільки часу це займе", - заявив президент ФІФА Джанні Інфантіно.

За оцінками ФІФА, десятки мільйонів доларів були вкрадені у футбольного співтовариства у вигляді хабарів, відкатів і корупційних схем, здійснених підозрюваними. Ймовірно, що обсяг шкоди може вирости в міру просування розслідування.

Обвинуваченим у справі вже загрожує стягнення суми, яка повинна покрити вимоги ФІФА про відшкодування збитків, пише Футбол24.

Крім того, ФІФА вимагає повернення не тільки коштів, які обвинувачені вкрали для власного збагачення, але також зарплат, допомог і бонусів, які були виплачені корупціонерам, поки вони займали посади в ФІФА та інших футбольних організаціях.

ФІФА також вимагає стягнути з відповідачів компенсацію за шкоду, завдану бренду ФІФА і репутації, інтелектуальної власності і діловим відносинам.

Раніше ФІФА оголосила про підкуп 41 чиновника організації для проведення ЧС-1998 і ЧС-2010.

Нагадаємо, ФІФА відсторонила від футболу Блаттера та Платіні на вісім років, пізніше термін скоротили до шести.

На посаді голови ФІФА 79-річного Блаттера у лютому 2016 року замінив Джанні Інфантіно.

Як відомо, розслідування корупційних діянь екс-голови ФІФА Йозефа Блаттера може отримати новий розвиток.

Коментарі ()